شعارسال : محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ، درباره پشت صحنه تغییر مدیرعامل شرکت سایپا گفت: در زمان وزارت آقای نعمتزاده فشار زیادی به مدیرعامل سایپا آوردند تا شرکت «بن رو» یکی از زیرمجموعههای گروه خودروسازی سایپابه قیمت بسیار پایینی به شرکت «رنو» فرانسه واگذار شود، اما مدیرعامل سایپا در این باره مقاومت کرد و به هر شکل و لطایف الحیلی اجازه ندادند این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از سهام «بن رو» متعلق به کارگران سایپاست، افزود: براساس قراردادی که میان سایپا و رنو بسته شده است، رنو باید تجهیزات و دانش فنی را با خود بیاورد و به متخصصان سایپا منتقل کند تا کار به صورت مشترک انجام شود، ولی امروز هدف رنو این است که «بن رو» را در اختیار بگیرد و بدون اینکه دانش را متخصص ایرانی انتقال دهد، صرفاً از نیروهای خود استفاده و آنها را در خط تولید مستقر کند تا صاحب سهام حداکثری بشوند.
پورمختار در ادامه گفت: این، مثل آن میماند که ما سایپا را پایگاه شرکت «رنو سیتروئن فرانسه کنیم و به یک معنا یعنی همان «کرسنت دوم» که برای طرف خارجی هزاران میلیارد سود و برای ما هزاران میلیارد زیان خواهد داشت، چون طرف خارجی میآید اینجا ماشینهایش را به نام خود و با به کار گیری نیروهای خود تولید میکند، بدون آنکه دانش فنی آن را به ما منتقل کند.
وی تصریح کرد: نتیجه این شیوه آن است که سایپا باید همان پراید را تولید کند و رنو تولید خود را در داخل کشور ما هم در ایران و هم در خارج از ایران بفروشد، یعنی ایران صرفاً پایگاه تولید رنو در خاورمیانه خواهد شد.
نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در مجلس با تأکید بر این که مجلس قطعاً این موضوع را دنبال خواهد کرد، گفت: اخیراً دوباره به مدیرعامل سایپا فشار وارد شد تا واگذاری سهام بن رو را به رنو امضا کند و ابقای او در این سمت نیز منوط به پذیرش این واگذاری شده بود، از طرفیشخص وزیر صنعت هم به ویدستور داد که این واگذاری امضا را کند که البته مدیرعامل زیر بار نرفت، در نتیجه یک شَبه وی را عزل کردند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 7 آذر 1396، کدخبر: 13960904001127، www.farsnews.com