پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۶۱۵۲
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۷
حجت الاسلام و المسلمین مصدق معاون اول قوه قضاییه درباره شایعه اختلاس ۹۲ هزار میلیاردی گفت: قوه قضاییه وارد بررسی شد و تا این لحظه کارشناسی‌های انجام شده حاکی است که حداقل بیش از ۵۰ درصد مبلغی که عنوان شده نبوده است. چرا جامعه را متشنج می‌کنید؟ یکی از دستورات رهبری این بوده که امنیت روانی ایجاد شود.

شعار سال: معاون اول قوه قضاییه گفت: آدم غیرمسئولی مصاحبه می‌کند و می‌گوید در فلان شرکت ۹۲ هزار میلیارد تومان اختلاس شده است. ما بررسی کردیم و دیدیم این چیزی که گفته شده نبوده است. اگر چه تخلفی بوده، ولی ۹۲ هزار میلیارد نیست.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق در یک نشست خبری گفت: برای اولین بار بعد از انقلاب در دستگاه قضایی اتفاقی رخ داده و آن تشکیل قرارگاه عملیاتی پیگیری فرامین و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص قوه قضاییه است. امروز قوه قضاییه بیش از هر زمان دیگری با برنامه در حال حرکت است.


وی افزود: برنامه عملیاتی این قرارگاه برای دادگستری‌های سراسر کشور است و سه ماهه سال جاری یعنی دی و بهمن و اسفند ماه در حال اجرا به صورت پایلوت است و از اول سال ۱۴۰۲ تا پایان سال بعنوان برنامه به صورت جدی در سراسر دادگستری‌های کشور تشکیل خواهد شد.

معاون اول قوه قضاییه درباره وظایف قرارگاه گفت: همه می‌دانید هفتم تیرماه هفته قوه قضاییه است و رییس قوه قضاییه و دیگر مسئولان قضایی خدمت رهبری مشرف می‌شوند و در سال جاری این اتفاق افتاد، ولی متفاوت با سال‌های پیشین بود. رهبری محور‌هایی را به عنوان مطالبه از قوه قضاییه بیان کردند که همین محورها، مطالبه مردم است و ۸ محور در سخنان حضرت آقا بود. همان روز ما تصمیم گرفتیم برای مطالبه گری مطالب آقا، برنامه ریزی جدی انجام شود و تا سال آینده که رییس قوه قضاییه خدمت رهبری گزارش می‌دهند در رابطه با همین محور‌ها گزارش دهند.

وی افزود: پیشنهاد شد قرارگاه عملیاتی برای پیگیری این محور‌ها تشکیل شود. قرار گاه عملیاتی پیگیری فرامین و سیاست‌های رهبری با اعضا تشکیل شد و مسئولیت قرارگاه با معاون اول و دبیر قرارگاه معاون راهبردی است و اعضای این قرارگاه علاوه بر معاون اول قوه قضاییه و معاون راهبردی، رییس دیوان عالی کشور و دادستان کل و رییس حوزه ریاست قوه قضاییه و دادستان انتظامی قضات و رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه و یک شخص حقیقی به انتخاب رییس قوه قضاییه است. قرار گاه تشکیل شد و تاکنون ۱۲ جلسه مستمر داشته است و مصوبات مهمی در خصوص حل مشکلات مردم و مطالبه گری مردم تشکیل و برنامه یکساله آن تدوین شده است. علاوه براین برنامه‌ها سالیان سال ادامه دارد و بگونه‌ای است که ۷ تیر ۱۴۰۲ بتوانیم گزارشی خدمت رهبری ارائه دهیم.

معاون اول قوه قضاییه درباره نتیجه این جلسات در قرارگاه گفت: سامانه‌ای در حوزه معاونت اول برای پیگیری پرونده‌های مهم و ملی تشکیل شده است.

مصدق تاکید کرد: آدم غیرمسئولی مصاحبه می‌کند و می‌گوید در فلان شرکت ۹۲ هزار میلیارد اختلاس شده است. جامعه حق دارد که بررسی کند این ۹۲ میلیارد کجاست؟ ما بررسی کردیم و دیدیم این چیزی که گفته شده نبوده است. اگر چه تخلفی بوده، ولی ۹۲ هزار میلیارد نیست. قوه قضاییه وارد بررسی شد و تا این لحظه کارشناسی‌های انجام شده حاکی است که حداقل بیش از ۵۰ درصد مبلغی که عنوان شده نبوده است. چرا جامعه را متشنج می‌کنید؟ یکی از دستورات رهبری این بوده که امنیت روانی ایجاد شود.

وی افزود: بیش از ۵۰ مورد از ساختار‌های فسادزا شناسایی شده که ان شاءالله در عمل خواهیم دید نتیجه چه خواهد بود.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر پرونده ۹۲ هزار میلیارد، اختلاس نیست چه عنوانی دارد؟ گفت: من نگفتم اختلاس نیست. من گفتم مبلغی که گفتند اشتباه است و اینکه اختلاس هست یا نیست مربوط به قاضی است لذا کسانی که مسئولیتی در این خصوص ندارند، جامعه را متشنج نکنند. چرا اظهار نظر می‌کنند؟ قاضی باید اظهار نظر کند و بگذاریم جامعه آرامش داشته باشد.

وی درباره نحوه جذب و گزینش قضات در قرارگاه گفت: تدبیری در قرارگاه برای نحوه جذب و گزینش قضات در نطر گرفته شده است. حتما باید فرایندی که در نحوه جذب قضات است تغییر کند، زیرا گاهی فردی که در آزمون شرکت می‌کند دو سال طول می‌کشد. ما باید به سمت نخبه گزینی برویم و حتما برای جذب قضات در قوه قضاییه از نخبگان استفاده کنیم. باید آمادگی داشته باشیم وقتی رییس دادگستری و ... می‌خواهد عوض شود جایگزین داشته باشیم و امیدواریم تا سه الی چهارماه آینده گزارش دهیم که همایشی برگزار کردیم و ۵۰۰ مدیر به عنوان دادستان یک شهرستان و ... به صورت آماده داریم.

معاون اول قوه قضاییه درباره اینکه چه زمانی آرای محاکم در سامانه منتشر می‌شود؟ گفت: مقدمات اولیه انجام شده و تعداد متنابهی از آرا در برخی پژوهشگاه‌ها از جمله پژوهشگاه قوه قضاییه قابل دسترسی است و بیش از ۴ میلیون رای همین الان قابل استفاده است و سعی داریم در آینده با توجه به راه انداری سامانه‌ها از جمله سامانه تناد (تحلیل و نقد آراء دادگستری) آرا اعلام شود. ما بر روی این موضوع کار می‌کنیم.

وی درباره گزارش وضعیت اجرای سند تحول گفت: یکی از ماموریت قرارگاه عملیاتی این است که بررسی کند چه مقداری از سند تحول اجرا شده و چه مقدار اجرا نشده است و این کار در حال انجام است. ان شاءالله در پایال یکسال سال ۱۴۰۲ این اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: قرارگاه عملیاتی دایمی است و همواره نسبت به آنچه در دادگستری رخ می‌دهد و هر لحظه برنامه اجرایی که برای استان‌ها پیش بینی شده است را رصد می‌کند.

معاون اول قوه قضاییه درباره اینکه مردم و مراجعان به دادگستری چه زمانی نتایج قرارگاه را مشاهده خواهند کرد؟ گفت: برخی برنامه‌ها در بازه زمانی سه ماهه محقق می‌شود و برخی ۶ ماهه باید محقق شود و انچه در قرارگاه رخ داده فقط برنامه ریزی شده است و هنوز عملیاتی نشده است و بیش از ۵۰ درصد برنامه ریزی محقق شده و بعد از تکمیل برنامه‌ها و اجرای برنامه‌ها مردم می‌توانند ۶ یا ۹ ماهه مطالبه گری کنند و ما پاسخ می‌دهیم.

معاون اول قوه قضاییه درباره اصلاح قانون اخلالگران و مفسدان اقتصادی و اینکه موضوع استجازه به کجا رسید گفت: ما از مجلس گله داریم. به اقتضای آن زمان رییس قوه قضاییه وقت تشخیص دادند با آیین دادرسی عادی نمی‌توان به جرایم مفسدان رسیدگی کرد و اجازه موقتی از مقام معظم رهبری گرفتند تا در برخی موارد نسبت به جرایم مفسدان رسیدگی کنند. همواره مشی مقام معظم رهبری ان است که هیچ وقت تخلفی از قانون صورت نگیرد و گفتند در بازه زمانی اجازه این کار را می‌دهم، ولی بروید و قانون را اصلاح کنید. متاسفانه اصلاح قانون با گذشت چند سال که دو سال آن را قوه قضاییه کارش را کرد رخ نداده است و اکنون در نوبت صحن مجلس است و نمی‌دانیم چه زمانی نوبت به بررسی برسد. رییس قوه قضاییه قول داده بودند که در بازه زمانی کمتر به قانون تبدیل شود، ولی نتوانستیم و شرمنده ایم.

وی درباره بودجه قوه قضاییه گفت: ما از دولت و مجلس می‌خواهیم به آنچه که قانون در خصوص قوه قضاییه گفته عمل کنند هرچند که مقدار کافی نیست و نمی‌شود قوه قضاییه را با آن مدیریت کرد. قانون بودجه تنطیم شده و به صراحت عنوان شده که بودجه قوه قضاییه ۲ و ۹ دهم بودجه کشور است، ولی در هیچ دولتی تاکنون ۲ و ۹ دهم بودجه قوه قضاییه تامین نشده است.

مصدق گفت: کتابی از موارد عنوان شده در خصوص قرارگاه آماده شده تا در دادگستری‌های سراسر کشور اجرا شود.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه امروز گرفتار پرونده‌های کثیر الشاکی هستیم گفت: تصمیم گرفته شده تا کمیته‌ای بین قوا تشکیل شود که مشکلات پرونده‌های کثیر الشاکی حل شود.

مصدق افزود: بیش از ۵۰ مورد از ساختار‌های فساد زا در قوه قضاییه احصاء شده است و در آینده شاهد نتایج مثبت این بررسی خواهیم بود.

وی در پایان گفت: سند دار شدن اراضی ملی یکی دیگر از اتفاقات مهم در قوه قصاییه است.

اطلاعات تکمیلی و برخی ادعا‌ها


فساد ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه نتیجه گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از شرکت فولاد مبارکه است. بر اساس این گزارش، حداقل ۱۲۰۰ تخلف در فعالیت‌های فولاد مبارکه در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ کشف و این تخلفات ابعاد و زمینه‌های گسترده‌ای از رانت و فساد تا هدیه و پرداخت پول بی‌رویه به نهاد‌های حکومتی ایران، سپاه پاسداران، دفاتر ائمه جمعه و رسانه‌ها، و همچنین حیف و میل سرمایه و عقد قراردادی با بیش از رقم واقعی با یک شرکت چینی غیرمتخصص دارد.

در بخشی از این گزارش به واریز وجوهات مالی به حساب نیروی انتظامی استان اصفهان به ارزش ۱٫۵ میلیارد تومان و به حساب سپاه صاحب الزمان استان اصفهان، پایگاه‌های بسیج و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به ارزش بیش از ۶ میلیارد تومان اشاره و گفته شده‌است ۱٫۵ میلیارد تومان نیز به دفاتر ائمه جمعه و نزدیک یک میلیارد تومان به حوزه علمیه، بنیاد بین‌المللی غدیر و ستاد برگزاری نماز جمعه و ۳۰۰ میلیون تومان برای تجهیز ساختمان دادگستری استان اصفهان پرداخت شده‌است. در این گزارش همچنین به پرداخت ماهانه ۶۰ میلیون تومان به مشاورانی که در استان دیگری غیر از اصفهان سکونت داشتند و خدماتی ارایه نمی‌دادند، پرداخت ۲۲ میلیارد تومان به صدا و سیما بدون هیچ قراردادی، پرداخت دو نیم میلیارد تومان به اداره اطلاعات استان اصفهان و خرید خودرو‌های خارجی، تخلف ۷ هزار میلیارد تومانی در حوزه بورس و سرمایه‌گذاری و پرداخت ۴۱۷ میلیون تومان به افراد تأثیر گذار در انتشار توییتر برای جو سازی علیه تحقیق و تفحص مجلس نیز اشاره شده‌است.

تحقیق و تفحص

تحقیق و تفحص مجلس ایران از فولاد مبارکه در مهر ۱۳۹۷ در زمان مدیرعاملی حمیدرضا عظیمیان شروع شد. این موضوع را ناصر موسوی لارگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم و از اعضای کمیته تحقیق و تفحص، در دی ۱۳۹۹ مطرح کرد. گزارش مجلس ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در صحن علنی ارائه و متن کامل گزارش به سرعت در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شد.

اعضای کمیته تحقیق و تفحص بهمن ماه ۱۳۹۹ در کمیسیون صنایع و معادن انتخاب شدند و هر ۱۵ نفر این کمیته به جریان فکری اصولگرا تعلق دارند. در میان اعضای کمیته، نام افرادی همچون رضا تقی‌پورانوری، مصطفی رضاحسینی، لطف‌اله سیاه‌کلی، الهویردی دهقانی، روح‌اله ایزدخواه، حجت‌اله فیروزی، احسان ارکانی، حسین میرزائی و مصطفی آقامیرسلیم دیده می‌شود.

براساس این گزارش در طول مدیریت حمیدرضا عظیمیان، ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت رخ داده و بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان توزیع رانت صورت گرفته‌است. همچنین بر وابستگی سیاسی حمیدرضا عظیمیان به دولت حسن روحانی و نزدیکان او و هدر دادن منابع فولاد مبارکه در راستای مقاصد سیاسی اشاره و رد پای شخصیت‌های سیاسی همچون محمود واعظی، عباس آخوندی و اسحاق جهانگیری در تصمیم‌گیری‌ها، تبانی‌ها و انتصابات سفارش‌شده دیده می‌شود.

واکنش‌ها

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران دستور برکناری تمامی متخلفان در فولاد مبارکه را صادر کرد و گفت که این فساد‌ها ربطی به حکومت ندارد و نظام جمهوری اسلامی ایران پاک پاک است.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در توییتی نوشت مجلس لیستی از این تفحص علنی نکرده و با اعلام مصادیق قبل از رسیدگی قضایی مخالف است.

رسانه‌های اصولگرا و وابسته به دولت از جمله خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری فارس و روزنامه کیهان در گزارش‌های متعددی، فساد در فولاد مبارکه را به دولتمردان حسن روحانی نسبت داده و خواستار برخورد قاطع با آن‌ها شده‌اند. روزنامه همشهری با انتقاد از انتشار گزارش در فضای مجازی نوشت که این گزارش به چماق بر سر نظام تبدیل شده است.

علی اکبرزاده، عضو هیئت تحقیق و تفحص، حسن روحانی را متهم کرده که با سوءاستفاده از جایگاه خود، مانع رسیدگی به پرونده در دوران ریاست‌جمهوری‌اش شده بود. این ادعا با تکذیب دفتر حسن روحانی مواجه شد.

هزینه ۳۶ میلیارد تومانی برای رسانه‌ها

ابعاد مختلف پرونده فساد در فولاد مبارکه در حالی در رسانه‌ها منتشر شد که در حوزه هزینه‌های رسانه‌ای ابعاد بررسی نشده‌ای به چشم می‌خورد. انتشار مبالغ پرداختی گاهاً عجیب و غریب به رسانه‌هایی که نام برخی از آن‌ها را تا پیش از این شنیده نشده بود، اقدام جالبی است که از سوی مدیران فولاد مبارکه انجام شده است.

در لیست منتشر شده، پول پاشی ۳۶ میلیارد تومانی فولاد مبارکه به ۲۷۰ رسانه جلب توجه می‌کند. در این لیست نام چند رسانه معتبر از جمله خبرگزاری فارس، خبرآنلاین و روزنامه شرق هم دیده می‌شود که البته مجموع دریافتی مجموع رسانه‌های معتبر و شناخته شده شاید حتی به ۱۰ میلیارد تومان هم نرسد.

نکته جالب ارتباط زنجیره‌ای برخی از افراد و رسانه‌هایی است که مبالغی کلان دریافت کرده و مطالب منتشر شده در حمایت از مدیریت شرکت فولاد مبارکه را به صورت مشترک منتتشر کرده‌اند!

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت فرارو، تاریخ انتشار:۵ بهمن ۱۴۰۱، کدخبر: ۶۰۳۸۵۷، fararu.com/ و دانشنامه آزاد ویکی پدیا

اخبار مرتبط
برچسب ها: ۹۲ هزار میلیارد تومان اختلاس ، اختلاس92هزارمیلیارد تومانی ، تشکیل قرارگاه عملیاتی پیگیری فرامین و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص قوه قضاییه ، مطالبه از قوه قضاییه ، قرار گاه عملیاتی پیگیری فرامین و سیاست‌های رهبری ، پیگیری پرونده‌های مهم و ملی در قوه قضائیه ، تکذیب اختلاس92هزارمیلیارد تومانی ، شناسایی ساختار‌های فسادزا ، نحوه جذب و گزینش قضات در قرارگاه ، وضعیت اجرای سند تحول ، اصلاح قانون اخلالگران و مفسدان اقتصادی ، بودجه قوه قضاییه ، بودجه قوه قضاییه ۲ و ۹ دهم بودجه کشور ، پرونده‌های کثیر الشاکی ، سند دار شدن اراضی ملی ، ایجاد تشنج در جامعه با ارقام اختلاسی دروغی ، اعلام دروغین ارقام اختلاس در جامعه ، بهم ریختن جو روانی جامعه با اعلام موارد فساد ، مطالبات مردم از قوه قضائیه ، رقم اختلاس فولاد مبارکه ، اختلاس فولاد مبارکه چقدر بود؟ ، رقم نجومی اختلاس فولاد مبارکه ، اختلاسگران فولاد مبارکه چه کسانی بودند؟ ، واکنش ها به اختلاس فولاد مبارکه ، مبلغ دروغی اختلاس فولاد مبارکه ، حمیدرضا عظیمیان ، تخلفات فولاد مبارکه ، دستور برکناری تمامی متخلفان در فولاد مبارکه ، پرونده فساد در فولاد مبارکه ، پول پاشی ۳۶ میلیارد تومانی فولاد مبارکه به ۲۷۰ رسانه ، حمایت از مدیریت شرکت فولاد مبارکه ، لابی رسانه ای فولاد مبارکه در انتشار اخبار اختلاس ، فساد ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه ، واریز وجوهات مالی به حساب نیروی انتظامی استان اصفهان ، تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از شرکت فولاد مبارکه ، مدیرعاملی حمیدرضا عظیمیان در فولاد مبارکه ، واکنش قوه قضائیه به اختلاس در فولاد مبارکه ، پرونده فساد فولاد مبارکه
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین