اگرچه از سوی مشاوران روحانی اعلام شده که 50 درصد کابینه یازدهم تغییر میکند؛ اما در یکی از معتبرترین لیستهایی که این روزها از گمانه زنیها برای وزرا و معاونین دولت دست به دست میشود، تنها نام یک زن به چشم میخورد. فهرستی که در آن نام شهیندخت مولاوردی، معاونت فعلی امور زنان دولت، به عنوان کاندیدای وزارت آموزش و پرورش معرفی شده است. این لیست تا به حال تکذیب نشده و احتمال دارد دولت دوازدهم هم مثل دولت دهم تصمیم داشته باشد که فقط از یک زن به عنوان وزیر دولت استفاده کند.
پیش از انقلاب دو زن توانسته بودند سقف شیشهای وزارت در ایران را بشکنند. یکی از آنها فرخ رو پارسا بود که به وزارت آموزش و پرورش رسید. وی همچنین اولین مدیر کل زن در ایران بود که با وجود مخالفتهای فراوان درباره انتصاب یک زن به این سمت، به کار خود ادامه داد.
مهناز افخمی، با نام اصلی مهناز ابراهیمی هم دومین زن در ایران است که به مقام وزارت رسید. وی در سال 1355 به عنوان «وزیر مشاور در امور زنان» دوره پهلوی انتخاب شد. وی همچنین رئیس گروه آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه ملی ایران، شهید بهشتی فعلی، بود.
مرضیه وحید دستجردی، اولین زنی بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به وزارت رسید. وی در دولت دهم، به وزارت بهداشت رسید. دوره وزارت او به دلیل مخالفت با سیاست رئیس جمهور وقت و افشاگری وی در راستای حمایت از جان بیماران ناتمام ماند. یکی دیگر از اقدامات معروف وی در زمان وزارت، اجرای طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستانها بود.
اکنون و پس از پایان گرفتن انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی حسن روحانی در انتخابات، زنان ایرانی منتظر هستند تا رئیس جمهور جدید به وعده هایش برای حضور زنان در دولت عمل کند. اگرچه فعالان زنان از جمله فاطمه راکعی، امیدوارند که حضور 30 درصدی زنان در کابینه دوزادهم قطعی شود، ولی با توجه به شرایط موجود و ادامه روند مخالفت برخی از علمای قم نسبت به حضور زنان در کابینه، تحقق چنین هدفی دور از دسترس به نظر میرسد.
با این حال خانم راکعی، نماینده سابق مجلس، تاکید میکند: تمام تلاش خود را خواهیم کرد که تعداد زنان بیشتری در کابینه دوازدهم حضور داشته باشند. وی با اشاره به اینکه تقریبا سهمیه 30 درصدی زنان در لیست اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر هم مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی، پذیرفته شد، افزود: البته برخی موانع و مشکلات در بعضی استانها وجود داشت که موجب شد زنان نتوانند این سهمیه 30 درصدی را به خود اختصاص دهند.
این فعال زنان همچنین در مصاحبهای با خبرگزاری خبر آنلاین، بر ضرورت ارائه لیست جهت حضور زنان در کابینه تاکید کرد و گفت: باید لیست خود را از زنان دارای ویژگیهای اصولی برای انتصاب مقام وزارت و همین طور معاونتهای رئیس جمهور ارائه کنیم. این در حالی است که این لیستها باید براساس ضابطه، خرد جمعی و با شاکلهای از زنان سیاسی، مدیر، مدبر، شناخته شده و متخصص در سپهر سیاسی کشور و با تعامل و همفکری تهیه شوند. در این شرایط باید از ارائه لیستهای متفرقه خودداری و همچنین از شکل گیری انتظارات و توقعات غیراصولی برای قرار گرفتن در این لیستها جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم زنانی شایسته، متخصص، دارای انگیزه برای سه وزارتخانه به رئیس جمهور معرفی شوند گفت: پس از انتخاب اعضای کابینه و استقرار زنان در کابینه دولت دوازدهم نیز باید این راه ادامه دهیم تا شاهد حضور زنان شایسته در سطح معاونتها و مدیران کل وزارتخانهها نیز باشیم؛ تاجایی که این سهمیه 30 درصدی در تمام بدنه دولت تسری پیدا کند.
در یکی از لیستهای معتبری که این روزها از گمانه زنی برای تعیین وزرای دولت دست به دست میشود، تنها نام یک زن به چشم میخورد. شهیندخت مولاوردی، معاونت امور زنان روحانی، به عنوان کاندیدای وزارت آموزش و پرورش دو لت دوزادهم معرفی شده است.
* نتیجه انتخابات شهر تهران نهایی شد
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران از نهایی شدن نتیجه انتخابات شورای شهر در پایتخت خبرداد.
علیرضا رحیمی در جمع خبرنگاران درباره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تهران گفت: 190 شکایت در دوره قبل ارائه شده بود در دوره جدید و در بازه زمانی48 ساعته 9 شکایت جدید رسید و ما این9 شکایت را مجدداً مورد بررسی قرار دادیم.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران این شکایات را مرتبط با کاندیداهای عضو لیست خدمت و شخص چمران و سروری مطرح کرد و گفت: این دو فرد بیشترین اصرار را بر بازشماری آرا داشتند و هم به هیأت مرکزی و هم به شخص رئیس مجلس مراجعاتی داشتند و علیرغم اینکه هیچ دلیلی در شکایتهای خود نداشتند به دنبال بازشماری آرا بودند.
نماینده مردم تهران یادآور شد: در مرحله قبل هیأت نظارت شهر تهران در پی شکایاتی در چند مرحله نتایج50 نفر اول را مورد بررسی قرار داد و صورتجلسات صندوقها را با سامانه وزارت کشور تطبیق داد تا اگر انحرافی وجود داشته، اصلاح شود که نه تنها انحرافی مشاهده نشد بلکه چند رأی اضافه برای آقای چمران لحاظ شده بود.
وی ادامه داد: این دوستان درخواست بازشماری6 صندوق را به علت تخلف داشتند اما برای نشان دادن حسن نیت، مقرر شد تعداد 10 صندوق مورد بازشماری قرار گیرد. نهایتاً تصمیم هیأت نظارت به اطلاع آقایان چمران و سروری رسید که با اولویت6 صندوق ادعایی10 صندوق بازشماری شود. اما در نهایت این دوستان از اعتراض خود صرفنظر کردند و بر همین اساس با اتفاق آراء نتیجه انتخابات شهر تهران نهایی شد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری روزان، تاریخ انتشار: 22 خرداد 1396، کدخبر: 10512، www.roozannews.ir