سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
ضرورت تحول در نظام تامین مالی پژوهش کشور
دکتر رضا حسان، عضو هیات‌علمی ایرانداک :

ضرورت تحول در نظام تامین مالی پژوهش کشور

پژوهش یکی از محرک‌های کلیدی در توسعه اجتماعی‌اقتصادی در نظر گرفته می‌شود. مطالعات مختلف در مورد رابطه پژوهش و تحولات اقتصادی، نشان داده‌ تمرکز بر پژوهش باعث توسعه اقتصادی در بسیاری جنبه‌ها می‌شود. در اکثر اقتصادهای توسعه‌یافته رابطه نزدیکی بین اهمیت آموزش عالی و توسعه اقتصادی نشان داده شده است. بنابراین، تقویت پژوهش در هر کشوری نوید توسعه پویای اقتصاد مبتنی بر دانش در آن کشور را می‌دهد. در این میان مساله تامین مالی پژوهش بسیار مهم است. اگر چه بسیاری مواقع مساله تامین مالی به حجم و میزان حمایت دولت تقلیل پیدا می‌کند، تامین مالی روش‌ها و فرایندهایی است که می‌توانند فعالیت‌های سیستم‌های آموزش عالی و تحقیقات را در راستای تامین اهداف و نیاز ملت‌ها، شهروندان و کسب وکارها جهت‌دهی کنند.
ایران چگونه موفق به طراحی
رقابت موثر و شکست انحصار کانادا و آلمان در دستیابی به فناوری:

ایران چگونه موفق به طراحی "سیستم‌های پرتودهی خون" شد؟

رئیس پژوهشکده کاربرد پرتو‌ها پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای گفت: براساس تفاهم‌نامه میان پژوهشکده کاربرد پرتو‌ها پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای با معاونت علمی، سیستم‌های پرتودهی فرآورده‌های خون را طراحی کردیم؛ کانادا و آلمان کشورهای صاحب این فناوری بودند.
تعادل اکسیژن در زمین؛

اگر جهان پنج ثانیه اکسیژن نداشت یا اکسیژن زمین دو برابر می‌شد، چه اتفاقاتی رخ می‌داد؟

ما روزانه ۲۳۰۰۰ بار نفس می‌کشیم تا اکسیژن را به مغز و سلول‌ها برسانیم. اکسیژن برای حیات ما ضروری است، اما درصد کمی از هوایی که تنفس می‌کنیم اکسیژن است. چه می‌شد اگر اکسیژن بیشتر یا کمتر بود؟ حدود ۲۱ درصد هوا را اکسیژن تشکیل می‌دهد. چنانچه کره زمین، صرفا ۵ ثانیه محروم از این گاز باشد، فاجعه رخ می‌دهد و چنانچه میزان این گاز به دو برابر حجم موجود برسد (حدود ۴۰ درصد وزنی هوا)، در انصورت ضمن رخ دادن افزایش راندمان سوخت و ساز، شاهد وجود حشراتی غول پیکر در کنار انواع بیماری‌های ناشی از وجود رادیکال‌های آزاد در انسان خواهیم بود. انسان‌هایی که زود پیر می‌شوند و می‌میرند
بخل علمی از بزرگترین آفات اخلاقی برای آموزش و پژوهش است
استاد دانشگاه تهران؛

بخل علمی از بزرگترین آفات اخلاقی برای آموزش و پژوهش است

فهیمه فرهمندپور، استاد دانشگاه تهران، گفت: بسیار می‌شناسم افرادی که کار‌های با ارزشی دارند، ولی حاضر نیستند آن را در اختیار دیگران قرار دهند و به قول معروف حتی حاضر نیستند موضوعات پژوهشی خود را به اشتراک بگذارند؛ از دستاورد‌های دیگران و منابع علمی استفاده می‌کنند، ولی حاضر نیستند آن را در اختیار دیگران قرار دهند، این‌ها به نظر بنده خیلی خطرناک است، اجازه ندهیم چنین موضوعات خطرناکی در قلب و جان ما رسوخ کند؛ من فردی را همانند استاد مهدوی‌راد در سخاوت علمی ندیدم که کتابخانه‎‌ای با چند هزار کتاب دارند و از ۴۰ سال پیش که بنده با ایشان آشنا شدم هرگز بخلی در ارائه دانسته‌ها و آموزش حتی فوت کوزه‌گری و هر چه می‌دانند، ندیدم.
صرفه‌جویی ۱۴۰ میلیارد تومانی با طرح اتوماسیون فرآیند‌های مامورین برق
به همت پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف؛

صرفه‌جویی ۱۴۰ میلیارد تومانی با طرح اتوماسیون فرآیند‌های مامورین برق

جمعی از پژوهشگران و محققین دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی نرم افزاری با عنوان «اتوماسیون کلیه فرآیند‌های مامورین برق (SEO)» شدند. این طرح منجر به صرفه‌جویی سالانه ۱۴۰۰ میلیارد ریال در بودجه کشور می‌شود، بودجه‌ای معادل احداث یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی که می‌تواند برق حدود ۷۰۰۰ خانه را تامین کند. با این طرح سالانه از قطع شدن بیش از ۲۰۰۰ درخت برای تولید کاغذ جلوگیری می‌شود.
پژوهش‌های کاربردی و نظام مسئله محور
پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری؛

پژوهش‌های کاربردی و نظام مسئله محور

پژوهش کاربردی و نظام مسئله محور با بازنگری نظام سنجش و پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری می‌تواند به تکمیل فرآیند توسعه علمی کشور کمک کند.
کشفی جدید؛ سخت‌تر از فولاد، سبک‌تر از پلاستیک!
از سوی گروهی از دانشمندان دانشگاه MIT:

کشفی جدید؛ سخت‌تر از فولاد، سبک‌تر از پلاستیک!

گروهی از مهندسان شیمی دانشگاه MIT ماده جدیدی ساخته‌اند که می‌گویند از فولاد سخت‌تر است، اما وزنی به سبکی پلاستیک دارد. این ماده دارای خصوصیات ویژه‌ای است که باعث شده هیجان زیادی پیرامون آن وجود داشته باشد.
در پژوهشگاه‌های وزارت علوم چه می‌گذرد؟! تولید علم بدون دستاورد!
مرکز پژوهش‌های مجلس؛

در پژوهشگاه‌های وزارت علوم چه می‌گذرد؟! تولید علم بدون دستاورد!

بخش عمده‌ای از بار پژوهشی کشور برعهده مؤسسات پژوهشی وابسته به دولت، به خصوص مؤسسات پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دلیل تنوع حوزه‌ها و همچنین بنیادین بودن برخی از آنهاست.
در بهترین حالت ۵ سال و در بدترین حالت ۱۰ سال دیگر به مریخ می‌رسیم
ایلان ماسک:

در بهترین حالت ۵ سال و در بدترین حالت ۱۰ سال دیگر به مریخ می‌رسیم

ایلان ماسک: این پیش‌بینی براساس عواملی مثل "مهندسی" فضاپیمای استارشیپ اسپیس‌ایکس که انسان‌ها را به مریخ خواهد برد، است. او همچنین ادعا کرد که "استارشیپ" پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین موشک ساخته شده تاکنون است. این میلیاردر باور دارد که زمینی‌سازی یک جزء کلیدی برای زندگی در سیارات دیگر خواهد بود. زمینی‌سازی فرآیندی است که طی آن جو، دما، مکان‌نگاریِ پوسته یا بوم‌شناسیِ یک سیاره یا قمر به سبکِ کره‌ی زمین برای حیات آماده‌سازی می‌شود.
استدال و سطح تحلیل محسن رضایی از انتشار مقالات علمی در نشریات بین المللی !
چاپ مقالات در نشریات خارجی؛

استدال و سطح تحلیل محسن رضایی از انتشار مقالات علمی در نشریات بین المللی !

وقتی در دنیا داد می زنند که سیاستگذاری بدون عقبه تئوریک و فهم علمی ، یعنی نابودی، بی جهت نمی گویند. واقعا محسن رضایی با کدام استدلال فکر می کند که دانش کشور در قالب مقالات علمی خارج می شود؟ ایشان چقدر در این حوزه اشرافیت دارند و از چه سطح افرادی با چه وزنی مشاورت می گیرند؟ طرح محرمانه که مقاله اش منتشر نمی شود آقا محسن. طرح عادی هم با سطح فعلی کشور، چیزی برای ارایه ندارد. فحش در دره است، اگر بخواهیم در خصوص حجم تقلبات این حوزه هم حرف بزنیم، انعکاس بخودمان بر می گردد. به فرض محال هم دانشی باشد و د رمجلات داخلی منتشر شود، برگردان ان مگر چقدر زحمت دارد آقای دکتر .
فیلتر معماری؛ پارک فناوری پردیس
بخشی جدایی‌ناپذیر از تمدن‌ها

فیلتر معماری؛ پارک فناوری پردیس

آدمی از آن روز که دست از هجرت کشید، به وسعت معنای سرپناه پی برده بود. او برای پاسخ به همین نیاز، از طبیعت استفاده‌های بسیار برده و مصنوعات متعدد خلق کرده تا در مامن آن‌ها آرام بگیرد. علی ای‌حال، سرپناه مفهومی ابتدایی از یک فضا است که در ابعادی عمیق‌تر به نیاز‌های درونی انسان مرتبط می‌شود؛ به همین باب می‌توان گفت فضاها، بنا‌ها و ساختمان‌ها، همواره بخشی جدایی‌ناپذیر از تمدن‌ها محسوب می‌شدند و آیینه شکوه و جلال آن‌ها بوده‌اند.
اپلیکیشن جعلی سه بانک در
پلیس فتا هشدار داد

اپلیکیشن جعلی سه بانک در "Google Play"

معاون اجتماعی پلیس فتا گفت: در اهدافی جدید مجرمان سایبری با طراحی و ارسال اپلیکیشن‌های جعلی بانک‌های "صادرات"، "کشاورزی" و "سپه" به "Google Play"، زمینه کلاهبرداری از هموطنان را فراهم می‌سازند.
صدرنشین شدن ۱۲۵ نفر از محققان دانشگاه آزاد در فهرست دانشمندان دو درصد برتر جهان
علی جهان تشریح کرد

صدرنشین شدن ۱۲۵ نفر از محققان دانشگاه آزاد در فهرست دانشمندان دو درصد برتر جهان

مدیرکل امور کتابخانه‌ها، مجلات، انتشارات علمی و علم‌سنجی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۱۲۵ نفر از محققان دانشگاه آزاد اسلامی در فهرست دانشمندان دو درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۰ قرار گرفته‌اند.
آشنایی با هشت ماده گران‌تر از طلا
ارزشمندترین مواد؛

آشنایی با هشت ماده گران‌تر از طلا

با وجود اینکه طلا ماده کمیابی است و ارزش ذاتی آن باعث شده بسیار محبوب باشد، به سختی می‌توان آن را با ارزش‌ترین ماده در دسترس انسان‌ها دانست. در متن ریر با مواردی آشنا خواهید شد که یک گرم از آن‌ها بیشتر از یک گرم طلا برای شما هزینه خواهد داشت و به تعبیر دیگر ارزشمندتر از طلا هستند. این مواد در طیفی از فلزات تا مواد زیستی قرار دارند.
کمک ۳۰۰ میلیاردی برای ساخت واکسن رازی
از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها

کمک ۳۰۰ میلیاردی برای ساخت واکسن رازی

سخنگوی پروژه واکسن رازی کووپارس گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه به موسسه رازی کمک کرده و برای تولید انبوه لازم است وزارت بهداشت این واکسن را پیش خرید کند.
حیف و میل برکت
نتیجه سرمایه گذاری برای ساخت واکسن داخلی؛

حیف و میل برکت

در حال حاضر ۴۸ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۹۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۵ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند؛ بنابراین مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۷۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۶۸۰ دوز رسید. این در حالی است که بیش از نیمی از افراد با واکسن سینوفارم چینی واکسینه شدند و حتی اخیرا برخی از گروه پرخطر در حال تزریق دوز بوستر هستند، اما هنوز خبری از واکسن‌های داخلی نیست.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین