پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۵۸۷۰
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۷
دکتر مسعود فروزنده، تاریخ پژوه، به یاد دکتر پرویز کردوانی، پدر علم کویر شناسی که خبر درگذشت او منتشر شده است، نگارشی به رشته تحریر درآورد.
شعار سال: دکتر مسعود فروزنده، تاریخ پژوه، در یادداشتی به یاد دکتر پرویز کردوانی، پدر علم کویر شناسی که خبر درگذشت او منتشر شده است، نوشت:

شیفتگی به علم جغرافیا با محوریت آب و خاک و کویر ویژگی پروفسور پرویز کردوانی بود و من که از نزدیک با او و همسر فرهیخته‌اش فریده گلبو سابقه آشنایی سی ساله دارم اعتراف می‌کنم بجز تحقیق و تالیف مدام در این عرصه هیچ مشغولیتی نداشت بلکه دغدغه اصلی او مساله آب و خاک و خشکسالی بود و تمامی زندگی مادی و معنوی اش را وقف آن کرد.

لبخندش با تواضع و فروتنی همراه بود، هنگامی که سخن می‌گفت می‌توانستید افتخار و سربلندی از لابلای هر جمله اش حس کنید. در هر مجلس و محفل تا آنجا حضور می‌یافت که بگونه‌ای با جغرافیای ایران و مساله آب و خاک و کویر مرتبط می‌شد و گرنه پس از دقایقی عذر می‌خواست و می‌رفت. تلفن هر پرسش کننده را جواب می‌گفت و تا نفس داشت به بحث و گفتگو می‌پرداخت. هیچ اصراری بر تعمیم باور‌های خود بر دیگری نداشت و از سوی دیگر به مباحثه و مجادله مستند و علمی علاقه می‌ورزید. هر پرسش کننده و یا منتقد بیش از آنکه از پاسخ او خرسند باشد از شیوه نگاه به مساله و تلاش علمی برای یافتن پاسخ مشعوف می‌گردید. دیگر ویژگی که مهمترین بود بی تکلفی و سادگی در برابر مخالفین علمی‌اش بود، تمامی انتقادات را می‌شنید و گاه یادداشت و درباره آن‌ها تحقیق دوباره می‌کرد و در زمان دیگر به گفتگو مبادرت می‌ورزید. اغلب شاگردان و پژوهشگران جغرافیا اعتراف دارند که مباحثه و گفتگو با دکتر پرویز کردوانی پر بار و نشاط آور بود و از این‌رو به الگوی احترام به مخالف علمی بدل گشت.

پروفسور پرویز کردوانی دیروز هم‌زمان با روز تاسوعا در سن نود سالگی وفات یافت. او تمامی مناطق اقلیمی ایران را بار‌ها در طی پنجاه و پنج سال گذشته مورد بازدید قرار داد و نتیجه تحقیقات خود را در کنفرانس‌ها و کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی ارائه می‌نمود. او که زاده منطقه کویری گرمسار بود پس از مراجعت از آلمان و شروع تدریس در دانشگاه، تحقیق پر دامنه خود درباره مناطق کویری و خشکسالی‌های پی در پی فلات ایران را آغاز کرد. او در طول نیم قرن صد‌ها دانشجو در مقاطع تحصیلی لیسانس تا دکتری پرورش داد و با تالیف صد‌ها مقاله و کتاب و سخنرانی علمی میراثی گرانبها از خود بجای گذاشت.

روحش شاد یادش جاودان باد

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از انصاف نیوز، تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰، کدخبر: ۳۰۶۳۹۹، www.ensafnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین