پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۱۶۴۷
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵
فرزند شهید آیت‌الله قدوسی (نوه مرحوم علامه طباطبایی) در واکنش به ادعا‌هایی مبنی براینکه مرحوم علامه طباطبایی پس از شنیدن اخبار شهادت برخی چهره‌های انقلاب گفته «اسلام، شهید انقلاب است» ضمن رد این ادعا توضیحاتی ارائه داد. مرحوم علامه طباطبایی در امور سیاسی زاویه‌ای روشن و آشکار با مرحوم امام خمینی داشت. تحول و اصلاح جامعه در نظر امام مبتنی بر تغییر سیاسی و حکومتی بود و علامه، اصلاح جامعه را با محور تحول و اصلاح فرهنگی، اجتماعی و انسانی می‌دانست. این تفاوت در موضع باعث تفاوت در نگرش بود و نه ضدیت با یکدیگر. کسانی که علامه را از نزدیک درک کرده‌اند می‌دانند که اولین مشخصه او دقت در کلام و ظرافت در بیان و اعتدال در اندیشه بود و مواضع مهم خود را در عباراتی دقیق و حساب‌شده بیان می‌کرد و کلماتی که خوشایند اهل سیاست و مروجین اندیشه‌های جناحی است هرگز بر زبان او جاری نمی‌شد. چنین گفته‌ای علاوه بر آنکه از جهت سند و شواهد زمانی و مکانی و محتوا دارای مشکل است از جهت بیان نیز با رویه دقیق و حکیمانه او تطبیق نمی‌کند. نجمه سادات طباطبایی (دختر علامه) در این خصوص می‌گوید که، اغلب شاگردان علامه در انقلاب فعال بودند؛ آقای بهشتی، آقای مطهری، آقای جوادی آملی و دیگران. اگر علامه با انقلاب مخالف بود چرا شاگردانش را از مبارزه منع نکرد؟

شعار سال: علامه طباطبایی گفت: در این انقلاب یک شهید واقعی بود، که مظلومانه هم شهید شد و آن اسلام بود.

 آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد اخیراً خاطره‌ای جالب توجه از علامه سیدمحمدحسین طباطبایی در جریان شهادت آیت‌الله علی قدوسی منتشر کرده که در ادامه آمده است.

آیا علامه طباطبایی گفته بود که اولین شهید واقعی انقلاب، اسلام بود؟
ذوالمجد طباطبایی قمی از وکلای مرفه دادگستری خانه‌ای ییلاقی در روستای جابان دماوند داشت. وی ذوق فلسفی داشت و به مدت هفت سال میزبان جلسات مباحثۀ هنری کربن و علامه طباطبایی در خانه خود بود. دکتر سیدحسین نصر و دکتر داریوش شایگان از اعضای اصلی این مباحثه بودند. دکتر شایگان اسم این جلسات را گذاشته بود حلقۀ تأویل. مذاکرات این دو فیلسوف شرق و غرب در دو جلد با مقدمۀ علامه منتشر شده است.

در نیمۀ اول پائیز ۱۳۶۰ علامه طباطبایی برای استراحت در ییلاق ذوالمجد در دماوند بود. بعد از شهادت علی قدوسی داماد علامه [در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۳۶۰]اصحاب حلقۀ تأویل تصمیم گرفتند برای عرض تسلیت خدمت علامه طباطبایی مشرف شوند.

از اعضای دائمی محفل داریوش شایگان در سفر بود و حضور نداشت. اما عیسی سپهبدی از اعضای محفل از جملۀ حاضرین بود. محمدتقی فلسفی [واعظ مشهور]که شنیده بود علامه در دماوند است و رفقای تهران برای عرض تسلیت خدمت ایشان می‌روند هم در این جلسه حاضر شده بود [البته فلسفی عضو محفل نبود]. من [سیدمصطفی محقق داماد هم که عضو محفل نبودم]در این جلسه توفیق حضور داشتم.

ذوالمجد طباطبایی قمی میزبان به نمایندگی از اعضای محفل اهل تأویل شهادت علی قدوسی را به علامه طباطبایی تسلیت گفت. علامه بعد از تسلیت ذوالمجد پُکی به سیگارش زد و بعد گفت: «در این انقلاب یک شهید واقعی بود که مظلومانه هم شهید شد و آن اسلام بود.»

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبگاه اطلاع رسانی استاد کوشا ، تاریخ انتشار: ۹۷/۰۸/۲۹، کدخبر:۱۴۴، kooshaa.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین