پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۶۱۷۰
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶
موشک قاره پیمای کره شمالی که سه‌شنبه شب 51 دقیقه در آسمان پرواز کرد تا به هدف خود در داخل آب‌های منطقه تجاری ژاپن برسد، بار دیگر نگرانی‌ها و خشم جهانی را برانگیخت به‌طوری که شورای امنیت سازمان ملل دیروز چهارشنبه مجبور شد برای بررسی این موضوع، نشست فوق‌العاده برگزار کند.

شعارسال: کره شمالی، کشوری که مشخصاً از سال 2006 میلادی به این سو، سخت‌ترین تحریم‌های بین‌المللی را به ازای توسعه توان موشکی و هسته‌ای خود، تحمل می‌کند، بار دیگر یک موشک قاره پیما از نوع هواسونگ 15با برد 960 کیلومتر و ارتفاع 4500 کیلومتر آزمایش کرد که لقب «بلندپروازترین» موشک کره شمالی را به خود گرفت و بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی کره‌شمالی، کیم جونگ اون، رهبر جوان این کشور که از نزدیک این پرتاب موشکی را تماشا می‌کرد، با افتخار اعلام کرد: «اکنون ما هدف تاریخی بزرگ خودمان را درخصوص تبدیل شدن به یک کشور هسته‌ای محقق کرده‌ایم.» خبرگزاری دولتی کره شمالی اعلام کرد، موشک قاره پیمای هواسونگ 15 قادر به حمل کلاهک فوق سنگین است و می‌تواند سراسر خاک امریکا را هدف قرار دهد اما تا زمانی که حاکمیت کره‌شمالی تهدید نشود، این کشور اقدامی علیه هیچ کشوری می‌کند.

اگرچه روز سه‌شنبه و چند ساعت قبل از وقوع این آزمایش موشکی، کشورهای همسایه کره‌شمالی از جمله ژاپن و کره جنوبی و همچنین ماهواره‌های امریکایی سیگنال‌هایی را مبنی بر احتمال انجام یک آزمایش موشکی از سوی پیونگ یانگ دریافت کرده و به حالت آماده باش درآمده بودند اما پس از آنکه شلیک موشکی اتفاق افتاد، برد 960 کیلومتری و ارتفاع حدود 4500 کیلومتری آن بار دیگر جهان و در رأس آن امریکا و همسایگان را نسبت به توان نظامی کره‌شمالی شگفت زده کرد. فرانس 24 نیز ارتفاع این موشک را 10 برابر بالاتر از ایستگاه بین‌المللی فضایی (ISS) اعلام کرد. این در حالی است که روز سه‌شنبه وزیر وحدت کره جنوبی هشدار داده بود، کره شمالی ممکن است تا یک سال دیگر اعلام کند برنامه هسته‌ای این کشور تکمیل شده است. دیروز نیز امریکا خبر داد، احتمال دارد کره شمالی تا سال آینده به توانایی استقرار کلاهک مینیاتوری هسته‌ای بر موشک‌های خود دست یابد. موشک قاره پیمای کره شمالی  که سه‌شنبه شب 51 دقیقه در آسمان پرواز کرد تا به هدف خود در داخل آب‌های منطقه تجاری ژاپن برسد، بار دیگر نگرانی‌ها و خشم جهانی را برانگیخت به‌طوری که شورای امنیت سازمان ملل دیروز چهارشنبه مجبور شد برای بررسی این موضوع، نشست فوق‌العاده برگزار کند.
واکنش‌ها به تازه‌ترین آزمایش موشکی پیونگ یانگ
کره شمالی که پیشتر ادعا کرده بود، موشک‌هایش می‌توانند خاک امریکا را هدف قرار دهند، روز سه‌شنبه نیز از موفقیت آزمایش موشک «هواسونگ ۱۵» خود خبر داد. اگرچه به عقیده متخصصان نظامی، درباره موفقیت این موشک تردیدهایی وجود دارد. زیرا مسافت طی شده   هنگام پرواز این موشک نسبتاً کوتاه بوده است. به گفته این متخصصان، به طور طبیعی موشک‌های بالستیک قاره‌ پیما می‌توانند تا پنج هزار کیلومتر را پرواز کنند. به گزارش «ایران» به نقل از گاردین، این ابراز تردیدها از موفقیت‌آمیز بودن تازه‌ترین پرتاب موشکی کره شمالی به هیچ وجه از نگرانی‌های امریکا، ژاپن و کره جنوبی نکاست. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا که در روزها و ماه‌های اخیر جنگ لفظی گسترده‌ای را با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی آغاز کرده است، بنا بر گزارش کاخ سفید، هنگامی که هنوز موشک کره شمالی در آسمان بود، در جریان این پرتاب موشکی قرار گرفت و بلافاصله در کشورش نشست فوق‌العاده برگزار کرد. او در این نشست وعده داد، به این موضوع به طور ویژه رسیدگی می‌کند. جیمز ماتیس، وزیر دفاع امریکا نیز در محوطه کاخ سفید به خبرنگاران گفت: کره شمالی در حال ساختن موشک‌های بالستیکی است که همه نقاط جهان را تهدید می‌کند. اما هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در کنفرانس خبری خود اعلام کرد، واشنگتن آماده مذاکره با کره شمالی است. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز این اقدام کره شمالی را «نقض غیرقابل‌قبول تعهدات بین‌المللی» این کشور دانست و خواستار توقف برنامه اتمی و موشکی کره شمالی شد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز از کره‌شمالی خواست، «از اقدامات بی‌ثبات‌کننده بیشتر خودداری کند». شورای امنیت سازمان ملل قرار است امشب در همین ارتباط نشست ویژه برگزار کند. ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز آزمایش جدید موشکی کره‌شمالی را «نقض دوباره قطعنامه‌های مکرر سازمان ملل و نیز تضعیف امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی» خواند و گفت: کره شمالی باید دوباره وارد یک مذاکره قابل‌قبول و مفید با جامعه بین‌الملل شود.
مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی در گفت‌و‌گوی تلفنی با ترامپ گفت: به نظر می‌رسد تکنولوژی موشکی کره شمالی پیشرفت داشته است. دولت ژاپن نیز اعلام کرد، هرگز ادامه رفتار تحریک‌آمیز کره شمالی را نخواهد پذیرفت. شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن سه‌شنبه شب خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در روز چهارشنبه شده بود. سخنگوی وزارت خارجه چین هم نسبت به این آزمایش موشکی ابراز نگرانی کرد و ضمن محکوم کردن آن مخالفت پکن با فعالیت‌های موشکی کره‌شمالی را اعلام کرد. این در حالی است که وزیر امور خارجه آلمان نیز ضمن محکوم کردن اقدام موشکی کره شمالی، اعلام کرد، سفیر این کشور را احضار خواهد کرد.


نجات بودجه ترامپ با موشک «پیونگ یانگ»
حتی اگر ترامپ و دیگر مقامات امریکایی در حال حاضر نگران آزمایش موشکی کره شمالی باشند، زمان وقوع این آزمایش موشکی فرصت بی‌نظیری را در اختیار رئیس جمهوری امریکا قرار داد که یک چالش داخلی بزرگ به نام خطر تعطیلی دولت در 10 روز آینده را با «تحت فشار قرار دادن دموکرات‌های کنگره برای تصویب بودجه پیشنهادی دولت»، حل کند.
به گزارش دیلی میل، در روزهای اخیر گروهی از دموکرات‌های ارشد کنگره امریکا از جمله چاک شومر، دموکرات ارشد سنای امریکا و نانسی پلوسی، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان بعد از حمله توئیتری ترامپ به آنها، از نشستی برنامه‌ریزی شده با ترامپ برای چانه زنی بر سر بودجه فدرال امریکا کنار کشیدند. اما آزمایش موشکی کره شمالی مانند هدیه‌ای نصیب ترامپ شد زیرا اکنون او می‌تواند با دستاویز قرار دادن «این بحران» و پر رنگ کردن «خطر کره شمالی» دموکرات‌ها را وادار کند، به بودجه پیشنهادی‌اش رأی دهند و نگذارند دولت در این شرایط تعطیل شود. بویژه اینکه خبرگزاری رویترز دیروز چهارشنبه گزارش داد: نمایندگان جمهوریخواه کمیته بودجه سنای امریکا با یک رأی‌گیری ناگهانی با 12 رأی موافق در مقابل 11 رأی مخالف بدون هیچ مذاکره‌ای طرح کاهش مالیاتی ترامپ را به تصویب رساندند و بعد از تصویب این طرح، بسرعت محل را ترک کردند در حالی که دموکرات‌ها از فقدان مذاکره بر سر طرحی که قانون مالیاتی امریکا را دگرگون خواهد کرد، شکایت داشتند. طبق قانون اساسی امریکا، کنگره باید یک قانون جدید بودجه‌ای را برای تداوم فعالیت دولت بعد از منقضی شدن لایحه بودجه کوتاه مدتی که در سپتامبر مورد توافق ترامپ و دموکرات‌ها قرار گرفت، تصویب کند در غیراین صورت دولت امریکا تعطیل خواهد شد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، تاریخ انتشار 11 آذر 96، کد خبر:241270 ، www.iran-newspaper.com


اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین