شعار سال: امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در مراسم روز جهانیدریانوردیاظهار کرد: تمامی منابع موجود در دریا برای کشورهای دریایی بسیار حائز اهمیت است و باید از منابع و منافع آن در راه توسعه کشور استفاده کنیم.
دریادار سیاری با بیان اینكه اكنون تمام شاخصهای توسعه در شمال و شمال غرب نقشه ایران متمركز شده و جنوب و جنوبشرق كشور كمتر شاهد شاخصهای توسعه از قبیل راه، راهآهن، اتوبان و شغل است، گفت: اکنون در شرق كشور هم ارتباط خوبی را با جهان داریم و هم از بعد مساحت موقعیت خوبی برای كشور ایجاد كرده ، از طرفی منابع زیرزمینی و سواحل مكران در این قسمت قرار دارد.
این مقام مسئول با اشاره به موضوع آمایش جمعیتی گفت: اكنون آمایش جمعیتی به دلیل كمبودهای رفاهی به سمت شمال و شمالغرب كشور متمایل شده و اگر به این مشكل رسیدگی نكنیم، آیندهای نامطلوب از نظر آمایش جمعیتی خواهیم داشت.
وی استفاده از دریا و توسعه دریامحور را راهحل آمایش جمعیتی مناسب خواند و گفت: باید از مهاجرت ساکنان شهرهایی كه با كمبود آب مواجه هستند جلوگیری کرده و از طرفی هم بر شمار جمعیت در مناطقی كه مشكل آب ندارند، بیافزاییم.
دریادار سیاری ادامه داد: استقرار در سواحل ، استفاده از دریا ، ایجاد تمدن دریایی و همچنین استفاده ازمنابع دریاییاز جملعه مواردی است که با اجرای آنها میتوانستیم از ضربه های وارده بر آمایش سرزمین جلوگیری کنیم.
به گفته وی در حالیکه جمعیت كشور به سمت شمال البرز در حال پیشروی است اما جنوب البرز خالی از سكنه شده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: تنها راهآمایش سرزمینی مناسبدر كشور، استفاده از دریا ، ایجاد تمدن دریایی در سواحل و همچنین استفاده از سواحل راهبردی مكران است.
وی در پایان یادآور شد: متاسفانه برخی از کشورها یا برخی از مناطقی که اقلیم هایی بدتر از ایران داشته اند توانسته اند از منابع دریا به خوبی استفاده کنند اما ایران در این زمینه هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و مسئولان باید استفاده از تمدن دریا محوری را در دستور کار خود قرار دهند.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان ، تاریخ انتشار 21 شهریور 96، کدمطلب:۶۲۳۹۹۰۸، www.yjc.ir