پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 01
کد خبر: ۳۷۵۰۱۱
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۲
محسن خلیلی این روزها، آخرین روز‌های سال آخر قرن و آخرین سال از «دهه‌ای ازدست‌رفته» است؛ دهه‌ای که به سبب تورم و بیکاری بالا و سرمایه‌گذاری، رشد و بهره وری اندک، از سوی کارشناسان و فرهیختگان چنین نام‌گذاری شده است.
شعار سال: در سال ۱۴۰۰ همچون چند سال قبل، میهن مان آماج سخت‌ترین تحریم‌های ظالمانه قرار گرفت؛ سالی که همچون سال‌های قبل تر، به دلایلی امکان به کار بستن سیاست‌های صحیح اقتصادی و اصلاحات بنیادین در ساختار و سازوکار اقتصادی به‌منظور بهبودیافتن وضع زندگی و کار و معیشت مردم فراهم نشد.

در این سال، همچنین شاهد مداخلات اختلال زای دولت از طریق قیمت‌گذاری دستوری و نظام چندنرخی ارز، تداوم محدودیت‌های تجاری و سخت‌تر شدن تامین مواد اولیه و دسترسی به نهاد‌های مالی خارجی و بازار‌های صادراتی بودیم؛ مصائبی که کار و فعالیت را برای بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی بسی مشکل کرد. چه حیف که این سال و سال‌ها می‌توانست به گونه‌ای دیگر رقم بخورد و بخشی از مسیر و راه توسعه این سرزمین عزیز پیموده شود؛ توسعه و پیشرفتی که خواست و آرزوی یکصد و چند ده ساله این مردم پس از نهضت مشروطه بوده و جان‌های بسیاری برای تحقق آن به جان آفرین تسلیم شده است. به نظر این خدمتگزار صنعت و اقتصاد ملی، تا نگاه ما به جامعه و جهان تغییر نکند، با افت‌وخیز‌هایی در همین مسیر پرسنگلاخ به عقب و جلو خواهیم رفت. در نگاه به جامعه، باید آزادی‌های مشروع اقتصادی، حقوق شهروندی و حق مردم برای ایجاد نهاد‌ها و تشکل‌های مستقل از دولت و در خدمت به میهن را بپذیریم و حتی مشوق آن‌ها و حمایتگرشان در این مسیر باشیم. در نگاه به جهان نیز باید دوستی، تفاهم و تعامل را اصل و اساس حرکت مان بدانیم و از دستاور‌های بشری و منابع فکری و مادی تمامی کشور‌ها و قدرت‌ها در جهت بهبود و ارتقای اقتصاد ملی و رفاه هم‌میهنانمان بهره برداری کنیم. به باور اینجانب، آنچه شاید سبب موفقیت اندک و کسب جایگاه نه چندان شایسته میهن مان در روند توسعه‌ای مشابه سایر کشور‌های پیشرفته و موفق در حال توسعه طی دهه‌ها شده، فقدان الگو‌های مناسب، عدم‌انباشت تجربه و دانش و به‌قولی نهادینه نشدن امر توسعه به صورت مشخص، کاربردی و متکی به ظرفیت‌های درونی و دانش روز جهانی، آن‌هم در قالب نهاد‌های مدنی است.
 
با مرور تجربه چند دهه فرآیند توسعه‌ای میهن مان با گسست‌ها و شکست‌هایی مواجه می‌شویم که چه‌بسا اگر بهره گیری از دانش، تجارب و آموزه‌های قبلی در قالب نهاد‌های مدنی مهیا بود، چنین رفت و برگشت‌های خسارت‌باری واقع نمی‌شد و خشت‌ها به‌قاعده روی هم قرار می‌گرفت و خانه توسعه، پیشرفت و رفاه این ملک و ملت، بهتر و سریع‌تر ساخته و پرداخته می‌شد؛ بنابراین توصیه این خدمتگزار برای سال‌جاری، از یکسو همکاری و مشارکت بیشتر فعالان اقتصادی در نهاد‌های مدنی و تشکل‌های اقتصادی و صنعتی و از سوی دیگر، اصلاحات ساختاری دولت در جهت کارویژه‌های این نهاد در مقام سیاستگذار اقتصادی است. آنچنان‌که صاحب‌نظران عنوان کرده اند، تحقق توسعه و آزادی، نیازمند دولت قانونمند و جامعه قدرتمند، متشکل و سازمان یافته است و توسعه، حاصل توازن این دو نیروست.

امید که چنین شود و سال پیش رو، سالی توام با گشایش گره‌های سیاسی و اقتصادی و ارتقای صلح و ثبات و عشق و دوستی در داخل و خارج از میهن مان باشد.


شعارسال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰، کدخبر: ۳۸۴۷۸۱۴، donya-e-eqtesad.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین