پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 12
کد خبر: ۳۶۱۲۱۱
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
تا کی باید اجازه داد که هر مدیر ریز و درشتی بدون اطلاعات کافی و عموما سلیقه محور درباره حوزه تحت مدیریت خود پرت گویی کند؟یکی از آخرین مصادیق این نوع آسیب ها را می توان در صحبت های آقای محمد نادعلی، مدیر کل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی جستجو کرد. ایشان مدعی است که از قانون برنامه سوم توسعه به بعد و ورود بخش خصوصی به عرصه بانکداری، سبب اضعف نظارت و رشد نقدینگی شد؟ آیا این حرف مرغ پخته را در دیگ غذا نمی خنداند؟ضعف شدید بانک مرکزی و لغزیدن زیر سایه دولت و کاهش استقلال آن ، بلایی روی سیستم پولی و بانکی کشور آورده که وامصیبتا دارد. انوقت جناب مدیر کل صورت مسئله را در تابه حلوای همسایه جستجو می کند؟ چرا قادر به کنترل قیمت دلار نیستید جناب مدیرکل ؟ تورم چطور حادث می شود؟ چرا جرات مقابله با بانک های نیمه خصوصی در حال ورشکستی را ندارید؟ همین اندازه که بیش از این مقدار اصل داستان را باز نمی کنیم و از کاستی ها و اهمال های بانک مرکزی نمی گوئیم ، خدا را شکر کنید و متعهدانه‌تر به ایفای وظایف خود بپردازید. جهت قضاوت درست خوانندگان، عین صحبت های آقای نادعلی در متن خبر منعکس شده است.
شعار سال: محمد نادعلی مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سیما با بیان اینکه نقدینگی در بانک هاست و کمتر از دو درصد آن در دست اشخاص است، گفت: نقدینگی یا از طریق بانک‌ها خلق می‌شود و یا از طریق پولی که از بانک مرکزی خارج می‌شود.

نادعلی افزود: پول پرقدرت بانک مرکزی از این بانک خارج و وارد شبکه بانکی می‌شود و بانک‌ها وظیفه دارند این پول را برای فعالیت‌های واقعی اقتصاد از جمله تولید و رشد اقتصادی، اختصاص دهند. اینگونه نیست که بانک مرکزی در فرآیند خلق پول و مدیریت نقدینگی، بی تفاوت باشد.

نادعلی گفت: بانک مرکزی، برنامه‌های متعددی را اجرا و تلاش کرده پول را به سمت فعالیت‌های اقتصادی ببرد. مجموعه اقداماتی در حوزه عزل و نصب مدیران بانک مرکزی و احراز صلاحیت آنان انجام شده و اقداماتی هم در دست اجراست و نتیجه این اقدامات در چند سال آینده دیده خواهد شد.

مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی گفت: زمانی که فقط ۸ بانک آن هم دولتی داشتیم نظارت بهتری انجام می‌شد. محمد نادعلی افزود: زمانی در کشور، هشت بانک داشتیم و آن هم دولتی در آن زمان نظارت بر مصرف تسهیلات خیلی بهتر از حالا بود.

وی ادامه داد: در آن زمان رشد نقدینگی به شدت رصد می‌شد و آن روز‌ها رشد نقدینگی بالای ۴۰ درصد نداشتیم، اما از قانون برنامه سوم توسعه به بعد و با ورود بخش خصوصی به عرصه بانکداری، سبب افزایش بانکی‌ها و رشد نقدینگی شد.

مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی گفت: در آن زمان، برخی موسسات هم در قالب بانک‌های جدید ساماندهی شدند. نادعلی با اشاره به وجود ۳۶ بانک دولتی و غیر دولتی در کشور اضافه کرد: در حال حاضر چهار بانک در بانک سپه ادغام شده و این تعداد به ۳۲ بانک رسیده، اما هنوز برخی موسسات مالی هستند که از سوی بانک مرکزی مجوز تشکیل هیات سرپرستی دارند؛ البته این موسسات یا منحل می‌شوند و یا در بانک‌های دیگر ادغام می‌شوند.

وی تصریح کرد: با توجه به تجربیات موفق دنیای مالی، در کشور‌های موفق در عرصه بانکداری، تعداد بانک‌ها محدودتر و نظارت‌ها دقیق‌تر است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایبنا، تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۲۷۲۰۸، www.ibena.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین