پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۷۲۳۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۶
موضوع سپنتا نیکنام منتخب زرتشتی شورای شهر یزد اکنون به اختلاف نظر میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است.

شعارسال: موضوع سپنتا نیکنام منتخب زرتشتی شورای شهر یزد اکنون به اختلاف نظر میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است.

سپنتا نیکنام با رأی قاطعی که همه مردم یزد، اعم از زرتشتی و غیر زرتشتی به او داده‌اند، نماینده آنها در شورای شهر یزد است.

نیکنام که پیش از این و در دوره چهارم شورای شهر نیز منتخب و مورد اعتماد مردم شهر یزد بوده است، از مدت‌ها قبل از انتخابات دوره پنجم با حواشی‌ای برای حضور در این انتخابات رو‌به‌رو بود اما صلاحیت او با وجود نامه دبیر شورای نگهبان برای عدم حضور اقلیت مذهبی در انتخابات شورای شهر یزد تأیید شد و مردم شهر یزد هم دوباره او را انتخاب کردند.

دیوان عدالت اداری، چند ماه پس از انتخابات و در تاریخ ١٣ شهریورماه در پی شکایت یکی از رقبای ناکام انتخاباتی سپنتا نیکنام در شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری حکمی را مبنی‌ بر توقف موقت و جلوگیری از فعالیت این عضو زرتشتی شورای شهر یزد صادر کرد.

فروردین‌ماه سال جاری آیت‌الله جنتی، در جریان بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا، ابلاغیه‌ای را برای جلوگیری از تأیید صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراها منتشر کرد.

در این ابلاغیه تأکید شده بود: «با عنایت به اطلاعات واصله از برخی مناطق کشور که اکثریت مردم آنها مسلمان و پیرو مذهب رسمی کشور هستند و افراد غیر مسلمان در این مناطق خود را داوطلب عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا کرده‌اند و با توجه به این که تصمیمات شوراها در خصوص مسلمین بدون لزوم رسیدگی آن در شورای نگهبان لازم‌الاتباع خواهد بود، تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ نسبت به چنین مناطقی با فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی علیه‌الرحمه مغایر است و لذا خلاف موازین شرع شناخته شد.»

در صورت حل نشدن موضوع به شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود

اکنون کار این عضو تعلیقی شورای شهر یزد موجب شد تا پای علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری نیز به این موضوع کشیده شود؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهار نظر سخنگوی شورای نگهبان که گفته بود «نظر این نهاد درباره سپنتا نیکنام لازم‌ا‌لاجراست» گفته: اختلاف نظری بین مجلس و شورای نگهبان درباره عضویت یک هموطن زرتشتی در شورای شهر یزد به وجود آمده که اگر حل نشود موضوع از طریق ارسال نامه به شورای حل اختلاف پیگیری می‌شود.

از سوی دیگر، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اظهارات الویری عضو این شورا درباره عضویت یک زرتشتی در شورای شهر یزد، گفت: از ابتدا گفتم که این روش مورد قبول ما نیست. در گفت و گوی خود با آیت‌الله جنتی، دبیر محترم شورای نگهبان نیز صحبت کردم و تاکید داشتم که تشکیل شوراها باید بر اساس مر قانون باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر نیز ورود دیوان عدالت اداری به موضوع، ورود به موقعی نبوده و این نکته را نیز به قوه قضائیه عنوان کردم. وی افزود: اگر این موضوع حل نشود ناچار به ارجاع آن به شورای حل اختلاف قوا برای حل موضوع هستیم.

رئیس مجلس افزود: به لحاظ قانونی مشکلی در این خصوص وجود نداشته است، اما شورای نگهبان به مسائل شرعی در این خصوص استناد می کند که البته مربوط به قوانین گذشته است و شورای نگهبان باید درباره قوانین جدید رأسا اعلام نظر کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی فرارو ، تاریخ انتشار: 26 مهر 1396 ، کدخبر: 333175 ، www.fararu.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رها
-
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
0
1
سخنگوی شورای نگهبان گفته بودن که قانونیه...این اختلاف نظر فاحش بین مسئولان عالی کشور چه معنی ای داره؟.الف م
رایان
-
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
0
1
با لغو آرائ ایشون توی شورای شهر فقط باعث سرخوردگی زرتشتیای عزیز کشورمون میشن چرا که به این نتیجه میرسن که هیچ نقشی توی اداره کشورشون ندارن.الف م
مرادی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۷
1
0
اعضا باید مسلمان باشند. طیق قانون و شرع. این که این همه جنجال ندارد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین