پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۶۹۴۳
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۲
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا درباره طرح های انتقال آب و اینکه آیا وزارت نیرو ناگزیر به انتقال آب است؟ گفت: ما ناگزیریم که پروژه های انتقال آب را مطالعه و اجرایی کنیم.
شعارسال: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا درباره طرح های انتقال آب و اینکه آیا وزارت نیرو ناگزیر به انتقال آب است؟ گفت: ما ناگزیریم که پروژه های انتقال آب را مطالعه و اجرایی کنیم.

«رحیم میدانی» امروز (چهارشنبه) در نشست خبری در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب، دلیل اجرای طرح های انتقال آب را «طبیعت کشور» عنوان کرد و گفت: در کشور منطقه ای بنام فلات مرکزی وجود دارد که نزدیک به 40 تا 45 درصد جمعیت کشور در این منطقه زندگی می کنند.

وی ادامه داد: در این شرایط یا باید جمعیت را به جاهایی دیگر ببریم که آب است یا اینکه جمعیت همانجا مستقر باشد و آب را تامین کنید.

میدانی افزود: در سال 93، رییس جمهوری بر همه حجت را تمام کردند و اعلام کرد که انتقال حوزه به حوزه فقط برای شرب اجرا شود.

معاون وزیر نیرو گفت: این حساسیت ها برای انتقال آب از دریا نیست، حساسیت بیشتر در زمینه انتقال آب از یک استان به استان دیگر است که در این شرایط یک استان می گوید چرا آب منطقه ما را به منطقه دیگر انتقال می دهید؟

وی تصریح کرد: وقتی ما به عنوان یک کشور انتظار داریم کشورهای بالادست برای تامین نیاز ما کمک کنند، این صحیح نیست که بگوییم برای تامین آب شرب، از کارون آب نبرید.

میدانی افزود: برخی می گویند کشاورزی را در استان های فلات مرکزی تعطیل کنید اما پرسش اینجاست که اگر کشاورزی را تعطیل کنیم، آن وقت کشاورزان را کجا ببریم؟

وی تاکید کرد: برای حل این مساله نباید مساله را امنیتی کنیم، بلکه باید تنویر افکار عمومی بپردازیم و موضوع را برای آنها تبیین کنیم.

** در پروژه های انتقال، آب مصرفی استان های مبدا کاهش نمی یابد

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود در مورد انتقال آب، در پاسخ به این موضوع که انتقال آب موجب خشک شدن مناطق مبدا می شود ، گفت: وقتی آبی را منتقل می کنیم، از آب مصرفی آن منطقه کم نمی کنیم.

وی ادامه داد: اینطور نیست که مبدا را خشک کنیم، بلکه مازاد بر مصرف آن منطقه را منتقل می کنیم؛ به عنوان مثال در حوضه آبریز کارون ، مگر استان هایی مانند چهار محال همه آب کارون را مصرف می کند؟ مثلا آبی که از بهشت آباد به سه استان می خواهیم انتقال دهیم، این آب اکنون هیچ جا مصرف نمی شود.

** سهم کانون های داخلی در ریزگردها از هفت درصد به 15 درصد رسید

معاون وزیر نیرو در مورد توسعه افقی کشاورزی در برخی مناطق و تاثیر آن در ایجاد ریزگردها گفت: بخشی از کانون های جدید ریزگردها در اهواز، به دلیل این است که در حوضه مارون ما مرتب به دنبال توسعه کشاورزی هستیم. به این ترتیب، زمین هایی که در ادامه تالاب شادگان در زیر آب بود، اکنون خشک شده است.

میدانی در پاسخ به این سوال که مقرر شده است، توسعه افقی ادامه نداشته باشد، گفت: در عمل اینطور نیست.

وی ادامه داد: درصد کانون های ریزگردها در کشور قبلا 7 تا 8 درصد بود، اما الان از 15 درصد گذشته است؛ علت آن این است که حق آبه تالاب ها و محیط زیست را به این بخش برگردانده نمی شود.

** اردکانیان رویکرد تعادل بخشی دارد نه سد سازی

وی در مورد امکان نامزدی اردکانیان به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو گفت: اردکانیان از لحاظ نظری به مفاهیم مدیریت منابع آب اشراف دارد و جزو پیشکسوتان این بخش است و تجربه های بین المللی را هم کسب کرده است.

معاون وزیر نیرو افزود: اردکانیان رویکرد تعادل بخشی را دارد و بطور قطع این رویکرد را نخواهد داشت که برای حل مشکل آب کشور سد بسازیم.

** مصرف بیش از اندازه، مادر همه مشکلات بخش آب کشور است

میدانی افزود: مادر همه مشکلات بخش آب کشور این است که بیش از توان و ظرفیت کشور، آب مصرف می کنیم؛ این مساله باعث شده است که همه متخصصان، نگران آینده آب کشور شوند؛ هر کشور یک ظرفیت دارد و تا حدی می تواند از منابع آب کشور استفاده کند؛ زمانی که از آن میزان عبور کنیم، با بحران مواجه می شویم.

وی ادامه داد: درست است که بهره وری آب پایین است، اما حتی اگر بهره وری را ارتقا دهیم، تا زمانی که مصرف متعادل نشود، مشکل حل نمی شود.

میدانی در مورد رویکرد دولت یازدهم و دوازدهم در مورد برداشت آب از منابع زیر زمینی گفت: اخیرا ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی را رییس جمهوری امضا کرد که در آن ابلاغیه، رییس جمهوری دستور داد که در طرح احیا و تعادل بخشی، باید با وزارت نیرو همکاری شود؛ قبلا این همکاری را وجود نداشت و اتفاق خوبی است که این موضوع روی کاغذ آمد.

این مقام مسئول اظهار کرد: مصارف باید به میزانی که وزارت نیرو اعلام کرده، یعنی 80 میلیارد متر مکعب آب باشد و یازده میلیارد متر مکعب نیز در سال در اختیار تالاب ها قرار گیرد.

** طرح بازیافت آب در مشهد کلید خورد

وی افزود: یکی از اقدامات مهمی که در این راستا باید انجام شود، این است که باید در کشور دنبال بازیافت آب باشیم؛ بزرگترین پروژه بازیافت را در مشهد مقدس شروع کرده ایم و در حال مطالعه هستیم.

میدانی گفت: برای اینکه از تجربه همه دنیا استفاده کنیم، با همکاری آلمانی ها مطالعات این طرح را پیش می بریم که با آب کشاورزی جایگزین کنیم؛ البته از آنجا که پساب ها همیشه منطبق با زمان آبیاری نیست، بخشی نیز باید به سفره های زیرزمینی تغذیه کنیم.

معاون وزیر نیرو گفت: از آنجا که استفاده از پساب برای مصرف کشاورزی استانداردهای خود را دارد و ما استانداردهای ملی در این زمینه نداریم، استانداردهای نحوه استفاده از پساب در کشورهای آلمان، آمریکا و اسپانیا را اخذ کردیم و ممکن است این استانداردها را به استاندارد ملی تبدیل کنیم.

وی گفت: این پروژه قادر است سالانه 100 میلیون متر مکعب توان بازیافت پساب را در این شهر داشته باشیم؛ این طرح در حال مطالعه است و پس از اتمام فاز مطالعاتی، وارد فاز اجرایی می شود.

** 1650 حلقه چاه بسته شد

معاون وزیر نیرو همچنین در مورد بسته شدن چاه های غیرمجاز گفت: امسال برنامه ریزی کردیم که 15 هزار حلقه چاه غیرمجاز بسته شود اما به دلیل تامین نشدن منابع، تاکنون یک هزار و 650 حلقه چاه بسته شده است.

این مقام مسئول اظهار کرد: نزدیک به 400 میلیارد تومان برای این بخش پیش بینی شده بود اما تاکنون 114 میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی تخصیص پیدا کرده است.

به ‌گزارش ایرنا، سیزدهمین نمایشگاه صنعت آب صبح دیروز (سه شنبه) با حضور 258 شرکت داخلی و 105 شرکت خارجی آغاز بکار کرد.

شرکت کنندگان خارجی در این نمایشگاه از 20 کشور از جمله ایتالیا، ترکیه، آلمان، آذربایجان، مجارستان، چین، فرانسه، اسپانیا، دانمارک، کره جنوبی، هندوستان، سوئیس، اتریش، انگلستان، سوئد، ژاپن، کانادا، بلژیک، ایسلند و جمهوری چک هستند.

در نمایشگاه سیزدهم، کشورهای چین و آلمان و ترکیه به صورت پاویون کشوری در نمایشگاه حضور پر رنگ‌تری از سایر شرکت کنندگان دارند؛ علاوه بر حضور شرکت‌های فعال در بخش صنعت آب، و تاسیسات آب و فاضلاب، تشکل‌ها و سازمان های مردم نهاد و انجمن‌های مرتبط نیز در نمایشگاه حضور دارند تا در خصوص سیاست‌های حوزه خصوصی و تولیدات ساخت داخل و تعامل آن‌ها با دولت نقش جدی‌تری از خود به نمایش بگذارند.

در این نمایشگاه انواع لوله و اتصالات پلیمری و فلزی، تصفیه و فیلتراسیون، سامانه‌های آب شیرین‌کن، لوله و اتصالات و شیرآلات، اتوماسیون و سامانه‌های ابزار دقیق، سامانه‌های اندازه گیری، تجهیزات آزمایشگاهی و آخرین فناوری‌ها و تولیدات و تجهیزات آب و فاضلاب در معرض نمایش عمومی قرار خواهد گرفت.

این نمایشگاه به مدت چهار روز در فضایی به وسعت30 هزار مترمربع برپاست و همه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعداز ظهر پذیرای بازدیدکنندگان است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 26 مهر 1396، کدخبر: 82700209، www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین