پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۸۶۸۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۴

مالزی لایحه جدید انتخابات را تصویب کرد

مجلس مالزی لایحه جدید ستاد چهاردهمین انتخابات سراسری این کشور را که شامل تغییراتی در تعداد کرسی‌های ناحیه‌های مختلف ایالت‌ها می‌شود با ۱۲۹ رای موافق در مقابل ۸۰ رای مخالف تصویب کرد.
شعارسال: خبرگزاری رسمی مالزی «برناما»، ۱۲۹ نماینده موافق این لایحه از «جبهه ملی»، ائتلاف حاکم مالزی بودند و در سوی دیگر، ۸۰ نماینده احزاب مخالف دولت به این لایحه جنجال برانگیز رأی مخالف دادند.

روز گذشته، ستاد انتخابات مالزی لایحه جدیدی را که شامل تغییراتی در تعداد کرسی‌های ناحیه‌های مختلف ایالت‌ها می‌شود، به مجلس ارائه داد تا پس از به تصویب رسیدن توسط قانون گذاران، انتخابات آینده مالزی بر اساس آن برگزار شود.

این لایحه با اعتراض شدید ائتلاف مخالفان دولت در بیرون و داخل مجلس مالزی رو به رو شد.در درداخل مجلس تعدادی از نمایندگان با برگ های زردی که به دست داشتند، مخالفت خود را با این لایحه اعلام کردند.

به گزارش رسانه های مالزی ، معترضان به این لایحه می‌گویند ائتلاف حاکم ، برای پیروزی در انتخابات آینده، به ناحیه‌هایی که شانس بالایی برای کسب دارند، کرسی‌های بیشتری اختصاص داده است اما دولت مالزی، مهندسی در انتخابات را رد می‌کند.

در بیرون از مجلس ، نیز «ماهاتیر محمد» نخست وزیر سابق و رهبر کنونی ائتلاف مخالفان دولت با حضور در میان تجمع کنندگان مقابل مجلس ، مخالفت خود را با این لایحه اعلام کرد.

برگزار کنندگان این تجمع اعتراضی، گروه «پاک» (Bersih) بودند که با لباس های متحد به رنگ زرد

در مقابل مجلس تجمع کردند.

دولت مالزی در اقدام دیگری، هفته جاری لایحه «مقابله با خبر جعلی» (Anti-Fake News) را به مجلس مالزی ارائه کرد که بر اساس آن، مجازات اشاعه «فیک نیوز» یا همان اخبار جعلی تا ۵۰۰ هزار رینگت (۱۳۰ هزار دلار) و ۱۰ سال حبس، درنظر گرفته شده است.

تجمع کنندگان مقابل مجلس، علاوه بر اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات آینده، به لایحه «ضد خبر جعلی» نیز اعتراض کردند و آن را دارای ابهامات دانسته و خلاف آزادی بیان دانستند.

دولت مالزی که این لایحه را ارائه کرده معتقد است مردم مالزی هدف اخبار جعلی قرار گرفته و این گونه اخبار کینه و نفرت ایجاد می کند.

در چهاردهمین انتخابات سراسری مالزی ائتلاف حاکم «جبهه‌ ملی» که از زمان استقلال مالزی بر سر کار بوده است، به رهبری «نجیب» نخست وزیر کنونی، در انتخابات پیش رو شرکت می‌کند.

در سوی دیگر، «ائتلاف امید» نیز به رهبری «ماهاتیر محمد» نخست وزیر سابق مالزی، در چهاردهمین انتخابات سراسری مالزی شرکت خواهد کرد.

حزب اسلامی مالزی موسوم به «پاس» نیز که به صورت سنتی در ائتلاف مخالفان بوده، در این انتخابات به صورت مستقل به رقابت خواهد پرداخت.

مردم مالزی در انتخابات سراسری چهاردهم پیش رو ۲۲۰ عضو مجلس نمایندگان خود را انتخاب می‌کنند و در پی آن ائتلافی که اکثریت کرسی‌ها را به دست آورده، تشکیل دولت می‌دهد.

در انتخابات سراسری سیزدهم، «جبهه ملی» ائتلاف حاکم کشور مالزی با آن که آرای کمتری نسبت به «ائتلاف امید» به دست آورد، با کسب ۱۳۳ کرسی، موفق به تشکیل دولت شد

 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری شقفنا ، تاریخ انتشار: 9فروردین 1397، کدخبر:  545974 ،www.fa.shafaqna.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
0
0
خیلی جالبه که در تمامی این کشور ها حزب هایی هستند که فعالیت میکنند ؛ ایران کاش به احزاب مختلف اجازه فعالیت میداد
ا.ح75
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
0
0
مالزی یکی ا کشورهاییه که در زمینه اسلامی داره خیلی خوب پیشرفت میکنه
ا.ف75
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین