پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۳۷۹۶۶۶
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۸
بشکلی جاهلانه قیمت‌ها را در دو یا چند کشور با یکدیگر مقایسه می‌کنند و این گونه برداشت می‌نمایند که قیمت بنزین و حامل انرژی مثلا در ایران، ۲۶ برابر از سایر کشور‌ها کمتر است. مغز‌های کوچک در این بین، به شاخص عمومی قیمت‌ها در کشور‌های مختلف، سطح عمومی درآمد، شاخص فلاکت، وضعیت تورم و سایر متغییر‌های اقتصاد کلان و خرد هیچ توجهی ندارند.
شعار سال: بررسی قیمت حامل‌های انرژی در کشور‌های جهان نشان می‌دهد ایران بهشت مصرف‌کنندگان انرژی در جهان و البته قاچاقچیان انرژی است به‌طوری که کشورمان از نظر بنزین، گازوئیل، برق و گاز طبیعی ارزان جزو ۳ کشور نخست دنیا قرار دارد.

رتبه سوم ایران در بنزین ارزان دنیا
قیمت هر لیتر بنزین در ایران ۱۵ هزار ریال است که تنها دو کشور ونزوئلا و لیبی نسبت به ایران بنزین ارزان‌تری در اختیار رانندگان خودرو قرار می‌دهند. ونزوئلا با بنزین ۲.۲ سنتی معادل ۶۲۳۴ ریال ارزان‌ترین بنزین را در دنیا دارد. پس از آن، لیبی با بنزین ۳.۱ سنتی معادل ۸۸۳۰ ریال در رتبه دوم قرار گرفته است. هر لیتر بنزین در ایران نیز ۵.۳ سنت معادل ۱۵ هزار ریال است که سومین بنزین ارزان دنیاست.
نکته جالب اینجاست کشور‌های فقیر بنزین ارزان‌تری نسبت به کشور‌های ثروتمند دارند و دولت‌ها در کشور‌های فقیر یارانه‌های سنگینی را برای عرضه بنزین ارزان به مردم پرداخت می‌کنند این درحالی است که کشور‌های ثروتمند نه‌تن‌ها چنین یارانه‌ای را نمی‌پردازند بلکه مالیات سنگینی را نیز بر مصرف بنزین وضع می‌کنند. برای مثال در حالی که قیمت هر لیتر بنزین در اتیوپی ۲۰ هزار و ۴۹ تومان است هر لیتر بنزین در آلمان با قیمت ۵۸ هزار و ۵۰۴ تومان عرضه می‌شود.

شکاف عمیق قیمت بنزین در ایران و کشور‌های همسایه
عربستان سعودی و روسیه که چندین برابر بیشتر از ایران نفت تولید می‌کنند و ذخایر نفت بیشتری نسبت به ایران دارند در رده‌بندی جهانی عرضه‌کنندگان بنزین ارزان، پایین‌تر از ایران قرار گرفته‌اند و به‌ترتیب رتبه‌های ۲۱ و ۲۸ جهان را به خود اختصاص داده‌اند. قیمت هر لیتر بنزین در عربستان ۱۷ هزار و ۴۴۴ تومان و قیمت هر لیتر بنزین در روسیه ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان است.
در همسایگان ایران نیز که بعضاً جزو تولیدکنندگان بزرگ نفت هستند قیمت بنزین بسیار گران‌تر از ایران است که این مسئله به قاچاق بنزین از ایران به این کشور‌ها دامن زده است. افزایش اخیر قیمت نفت انگیزه قاچاقچیان را بیشتر کرده است. هر لیتر بنزین در کویت در برابر ۹ هزار و ۶۲۳ تومان، عراق ۱۴ هزار و ۴۲۰ تومان، بحرین ۱۴ هزار و ۸۹۸ تومان، جمهوری آذربایجان ۱۶ هزار و ۱۸۸ تومان، عمان ۱۷ هزار و ۴۳۳ تومان، پاکستان ۲۹ هزار و ۵۵۸ تومان، امارات ۳۰ هزار و ۸۱۰ تومان و ترکیه ۴۴ هزار و ۶۲۶ تومان عرضه می‌شود.

قیمت بنزین در جهان ۲۶ برابر ایران است
هنگ‌کنگ گران‌ترین بنزین دنیا را دارد به‌طوری که هر لیتر بنزین در این کشور ۲.۹۶۲ دلار معادل ۸۳ هزار و ۱۸۴ تومان قیمت دارد. قیمت هر لیتر بنزین در برخی کشور‌های دیگر عبارت است از: ژاپن ۳۴ هزار و ۸۱۲ تومان، آمریکا ۳۷ هزار و ۳۶۷ تومان، هند ۳۷ هزار و ۵۸۶ تومان، انگلیس ۶۱ هزار و ۷۶۱ تومان و فرانسه ۶۳ هزار و ۵۵۰ تومان. متوسط قیمت هر لیتر بنزین در دنیا ۱.۴۳ دلار معادل ۴۰ هزار و ۴۰ تومان است یعنی بیش از ۲۶ برابر قیمت بنزین در ایران.

گازوئیل ایران ارزان‌ترین در دنیا
قیمت گازوئیل در ایران ارزان‌تر از همه‌جای دنیاست. اگرچه قیمت بنزین در برخی مقاطع در ایران افزایش یافته است، اما چنین سیاستی در مورد گازوئیل پیاده نشده است که در نتیجه، هم‌اکنون گازوئیل در ایران بی‌ارزش‌تر از همه‌جای دنیاست.
هر لیتر گازوئیل در ایران تنها ۱.۱ سنت معادل ۳ هزار ریال قیمت دارد. هیچ کشور دیگری چنین قیمت ارزانی را برای گازوئیل در نظر نگرفته است، حتی در ونزوئلا که رتبه دوم جهان از نظر گازوئیل ارزان را به خود اختصاص داده است هر لیتر از این محصول بیش از دو برابر ایران یعنی ۶۲۳۴ ریال قیمت دارد. قیمت هر لیتر گازوئیل در این کشور ۲.۲ سنت است. لیبی با گازوئیل ۳.۱ سنتی معادل ۸۸۳۰ ریال در رتبه سوم جهان از این نظر قرار دارد.

قیمت گازوئیل در ترکیه ۱۴۶ برابر و در پاکستان ۹۵ برابر ایران است
همچون بنزین، در مورد گازوئیل نیز اختلاف قیمت بسیار زیادی برای این محصول در ایران و همسایگان ایران دیده می‌شود و البته شکاف قیمتی این محصول بسیار بیشتر از بنزین است، برای مثال هر لیتر گازوئیل در ترکیه ۱۴۶ برابر ایران قیمت دارد و در برابر ۴۴ هزار و ۳۸ تومان معامله می‌شود. قیمت هر لیتر گازوئیل در پاکستان نیز ۲۸ هزار و ۷۵۴ تومان است که ۹۵ برابر قیمت این محصول در ایران می‌باشد.
قیمت گازوئیل در برخی کشور‌های همسایه دیگر ایران عبارت است از: عربستان ۴ هزار و ۷۱۶ تومان، کویت ۱۰ هزار و ۵۳۹ تومان، بحرین ۱۱ هزار و ۹۱۸ تومان، جمهوری آذربایجان ۱۳ هزار و ۲۱۵ تومان، قطر ۱۵ هزار و ۸۱۱ تومان، عمان ۱۸ هزار و ۸۱۸ تومان، و افغانستان ۲۷ هزار و ۷۷۰ تومان.
متوسط قیمت جهانی گازوئیل نیز ۱.۳۶ دلار برابر ۳۸ هزار و ۲۸۵ تومان است. قیمت گازوئیل در ایران ۱۲۷ برابر ارزان‌تر از متوسط قیمت جهانی است.
هنگ‌کنگ با عرضه هر لیتر گازوئیل در برابر ۷۶ هزار و ۷۷۷ تومان گران‌ترین گازوئیل دنیا را دارد.

قیمت برق در ایران تنها از دو کشور بیشتر است
داستان ارزان‌فروشی انرژی در کشور‌های فقیر را در مورد برق نیز می‌توان مشاهده کرد به‌طوری که برای مثال سودان به‌عنوان یکی از فقیرترین کشور‌های جهان ارزان‌ترین انرژی برق را در اختیار شهروندان خود قرار می‌دهد. هر کیلووات‌ساعت برق در این کشور تنها ۰.۲ سنت معادل ۴۲۳.۸ ریال ایران قیمت دارد. لیبی با برق ۰.۴ سنتی معادل ۱۱۷۷ ریال در رتبه دوم قرار دارد. در ایران نیز هر کیلووات‌ساعت برق ۰.۵ سنت معادل ۱۴۰۲ ریال قیمت دارد که سومین برق ارزان در دنیاست.
قیمت هر کیلووات‌ساعت برق در افغانستان ۸.۵ برابر ایران یعنی ۱ هزار و ۱۸۳ تومان است. قیمت برق در عربستان نیز ۱ هزار و ۳۴۷ ریال ایران تعیین شده است که حدود ۱۰ برابر قیمت برق در ایران است.
متوسط قیمت جهانی برق نیز ۳ هزار و ۷۹۱ تومان در برابر هر کیلووات‌ساعت است که ۲۷ برابر قیمت عرضه برق در ایران می‌باشد.

گاز طبیعی در ایران بی‌ارزش‌تر از همه‌جای دنیا
ایران ارزان‌ترین گاز طبیعی را در جهان دارد به‌طوری که انرژی یک کیلووات‌ساعت گاز در ایران تنها ۰.۱ سنت معادل ۳۶۸ ریال قیمت دارد. الجزایر با گاز ۷۳۹ ریالی و بلاروس با ۱۰۸۱ ریال به‌ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

روسیه و آمریکا که جزو بزرگترین دارندگان ذخایر گازی و تولیدکنندگان بزرگ این محصول هستند بهای بسیار بیشتری نسبت به ایران بابت مصرف گاز از شهروندان خود دریافت می‌کنند. قیمت گاز در روسیه ۷ برابر ایران معادل ۲۴۸۳ ریال است، در آمریکا نیز گاز طبیعی ۱۱۵۱۳ ریال قیمت دارد که ۳۱ برابر قیمت گاز در ایران است.

متوسط قیمت جهانی معادل انرژی یک کیلووات‌ساعت گاز ۱۸۲۳۲ ریال است که ۵۰ برابر گران‌تر از قیمت گاز عرضه‌شده در ایران است.
 
همانگونه که مشاهد می شود، بشکلی جاهلانه قیمت‌ها را در دو یا چند کشور با یکدیگر مقایسه می‌کنند و این گونه برداشت می‌نمایند که قیمت بنزین و حامل انرژی مثلا در ایران، ۲۶ برابر از سایر کشور‌ها کمتر است. مغز‌های کوچک در این بین، به شاخص عمومی قیمت‌ها در کشور‌های مختلف، سطح عمومی درآمد، شاخص فلاکت، وضعیت تورم و سایر متغییر‌های اقتصاد کلان و خرد هیچ توجهی ندارند.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
با توجه به اینکه متوسط حقوق کارکنان و کارگران در ایران، چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان و یا حتی کمتر از آن است و میانگین حقوق در اروپا و آمریکا حدود ۳۵۰۰ دلار، پس متوسط حقوق در ایران کمتر تقریبا ۶ درصد حقوق و مزایا در اروپا و آمریکاست. بنابراین در شرایط برابر و عادلانه، قیمت‌ها در ایران باید حدود ۶ درصد قیمت‌ها در اروپا و آمریکا باشد.بر این قاعده، هر کسی که قیمت کالاها و خدمات را در ایران و سایر کشورها را بدون توجه به حقوق‌ها مقایسه کند، یا مزدور است یا یک احمق به تمام معنا! نمی‌شود که حقوق ما ۶ درصد حقوق آن‌ها باشد اما موقع بررسی قیمت بنزین، خدمات بهداشتی، برنج و گوشت، قیمت‌ها را با اروپا و آمریکا مقایسه کرد!

مقایسه اول
قیمت برنج در آمریکا باتوجه به کیفیت، از ۰.۴۵ تا ۱.۳۶ دلار برای هر کیلوگرم است یعنی هر کیلوگرم برنج در آمریکا از ۲۳ تا ۷۰ هزار تومان است که با توجه به نسبت حقوق‌ها، برای عادلانه بودن قیمت، هر کیلو برنج در ایران باید ۱,۳۸۰ تا ۴,۰۰۰ تومان باشد.

مقایسه دوم
میانگین قیمت هر لیتر روغن خوراکی طی نوامبر سال جاری در کشور آلمان ۳.۴۲ دلار یعنی هر لیتر روغن خوراکی در آلمان ۱۷۷ هزار تومان است که با توجه به نسبت حقوق‌ها در این دو کشور، قیمت روغن خوراکی در ایران باید هر لیتر ۱۰,۶۷۰ تومان باشد.

مقایسه سوم
قیمت بلیط پروازهای داخلی در سنگاپور، به‌طور میانگین ۵۹ دلار است که می‌شود ۳ میلیون تومان و با توجه به نسبت حقوق‌ها، در ایران قیمت پروازهای داخلی باید حدود ۱۸۵ هزار تومان باشد.

مقایسه چهارم
در کانادا، یک وعده غذای فست‌فود حدود ۸.۸ دلار یعنی ۴۵۷ هزار تومان است و در ایران باید ۲۷ هزار تومان باشد تا عدالت در پرداخت حقوق رعایت شده باشد.

مقایسه پنجم
قیمت یک لیتر بنزین با اکتان ۹۸(در ایران ۹۰ و کمتر است) حدود ۱.۲۵ دلار (۳۷ لیر ترکیه) است یعنی هر لیتر بنزین با کیفیت در ترکیه ۶۵ هزار تومان است و برای اجرای عدالت در ایران، قیمت بنزین با اکتان ۹۸ باید ۳,۹۰۰ تومان باشد.

مقایسه ششم
قیمت گوشت گوسفند در امارات از ۱۰ تا ۴۰ درهم یعنی ۱۴۰ تا ۵۶۰ هزار تومان است که با توجه به مقیاس حقوق‌ها، قیمت گوشت در ایران باید ۸,۴۰۰ تا ۳۳,۶۰۰ تومان باشد.

مقایسه هفتم
قیمت تویوتا کرولا مدل ۲۰۲۴ اکنون توسط نمایندگی‌های تویوتا در کویت ۶,۵۰۰ دینار کویت قیمت گذاری شده یعنی یک میلیارد تومان! و اگر قرار بر عادلانه بودین قیمت به نسبت حقوق‌ها باشد، تویوتا کرولا مدل ۲۰۲۴ باید در ایران ۶۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد.

مقایسه هشتم
اجاره خانه برای شهرهای بزرگ در استرالیا به‌طور میانگین ۵۹۷ دلار یعنی ۳۰ میلیون تومان است و برای تحقق عدالت در پرداخت حقوق و قیمت‌ها، اجاره خانه برای شهرهای بزرگ در ایران باید ۱.۸ میلیون تومان باشد.

متاسفانه عده‌ای نادان، در هر مرحله برای توجیه افزایش قیمت‌ها، بدون توجه به حقوق پایین در ایران، اقدام به مقایسه قیمت کالا و خدمات در ایران با سایر کشورها می‌کنند.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری چابک آنلاین، تاریخ انتشار:۲۴ خرداد ۱۴۰۱، کد خبر: ۲۴۱۶۴، www.chabokonline.com/ سایر منابع.
اخبار مرتبط
برچسب ها: حامل‌های انرژی در کشور‌های جهان ، ایران بهشت مصرف‌کنندگان انرژی در جهان ، قاچاقچیان انرژی ، قیمت هر لیتر بنزین در ایران ، مقایسه قیمت بنزین در ایران و جهان ، قیمت بنزین در جهان ، قیمت گازوئیل در ایران ، متوسط قیمت جهانی گازوئیل ، متوسط قیمت جهانی بنزین ، بهانه گیری برای افزایش قیمت بنزین ، مقایسه نابجای قیمت بنزین در ایران با سایر کشورها ، درآمد به ریال بنزین به دلار ، قیمت بنزین در فوب خلیج فارس ، قیمت لحظه ای بنزین در سایر کشورها ، قیمت بنزین در اروپا ، قیمت بنزین در کشورهای عربی ، در دنیا هم کم فروشی بنزین داریم ، حق العمل جایگاه داران سوخت چقدر است ، ارزان ترین قیمت گازوئیل در دنیا ، مقایسه قیمت گاز در ایران و جهان ، مقایسه قیمت برق در ایران و جهان ، مقایسه قیمت گازوئیل در ایران و جهان ، مقایسه قیمت ها در ایران با ، قیمت کالا و حدمات در ایران در مقایسه با ، قیمت بنزین در ایران در مقایسه با ، بنزین در ایران ارزان است یا گران ، متوسط قیمت بنزین در دنیا ، قیمت حامل های انرژی در ایران در مقایسه با ، مزبان حبیبی ، مقایسه قیمت‌ها در ایران و سایر کشورها
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین