پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۹۶۵۸
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۵
مژگان عظیمی بازیگر تلویزیون و دوبلور انیمیشن‌های «هایدی»، «پزشک دهکده» و «قصه‌های جزیره» با حضور مدیران شبکه مستند و پیش‌کسوتان عرصه دوبله تجلیل شد. آیین بزرگداشت «مژگان عظیمی» و رونمایی از مستند «از کودکی تا کودکی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی از تولیدات جدید شبکه مستند شامگاه دوشنبه ۲۹ خرداد با حضور مدیر تولید شبکه مستند، پیش‌کسوتان دوبله و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار شد. در پایان این مراسم تندیس شبکه مستند و لوح تقدیر مدیر شبکه به مژگان عظیمی اهدا شد.

شعار سال: آیین بزرگداشت «مژگان عظیمی» و رونمایی از مستند «از کودکی تا کودکی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی از تولیدات جدید شبکه مستند شامگاه دوشنبه ۲۹ خرداد با حضور مدیر تولید شبکه مستند، پیش‌کسوتان دوبله و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار شد.

تجلیل مدیران شبکه مستند از مژگان عظیمی دوبلور انیمیشن
در ابتدای این نشست، مژگان عظیمی با قدردانی از شبکه مستند برای ساخت مستند‌های پیش‌کسوتان دوبله و صدا گفت: نزدیک به ۵۰ سال است که مشغول فعالیت‌های هنری هستم. در ابتدا کار خود را از رادیو و برنامه کودکان آغاز کردم و در خدمت خانم وکیلی بودم. ایشان همیشه استاد من بودند و هیچ‌وقت راهنمایی‌های ایشان را فراموش نمی‌کنم. از ایشان تشکر می‌کنم.

وی افزود: با گذر زمان و کسب تجربه بیشتر، آرام‌آرام از رادیو جدا شدم و وارد عرصه صدا و دوبله شدم. این کار را بسیار دوست دارم و شاید اگر بار دیگر متولد شوم، همین کار را انتخاب کنم. همیشه تلاش کردم کار‌های موفقی را در عرصه دوبلاژ ارائه بدهم. امیدوارم در طول این سال‌ها توانسته باشم لبخندی را بر لبان کودکان بیاورم و آن‌ها را شاد کرده باشم.

او در پایان گفت: از آقای توکلی و همکاران خوبم برای محبتی که به من داشتند سپاسگزارم و از شبکه مستند که با ساخت مجموعه مستند‌هایی از اهالی صدا و دوبله به آنان پرداخت و فعالیت هنری آن‌ها را ماندگار کرد.

ژرژ پطرسی مهمان ویژه این جلسه بود. او در سخنانی گفت: خانم عظیمی را از طریق رادیو نمی‌شناختم، اما ایشان را در واحد دوبلاژ دیدم. در چند کار مشترکی که با ایشان داشتیم از اخلاق، رفتار، منش و انضباط ایشان بسیار راضی و خشنود بودم. همچنین همیشه برایم جای تعجب داشت که یک خانم چگونه می‌تواند به‌جای یک بچه حرف بزند؟

وی ادامه داد: دقت داشته باشید، کافی نیست که یک دوبلور فقط صدایش را در قواره یک بچه، کوچک کند، بلکه باید ذهنیت بچه را در خود ایجاد کند تا بتواند بهترین دوبله را ارائه دهد. همین موضوع باعث می‌شود تا مخاطب احساس کند که واقعاً یک بچه حرف می‌زند. خانم عظیمی در این کار بسیار متبحر است. او دنیای یک بچه را به‌خوبی در کارش به تصویر می‌کشد. خاطرم هست در سریالی که با ایشان همکاری می‌کردیم یک کاراکتر بچه داشتیم که واقعاً دوست‌داشتنی بود. وقتی صدای خانم مژگان عظیمی هم بر او نشست بسیار عالی شد.

مدیر تولید شبکه مستند نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: در سال‌های گذشته در عین اینکه اتفاقات خوبی در کشور داشته‌ایم؛ اما اتفاقات بد و تلخی نیز رخ‌داده است. یکی از این اتفاقات تلخ ازدست‌دادن برخی سرمایه‌های انسانی در کشور و کاهش سرمایه اجتماعی در جامعه است. بر همین اساس خیلی از افراد برجسته و کارآمدی که در اطراف ما بودند بنا بر دلایلی در جمع خانواده ما حضور ندارند.

ابوالقاسم ناصری افزود: فلسفه وجودی این جلسه این است که به خانم عظیمی به‌عنوان یک فرد متخصص و کارآمد اعلام کنیم که خوشحالیم ایشان به‌عنوان یک سرمایه اجتماعی متخصص در کنار ماست. جمله معروفی هست که می‌گوید اگر آموختن در دوران کودکی باشد، مانند نقشی است که بر سنگ نگاشته می‌شود. این موضوع نه فقط برای علم، بلکه برای تربیت نیز صادق است که بنده از آن به‌عنوان سرمایه اجتماعی یاد می‌کنم. خیرخواهی، دوستی، کمک به دیگران، اعتماد عمومی، حب به وطن و… از جمله مولفه‌های این سرمایه اجتماعی است.

مدیر تولید شبکه مستند تصریح کرد: کار‌هایی که از خانم عظیمی می‌بینیم به دلیل اینکه بر ذهن و لوح پاک کودکان نقش می‌بندد می‌تواند سرمایه اجتماعی آینده ما را افزایش بدهد. به این معنی که خیرخواهی را به آنان آموزش بدهد و پلید بودن را به‌عنوان یک ویژگی منفی در چشم آنان مذموم کند.

ابوالفضل توکلی کارگردان این فیلم مستند دیگر سخنران این جلسه بود. او گفت: به یاد دارم اولین جلسه رونمایی که در این مکان برگزار کردیم در سال ۱۳۹۵ برای بزرگداشت استاد جلال مقامی بود. امیدوارم روح ایشان شاد باشد. افراد دیگری نیز بودند که در طول این سال‌ها به این جلسات می‌آمدند؛ اما از دنیا رفته‌اند.

او با اشاره به ساخت مستند «از کودکی تا کودکی» گفت: مستند پرتره خانم عظیمی را چند سال پیش می‌خواستم بسازم و در رفت‌وآمد با ایشان بودم، اما زمان اجازه نمی‌داد این اتفاق رقم بخورد. در نهایت در یک نقطه با همدیگر هماهنگ شدیم و تولید این مستند آغاز شد. در ابتدا تصویربرداری کردیم، اما ایشان از کشور رفتند تا اینکه چند روز پیش به کشور بازگشتند و برای نخستین‌بار فیلم را تماشا کردند.

این مستندساز تصریح کرد: وقتی با خانم عظیمی صحبت می‌کردم چه جلوی دوربین و چه پشت دوربین احساس کردم مادری کودک گونه است که شفافیت و زلال بودن کودکی را در خود دارد. به نظرم این موضوع در صدا و گفتار ایشان طنین پیدا کرده است. البته ایشان یک‌بار هم اشک مرا درآورده است!

خاطرم هست چند سال پیش برای ساخت فیلمی باید به کنیا می‌رفتم. از آنجا هماهنگی این برنامه ناگهانی بود، با موبایلم از دخترم فیلم گرفتم برای اینکه در سفر به یادش باشم. قرار بود آن پروژه ۲۰ روز طول بکشد؛ اما به دلیل حمله گروه‌های تروریستی کارمان بیشتر طول کشید. هر زمان که دلتنگ دخترم می‌شدم فیلم او را در موبایلم می‌دیدم. شعری که دخترم در آنجا می‌خواند را خانم عظیمی خوانده بود و من هر وقت آن را گوش می‌کردم گریه‌ام می‌گرفت.

توکلی از ساخت ۴ مستند جدید درباره پیش‌کسوتان عرصه صدا و دوبله خبر داد و گفت: این روز‌ها ۴ مستند از بزرگان دوبله می‌سازم که در قید حیات نیستند. مستند «راه‌های افتخار جناب سروان» پخش شد. مستند خانم رعفت هاشم‌پور در حال تدوین است و تصمیم دارم مستند‌هایی از شادروانان رسول‌زاده و بهرام زند بسازم. البته قصد دارم مستند پرتره استاد ژرژ پطروسی را بسازم؛ با ایشان هم تماس گرفتم و قرار شد هر زمان که ایشان بفرمایند این اتفاق رقم بخورد و با افتخار در خدمت ایشان باشیم.

در پایان این مراسم تندیس شبکه مستند و لوح تقدیر مدیر شبکه به مژگان عظیمی اهدا و از نیم‌قرن فعالیت هنری او قدردانی شد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار:۳۰ خرداد ۱۴۰۲، کدخبر: ۱۳۶۹۴۱۱، www.ilna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین