پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۹۴۵۰۰
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹
به نظر می‌رسد دولتی‌ها یا اطلاعی از حجم کالای قاچاق از مبادی رسمی و گمرکات کشور ندارند، یا سعی دارند فضا را طور دیگری ترسیم کنند تا زیر بار بی‌کفایتی خود نروند.

شعارسال: بیستم آبان ماه بود که مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی در دیدار با دبیر کل سازمان جهانی گمرک در پاسخ به این سوال که چرا همچنان شاهد قاچاق کالا از مبادی رسمی هستیم؟ گفت:«ما از مبادی رسمی قاچاق نداریم.»

اما خبر کشف و شناسایی ۱۱۲۸ کانتینر کالای قاچاق از گمرک به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیارد تومان، توسط سربازان گمنام امام زمان(عج)، تنها سه روز بعد از ادعای وزیر اقتصاد و امور دارایی، اظهارات وی در خصوص نبود قاچاق در مبادی رسمی و گمرکات کشور را نقض کرد. بخشی از این کانیتنرهای کشف شده و شناسایی کالاهای قاچاق مربوط به گمرک شهید رجایی در بندرعباس است.

ادعای کرباسیان در حالی مطرح می‌شود که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس، برای بررسی صحت و سقم موضوع قاچاق از مبادی رسمی و گمرکات می‌توان تنها با یک بازدید کوتاه از گمرکات این امر را قطعی دانست.

بر اساس آمارهای ستاد مبارزه با قاچاق ارز در پایان سال ۹۵رقم کل قاچاق ۱۲.۶ میلیارد دلار اعلام شد، به غیر از قاچاق از طریق مسافری، کوله بری و ته لنجی حدود ۵.۱ میلیارد دلار قاچاق از طریق گمرک و مناطق آزاد صورت گرفته است. این میزان قاچاق حدود ۴۲ درصد از کل قاچاق براوردی در سال ۹۵ را شامل می‌شود. هرچند در آمار ستاد به صراحت تفکیکی در خصوص قاچاق از گمرک و مناطق آزاد انجام شده اما چندی قبل سخنگوی پیشین ستاد مبارزه با قاچاق کالا صراحتا وجود بیش از ۳ میلیارد دلار قاچاق از گمرکات مطرح کرده بود.

در همین رابطه سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نادیده گرفتن این موضوع توسط وزیر اقتصاد را ناشی از این می‌داند که شاید کرباسیان نمی‌خواهد موضوع قاچاق از گمرکات را قبول کند و به اصطلاح بگوید «ماست من ترش» است!

*کارشناسان درخصوص واردات کالای قاچاق چه نظری دارند؟

همچنین محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز در تیر ماه امسال در خصوص درصد ورودی کالای قاچاق به کشور گفته بود:

«فرض ما این است که میزان ورود کالای قاچاق به کشور بجای ۲۲ میلیارد دلار، ۱۲ میلیارد دلار است که از این میزان سهم قاچاق پوشاک به کشور ۷ میلیارد دلار برآورد شده که عمدتا کوله‌بران این حجم از کالای قاچاق را به داخل کشور وارد می‌کنند»؛ حال جای سوال است که اگر دولت فقط برای همین کوله‌بران اشتغالزایی ایجاد می‌کرد؛ آیا نمی‌توانستیم که از این حجم بالای کالای قاچاق به کشور جلوگیری کنیم؟

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری مشرق نیوز ، تاریخ انتشار: 2 آذر 1396 ، کدخبر: 801627 ، www.mashreghnews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین