فرزاد گرامی با اشاره به اینکه سرمایه مانند موجودی هوشمند، بهترین مسیر را برای خود پیدا میکند، گفت: دستگاههای ذیربط مانند وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و وزارت کشور باید با دغدغه مندی و دلسوزی، دراسرع وقت یک وحدت رویه و یکپارچگی در راهبردها و برنامههای خود جهت جذب سرمایه تجار کشورهای همسایه بویژه تجار کشور افغانستان ایجاد نمایند، تا بیش از این منجر به فرصت سوزی نشود.
شعار سال: مشاور ارشد فراکسیون حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی مجلس ضمن تاکید بر ضرورت توسعه سرمایه گذاری خارجی در ایران، اظهار کرد: نباید بیش از این فرصتهای مرتبط با جذب سرمایه تجار کشورهای همسایه و در نتیجه افزایش صادرات به این مناطق را از دست داد. دامنه وسیعی از تجار و بازرگانان کشورهای همسایه مایل به توسعه مناسبات ارتباطی و سرمایه گذاری بلندمدت در کشورمان هستند که به دلیل عدم توجه و بوروکراسی شدید، نهایتا ناچار به انتخاب کشورهای اروپایی و آمریکایی برای سرمایه گذاری میشوند.
وی عنوان کرد که اندازه بازار واردات کشورهای همسایه بیش از هزار میلیارد دلار است که ظرفیت بی نظیری برای حوزه صادرات ایران است. این در حالیست که براساس تازهترین برآوردها تنها ۲.۳ درصد از کل واردات این کشورها از مبدا ایران است.
فرزاد گرامی در ادامه مطرح کرد: از مهمترین راهبردهای افزایش میزان صادرات به کشورهای همسایه، سرمایه گذاری تجار این کشورها در ایران است. زمانی که این تجار بتوانند با کمترین میزان چالش در ایران نسبت به تاسیس شرکتهای تولیدی (صنعتی، کشاورزی) یا بازرگانی اقدام کنند و جریان سرمایه ایجاد شود، هم موجب توسعه کارآفرینی و اشتغال در کشور خواهد شد و هم اینکه تراز صادراتی ایران افزایش خواهد یافت ولیکن متاسفانه دغدغهها و چالشهای موجود بر سر راه این تجار که از سوی کشور ایران است، منجر شده است که جریان سرمایه به سمت سایر کشورها حرکت کند.

مشاور ارشد فراکسیون حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی مجلس با بیان اینکه ایران بهشت سرمایه گذاران داخلی و خارجی است، تاکید کرد: به عنوان نمونه، تجار کشور افغانستان که در لیست پنج شریک تجاری اول ایران قرار دارد، با توجه به شرایط فعلی این کشور و به دلیل قرابتهای فرهنگی، تاریخی و زبانی متمایل به انتقال سرمایه خود به کشور ایران، تاسیس شرکت تولیدی یا تجاری و حتی دریافت اقامت هستند ولیکن با چالشهای وسیعی از سوی دستگاههای ذیربط در ایران مواجه هستند که این امر انتقال سرمایه را مختل کرده است.
او با اشاره به ضرورت توجه به پتانسیل اقتصادی تجار کشورهای همسایه یادآور شد: در همین یک نمونه به قدری فرصت سوزی شده است که در چند ماه اخیر درصد قابل توجهی از سرمایه تجار افغان به کشورهای کانادا و ترکیه و امارات و ... انتقال یافته است. از جمله چالشهایی که تجار افغانی با آن مواجه هستند میتوان از موارد کوچک و پیش پا افتاده مانند وارد کردن خودرو شخصی خود و دریافت پلاک گذرموقت برشمرد تا تاسیس شرکت، مالکیت قانونی داراییها و گرفتن اقامت ایران.
گرامی در پایان خاطر نشان کرد: سرمایه یک موجود هوشمند است و بهترین مسیر را برای خود پیدا میکند، لذا دستگاههای ذیربط مانند وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و وزارت کشور بایستی با دغدغه مندی و دلسوزی، دراسرع وقت یک وحدت رویه و یکپارچگی در راهبردها و برنامههای خود جهت جذب سرمایه تجار کشورهای همسایه بویژه تجار کشور افغانستان ایجاد کنند تا بیش از این منجر به فرصت سوزی نشود.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت اقتصادآنلاین، تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰، کد خبر: ۵۷۸۱۶۷، www.eghtesadonline.com