شعارسال: معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش تغذیه سالم با مشارکت زنان عشایر افزود: افزایش جمعیت, خوش خوراکی و تغییرات اقلیمی تعادل عرضه و تقاضای مواد غذایی را در جهان از بین برده است و تقاضای غذا بیش از عرضه مواد غذایی است.
اسکندر زند ادامه داد: ۸۶ درصد کالری مورد نیاز مردم در کشورهای کمتر توسعه یافته از منابع گیاهی و ۱۶ درصد از منابع جانوری تامین می شود و در کشورهای توسعه یافته۳۰درصد کالری مورد نیاز از منابع حیوانی تامین می شود در حالی که می دانیم هر کیلو پروتئین حیوانی ۱۰برابر بیشتر از پروتئین گیاهی، منابع گیاهی و آب را مصرف می کند.
زند در این باره افزود: در ایران حدود ۱۱ درصد کالری مردم از منابع حیوانی تامین می شود.
وی گفت: در ایران ۸۰درصد کالری مورد نیاز مردم در داخل تولید می شود و با توجه به اهداف توسعه پایدار چهار هدف کاهش فقر غذایی, افزایش کمیت و کیفیت مواد غذایی و پایداری اکوسیستم در تولید مواد غذایی مورد توجه است.
وی گفت: انسان حدود ۱۰۰ هزار نوع ماده شیمیایی را وارد اکوسیستم و طبیعت کرده است و این آلاینده ها بر کیفیت مواد غذایی تاثیر گذاشته است.
زند افزود: در تولید و عرضه مواد غذایی باید سه نکته اساسی وجود گواهی ایمنی و سلامت , کاهش میزان ضایعات و اصلاح الگوی مصرف به خصوص کاهش مصرف نمک , چربی و شکر و نیز اصلاح الگوی آشپزی و بازگشت به طبخ غذا در زمان کافی به جای غذاهای آماده و سریع مورد توجه قرار گیرد.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری اگروفودنیوز، تاریخ انتشار: 14بهمن1396 ، کدخبر: 1982: www.agrofoodnews.com
ا.ف75