
شعار سال: استاندار البرز گفت: نزدیکی کلانشهرهای کرج و تهران، قیمت بالای زمین در استان و تقاضای زیادی که برای تبدیل اراضی کشاورزی به سایر فعالیتهای اقتصادی در استان وجود دارد، تهدیدی برای تبدیل اراضی کشاورزی استان است.
محمدعلی نجفی در همایش کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی کشور که سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با حضور معاون اول رییس جمهور در سالن پردیس کشاورزی در البرز برگزار شد گفت:برای توسعه بهینه بخش کشاورزی در البرز به شدت دنبال راهبرد کشاورزی دانش بنیان پیشرفته و پایدار هستیم. امید است در دو روز برگزاری این کنفرانس به عنوان یک رویداد بزرگ علمی کشور شاهد نتایج ارزشمندی برای حل مشکلات پیش روی بخش کشاورزی و تولید کشور باشیم.
وی ادامه داد: برآوردها حاکی آن است تا سال 2050 جمعیت زمین به 9 میلیارد نفر خواهد رسید بنابراین با در پیش بودن بحران غذایی در جهان، استفاده از روشهای نوین تولید مواد غذایی باید به صورت ویژه در دستور کار محققین داخلی قرار گیرد.
نجفی گفت: البرز از سالیان دور به عنوان قطب کشاورزی علمی ایران مطرح و مخصوصأ در حوزه محصولات باغی یکی از مراکز اصلی تولید و توزیع بذر و نهالهای اصلاح شده در سطح کشور است و استقرار قدیمیترین مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی حوزه کشاورزی از حدود یکصد سال پیش در این استان حکایت از ظرفیتهای اقلیمی، جغرافیایی، آب و خاکی، نیروی انسانی و موقعیت ویژه استان در حوزه کشاورزی داشته است.
وی افزود: بهره وری بالاتر کار و محصول در این بخش نسبت به متوسط کشوری، اقلیم مستعد کشاورزی، بکارگیری شیوه های علمی در تولید و نزدیکی به بازار بزرگ مصرف، رکوردهای قابل توجهی در میانگین عملکرد و تولید در کشور عاید تولید کنندگان استان کرده است.
استاندار البرز اضافه کرد: عملکرد گندم در بعضی از نقاط استان توسط تولید کنندگان نمونه با بیش ار 11 تن در هکتار و عملکرد بالای بسیاری از محصولات باغی و فرآورده های دامی، استان را در رتبههای نخست کشوری قرار داده است.
وی گفت: استقرار راههای ترانزیتی مهم کشور و وجود فرودگاه پیام در استان و دسترسی مناسب تولید کنندگان به این کریدور صادراتی میوه و تره بار و فرآوردههای کشاورزی به اقصی نقاط دنیا فرصت مناسبی برای اقتصادی تر شدن فعالیت های کشاورزی منطقه را فراهم کرده است.
نجفی افزود: با حل مشکل تعرفه سوخت هواپیماهای باری و تسریع در ساخت و تکمیل بزرگراهها و آزادراههای موجود میتوان از این ظرفیت به نحو مطلوبتری برای کشور در سال حمایت از کالای ایرانی بهره برداری کرد.
استاندار البرز گفت: اقتصادیتر کردن فعالیتهای کشاورزی با تغییر الگوی کشت و کشت محصولاتی با درآمد بیشتر و کم آببر، پیاده سازی زنجیره ارزش تولید محصولات و همه فعالیتهایی که بهره وری در واحد سطح را افزایش دهد از جمله تولید، فرآوری و تجاری سازی و صادرات گیاهان داروئی و کشتهای ویژه گلخانهای و حمایت از روشهای نوین آبیاری که در استان در دستور کار قرار دارد، باید تقویت شوند.
وی افزود: کمک به خروج کمتر آب از حوزه استان و تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب های موجود، کنترل و هدایت روان آب ها و برگرداندن فاضلاب های تصفیه شده استان تهران به البرز از این نگرانی ها تا حدودی خواهد کاست.
نجفی ادامه داد: با عنایت به وجود مراکز علمی کشاورزی در استان و ارتباط مستمر محققین این بخش با پیشرفت های علم کشاورزی دنیا، فراهم نمودن ارتباط بیشتر مراکز علمی استان با بخشهای اجرایی و تولید کنندگان بخش کشاورزی میتواند آخرین دستاوردهای تولیدات علمی دنیا را در اختیار کشاورزان علاقه مند استان قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون این ارتباط در حد شایسته فراهم نشده است، گفت: امید است برگزاری یازدهمین کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی ایران در البرز و دستاوردهای آن بتواند به عنوان سطح جدیدی برای تقویت این ارتباطات مطرح شود.
نجفی افزود: برای توسعه بهینه بخش کشاورزی در استان البرز به شدت دنبال راهبرد کشاورزی دانش بنیان پیشرفته و پایدار هستیم که در سالهای اخیر با راهاندازی بیش از 10 ساختار فناورانه ( مراکز رشد و مراکز فناوری ) و حمایت از بیش از یکصد شرکت فناور و دانش بنیان اقدامات موثری انجام شده که حاصل آن علاوه بر توسعه اشتغال، ورود فارغ التحصیلان بخش کشاورزی به فعالیت های تولیدی بخش کشاورزی و کمک گرفتن از ظرفیت استارتاپ ها بوده است.
وی اضافه کرد: استارتاپ هایی که با پیش فروش کردن محصول کشاورزان نیاز به ظرفیت انبارداری و ظرفیت سردخانه ها را کاهش داده و ضایعات محصولات را کاهش میدهد. با مشخص کردن تقاضا، به تولید کننده در جهت میزان تولید و تخصیص زمین به تولید (الگوی مصرف) کمک میشود.
دکتر نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در همایش دوسالانه اقتصاد کشاورزی کشور که امروز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: کنفرانس بسیار ارزشمندی است و اینکه همه ذینفعان را گرد هم آورده بسیار خوب است. این کنفرانس به چالشها، نوآوری و خلاقیت توجه دارد پس جهتگیری بسیار عالی است.
وی با بیان اینکه توانمندی ما در این حوزه بسیار بالاست، تصریح کرد: سوال این است که با وجود این ظرفیت هنوز با چالشهایی مواجه هستیم. همه ارکان کشور خوب کار میکنند اما در کنار هم خوب کار نمیکنند.
نیلی احمد آبادی ادامه داد: فکر میکنم اجزای کشور از جمله بانکها، دانشگاهها و نهادهای اجرایی خوب ساخته شدهاند اما اتصالی میان آنها وجود ندارد. تنها کسی که میتواند در مجموعه دولت میتواند این نقص را برطرف کند دکتر جهانگیری است.
وی با تاکید بر لزوم تغییر در پارادایمها خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی هم باید متقاضی دستاوردهای دانشگاه ها باشند. دانشگاه ها برای قرار گرفتن در تراز بینالمللی باید به نیاز دستگاهها پاسخ دهند و این فرآیند در کشور ما ضعیف است.
وی اظهار کرد: امیداریم تا سه سال آینده بر این ابرچالشها غلبه کرده باشیم.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 18 اردیبهشت 1397، کدخبر: 97021809475 ، www.isna.ir
ا.ف75