پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۴۵۱
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
وزیر نیرو با بیان اینکه از ۳۷ هزار مگاوات مجوز احداث نیروگاه برق تنها ۱۱ هزار مگاوات آن احداث شده است، گفت: مجموع بدهی‌های صنعت برق که در ابتدای امسال ۳۲ هزار میلیارد تومان بوده است، با مکانیزم‌های اوراق تسویه خزانه، اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت به ۲۲ هزار میلیاردتومان رسیده است.

شعار سال: به گزارش خبرنگار اقتصادی، حمید چیت‌چیان در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه مدیرعامل یکی از شرکت های بزرگ سازنده نیروگاه در ایران اعلام کرده است که ما نیازمند سرمایه‌گذار خارجی در ایران نیستیم بلکه ما نگران بازگشت سرمایه هستیم، گفت: اگر اینگونه است، چرا در 10 سال گذشته 37 هزار مگاوات از سوی وزارت نیرو به بخش خصوصی مجوز و پروانه داده شده است که نیروگاه احداث کند، تنها در این مدت 11 هزار مگاوات نیروگاه احداث شده است؟

وی افزود: علت عمده عقب‌ماندگی در ساخت نیروگاه از سوی بخش خصوصی این بوده است که امکان تأمین سرمایه و منابع مالی در داخل کشور میسر نبوده است.

چیت‌چیان تأکید کرد: حال آن فردی که این ادعا را دارد، باید پاسخگو این سؤال باشد که پس چرا قراردادهایی که با بخش خصوصی برای احداث بخش بخار نیروگاه‌های گازی بسته شده است و برای کشور بسیار ضروری است، برای امضای قرارداد مراجعه نمی‌کند؟ جواب این است که محدودیت مالی باعث این کار شده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: تمام کشورهایی که در مسیر توسعه حرکت کرده‌اند و توانسته‌اند موفق شوند، این کشورها کشورهایی بودند که منابع خارجی را نیز وارد چرخه اقتصاد ملی خود کرده‌اند و از این طریق توانسته‌اند که گام‌های توسعه را سریع‌تر بردارند.

چیت‌چیان خاطرنشان کرد: ما هیچ تفاوتی بین اتکا و توانمندی‌های داخلی و استفاده از منابع خارجی نمی‌بینیم، اینها مکمل همدیگر هستند و اینگونه نیست که اگر یکی را انتخاب کردیم، بر علیه یکدیگر هستند، بلکه می‌توانیم از هر دو به عنوان مکمل استفاده کنیم تا گام‌های توسعه را قوی‌تر برداریم.

وزیر نیرو در پاسخ به این سؤال که برخی از شرکت‌های خصوصی صنعت برق از بابت طلب‌های خود نگران هستند، گفت: در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق، وقتی از صاحبان شرکت‌ها سؤال کردم که چقدر عقب‌ماندگی پرداخت‌ها وجود دارد، گفت اعلام کردند که اندازه 3 تا 4 ماه یا حداکثر 6 ماه عقب‌افتادگی پرداخت‌ها وجود دارد که در شرایط مالی کشور، این خیلی دور از انتظار نیست.

وی افزود: خوشبختانه هم صنعتگران و هم مدیران صنعت برق توانسته‌اند با یکدیگر به مکانیزم‌هایی برسند که بر این مشکلات فائق بیایند تا بر این مشکلات غلبه کنند. از جمله اقداماتی که وزارت نیرو برای این موضوع انجام داد این بوده است که ما از برخی از کارخانجات تولیدکننده آلومینیوم و فولاد و شرکت‌های مشابه به دلیل فروش برق طلب‌هایی داریم، به همین دلیل شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات برق که نیازمند همین مواد اولیه هستند را به جمع‌بندی برسانیم که مکانیزم تهاتر را بین آنها برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه این اقدام توانسته است تا حدود قابل توجهی بار بدهی صنعت برق را کاهش دهد و از سوی دیگر مطالبات وزارت نیرو وصول شود، افزود: خوشبختانه در نتیجه همکاری هایی که از طرف دولت بوده، ما نیز با استفاده از مکانیزم‌های اوراق تصفیه خزانه، اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت توانستیم منابع جدیدی به دست بیاوریم و آنها را در اختیار نیروگاه و یا شرکت‌های سازنده‌ای که از وزارت نیرو مطالبه داشتند قرار دهیم.

چیت‌چیان ادامه داد: از ابتدای امسال، مجموع بدهی‌های صنعت برق حدود 32 هزار میلیارد تومان بود که با استفاده از همین مکانیزم‌های موفق شدیم این بدهی‌ها را به 22 هزار میلیارد تومان کاهش دهیم.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 15 آبان 1395، کد مطلب: 13950815000583، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین