پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 30
کد خبر: ۴۸۸۴
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷
رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با اعلام تصویب همه رشته‌های بدون مجوز این دانشگاه، از ارسال 6 نامه برای حضور نماینده وزارت علوم در کمیته تصویب رشته‌ها خبر داد و گفت: رشته‌هایی که برای بررسی به شورای گسترش وزارت علوم رفته و مسکوت مانده بود در دفترچه نام نویسی ارشد و دکترای 95 حضور دارند

شعارسال: مجتبی علوی فاضل رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد از تصویب تمام رشته‌های این دانشگاه براساس قانون تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد مصوب سال 67 خبر داد و تأکید کرد که تمام این رشته‌ها در دفترچه کنکور کارشناسی ارشد و دکترای این دانشگاه حضور دارند.

وی در این مصاحبه از رشته‌هایی گفت که پس از کارشناسی‌های متعدد در شورای گسترش وزارت علوم مسکوت باقی مانده بودند و گویا همتی هم برای تصویب و بررسی آنها وجود نداشت.

علوی فاضل در این مصاحبه همچنین از جزئیات قانون تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد مصوب سال 67 گفت و تأکید کرد که رشته‌های تصویب شده در دفترچه کنکورهای کارشناسی ارشد و دکترای 95 این دانشگاه حضور دارند.

* عدم بررسی رشته‌های دانشگاه آزاد در دفترگسترش وزارت علوم

* رشته‌های دانشگاه آزاد برای تصویب چه مراحلی را باید طی کنند؟

علوی فاضل: بر اساس قانون تمام دانشگاه‌ها باید رشته‌های مورد نظر خود برای تصویب را در رشته‌های غیر پزشکی در پرتال دفتر گسترش وزارت علوم ثبت کنند تا در شورای گسترش مورد بررسی قرار گیرد.

دانشگاه آزاد بیش از 8 هزار رشته را برای بررسی به این سامانه ارسال کرده است اما تعداد زیادی از رشته‌ها معطل مانده و بررسی نشده است.

* اعتراضی به معطل ماندن بررسی رشته‌ها نداشتید؟

علوی فاضل: برای بررسی رشته‌ها با وزیر علوم صحبت کردیم و تأکید کردیم که در پذیرش دانشجوی کاردانی و کارشناسی دچار افت شدیم و رشته‌های دوره کارشناسی ارشد و دکترا را برای بررسی به وزارت علوم ارسال کردیم اما پرونده‌ها بررسی نمی‌شود وزیر علوم هم برای تسهیل روند بررسی کمیته‌ای تشکیل داد.

* نتیجه تشکیل این کمیته چه شد؟

علوی فاضل: قرار بود در زمان سرپرستی نجفی در وزارت علوم تا پایان شهریور 93 کارهای گسترش برای بررسی رشته‌ها تمام شود اما خبری نشد.

البته باید اینجا مطرح کنم که دفتر گسترش کار خاصی هم برای تصویب رشته‌ها ندارد چرا که این رشته‌ها در واحدهای دانشگاهی، کمیته آمایش استان، سازمان مرکزی دانشگاه آزاد، دفاتر کارشناسی و گروه‌ها بررسی می‌شود و شورای گسترش فقط تایید نهایی می‌کند.

اگر در روند تصویب در هر کدام از این موارد مشکلی وجود داشته باشد، رشته برای تصویب به وزارت علوم و دفتر شورای گسترش نمی‌رسد.

* اعتراض‌های مکرر برای عدم بررسی رشته‌ها

* دوباره اعتراض نکردید؟

علوی فاضل: چرا بازهم اعتراض کردیم، جالب اینجاست که با توجه به کم کاری وزارت علوم در آبان 93 مورد انتقاد از سوی وزارت علوم و رسانه‌ها هم قرار گرفتیم.

رفتیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس و باز هم موضوع را مطرح کردیم، قرار شد تا اردیبهشت 94 وزارت علوم رشته‌ها را بررسی و این کار را طی 8 ماه تمام کند.

کمیته 5 نفره‌ای هم با حضور شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، حسینی مدیر دفتر گسترش وقت و ذکایی رئیس مرکز ارزیابی و نظارت وزارت علوم، غریبی معاون آموزشی دانشگاه آزاد و بنده در این کمیته حضور داشتیم.

این جلسات از بهمن 93 تشکیل شد و رسید به اردیبهشت 94 و تعدادی رشته نیز تأیید شد و درباره تعدادی از رشته‌ها نیز نقایصی مطرح شد و تعدادی از رشته‌ها هم تصویب شدند.

اعلام کرده بودند که دانشگاه آزاد اطلاعات اساتید را در رشته‌هایی که خواستار مجوز است ارایه دهد.

قرار شد وزارت علوم با ابلاغ رئیس‌جمهور در اردیبهشت 94 وضعیت دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام نور را هم بررسی کند.

* نتیجه چه شد؟

علوی فاضل: دانشگاه آزاد 19 آذر اطلاعات را به شورای گسترش ارایه داد اما تا کنون هیچ گزارش و عملکردی که نشان دهد رشته‌های دانشگاه‌ها بررسی شده ارایه نشده و به نظر می‌رسد همتی هم برای این کار وجود ندارد.

موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی دوباره مطرح شد، در جلسه شورا گفتند تا شهریور 95 پرونده را تکمیل کنید و کمیته را هم ادامه بدهد.

* جزئیات قانون تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد

*جریان قانون تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد چیست؟

علوی فاضل: دانشگاه آزاد قانونی دارد که مصوب مجلس شورای اسلامی و برای سال 67 است.

در آذر ماه هم از مجلس سؤال کردیم که آیا این قانون هنوز هم به قوت خود باقی است یا نه؟

معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی پاسخ داد که قانون مصوب رشته‌های دانشگاه آزاد که مصوب مجلس است و توسط شورای نگهبان هم تایید شده کماکان به قوت خود باقی و لازم الاجراست.

براساس این قانون اگر پرونده رشته‌های دانشگاه آزاد به شورای گسترش ارایه شد و شورای گسترش به پرونده‌ها رسیدگی نکرد و آنها را بی جواب گذاشت یا رسیدگی کرد و گفت که این نقایص را دارد، دانشگاه آزاد می‌تواند در کمیته سه نفره‌ای متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده وزارت علوم و بهداشت حسب رشته و نماینده دانشگاه آزاد رشته‌ها را مطرح کند و کمیته هرچه نظر داد به منزله تصویب یا عدم تصویب رشته تحصیلی است.

* خروج تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد از انحصار وزارت علوم

یعنی با این قانون، تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد از انحصار دفتر گسترش وزارت علوم که هرجور دلش خواست رفتار کند، خارج می‌شود.

این قانون از سال 67 است و دانشگاه آزد در گذشته حدود 4 هزار شته محل را از طریق همین قانون تصویب کرده است و وزارت علوم هم تایید کرده است.

وقتی دانشگاه در پذیرش دانشجوی دوره کاردانی و کارشناسی به مشکل برخورد و زمان ثبت‌‌‌نام‌ها هم نزدیک شد، دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد دید دفتر گسترش وزارت علوم به وظایفش عمل نمی کند و اعتبار دانشگاه را هم زیر سوال می‌برد دعوتنامه‌ای براساس این قانون به وزیر علوم فرستاد تا نماینده‌ای برای این کمیته معرفی کند.

* ارسال 6 نامه برای حضور نماینده وزارت علوم در کمیته تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد و عدم حضور وی

دانشگاه آزاد 6 نامه برای وزارت علوم فرستاد و خواستار حضور نماینده این وزارتخانه در کمیته شد. اما نماینده وزارت علوم نیامد.

برای جلسه ششم که دعوتنامه ارسال شد از دفتر وزیر تماس گرفتند که موضوع چیه و چرا اینطوریه و بیایید جلسه بگذاریم.

برهمین اساس وزیر علوم، شریعتی معاون آموزشی وزیر و فریدون مدیر کل حوزه وزارتی آمدند دانشگاه آزاد. آنجا تأکید کردیم که شما مدام زمان می‌دهید و عمل نمی‌کنید و از طرف دیگه دانشگاه را هم زیر سوال می‌برید، حدود 4 هزار رشته به شورای گسترش ارسال کردیم که بررسی آنها مسکوت مانده است.

وریر علوم دوباره وعده دادند، دانشگاه آزاد هم اعلام کرد که جلسات کمیته را تشکیل می‌دهد حتی اگر نماینده وزارت علوم در ‌آن شرکت نکند.

* نتیجه چه شد؟

علوی فاضل: گفتند تا پایان آبان ماه صبر کنید.

تأکید کردیم که باید اول آذر دفترچه کنکور کارشناسی ارشد و دکترا را آماده کنیم، ثبت‌نام از 16 آذر آغاز می‌شود.

* از آن به بعد نماینده وزارت علوم در جلسه کمیته شرکت کرد؟

علوی فاضل: از 24 شهریور تا اول آبان یک جلسه پنج نفره بیشتر تشکیل نشد و در آن جلسه هم تعدادی رشته تصویب شد.

گفتیم جلسات این کمیته برگزار شده است چرا مصوبات را ابلاغ نمی‌کنید؟ گفتند ابلاغ می‌کنیم.

اما تا کنون که بنده با شما صحبت می‌کنم هیچ مصوبه‌ای ابلاغ نشد.

* ابلاغ رشته‌های مصوب دانشگاه آزاد به وزارت علوم و دانشگاه آزاد

دوم آذر نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه رشته‌هایی را که به وزارت علوم رفته بود یا نقص خورده بود یا بدون پاسخ مسکوت مانده بود را در کمیته مطرح کرد و به رأی گذاشت.

نماینده وزارت علوم آقای فریدون با صورت جلسه کلی مخالفت کرد اما نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی موافق بود، یعنی دو تا موافق یک نفر مخالف.

رشته‌ها با اکثریت آرا تصویب و به دانشگاه آزاد و وزارت علوم ابلاغ شد.

اجرای قانون تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی، به عنوان راهکار قانونی لازم الاجرا، بارها توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد تأکید و پیگیری قرار گرفت و 242 نماینده مجلس طی نامه‌ای به رئیس دانشگاه آزاد اجرای این قانون را خواستار شدند.

بر اساس ابلاغیه کمیته تصویب رشته‌های دانشگاه آزاد، تمام رشته‌های این دانشگاه تصویب شدند و در دفترچه‌ای که در 16 آذر منتشر می‌شود، وجود دارند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 8آذر1394، کدخبر: 13940908000163: www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین