پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۹۵۶۵
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۲
خراسان شمالی یکی از قطب‌های دامپروری در کشور است که سالانه تعداد زیادی دام سبک و سنگین در آن تولید می‌شود که می‌تواند مقدار قابل توجهی از نیاز گوشت و شیر مردم را تأمین کند؛ اما نوسانات قیمت نهاده‌های دامی در حال حاضر تبدیل به یک دغدغه بزرگ شده است که دامدارها را برای ادامه آینده کار دامپروری به‌شدت نگران کرده است.

شعارسال: خراسان شمالی یکی از قطب‌های دامپروری در کشور است که سالانه تعداد زیادی دام سبک و سنگین در آن تولید می‌شود که می‌تواند مقدار قابل توجهی از نیاز گوشت و شیر مردم را تأمین کند؛ اما نوسانات قیمت نهاده‌های دامی در حال حاضر تبدیل به یک دغدغه بزرگ شده است که دامدارها را برای ادامه آینده کار دامپروری به‌شدت نگران کرده است.

کمبود و گرانی قیمت علوفه باعث شده شیر خام و گوشت قرمز که به نرخ روز عرضه می‌شود، با نوسان همراه باشد. به گفته دامداران به دلیل خالی شدن انبارها از انواع علوفه و افزایش شدید نرخ علوفه و نبود نقدینگی برای تأمین علوفه آن هم به صورت نقدی آنان دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند که حل آن در گرو مساعدت مسئولان است. حسین آزرنگ، یکی از دامداران بجنوردی، با اشاره به این‌که ظرفیت گاوداری وی 120 رأسی است، گفت: قیمت نهاده‌های دامی به‌شدت افزایش یافته است و متأسفانه کمکی از سوی دولت نیز به ما نمی‌شود. وی افزود: طی یک شبانه‌روز باید برای هر رأس دام سنگین پرواری هشت کیلوگرم علوفه استفاده شود که این رقم برای دام سنیگن شیری بیش‌تر می‌شود و به عدد 12 تا 14 کیلوگرم می‌رسد. آزرنگ ادامه داد: سال گذشته برای دریافت تسهیلات برای خرید علوفه و دام به بانک کشاورزی معرفی شدم و قرار بر این بود تا تسهیلات با نرخ 10 درصد اعطاء شود؛ اما هنوز این امر تحقق نیافته است. وی اظهار کرد: سود دامدار در خرید علوفه است که این امر در فصل زمستان با قیمت کمتر اتفاق می‌افتد؛ اما نقدینگی لازم برای خرید آن وجود ندارد. آزرنگ با اشاره به قیمت متغیر علوفه، گوشت، شیر و دام زنده تصریح کرد: در حال حاضر زندگی دامدار بر روی هواست و نمی‌داند برای آینده چه کاری انجام دهد و چه برنامه‌ای داشته باشد.

دامداران نقدینگی چندانی برای خرید علوفه ندارند

جمشید خوش‌اندام، یکی دیگر از دامداران بجنورد، اظهار کرد: طی سال گذشته اقدام به خرید دام سنگین با قیمت هر کیلوگرم 30 هزار تومان کردم؛ اما حال که این دام‌ها به مرحله کشتار رسیده و وزن آن به 800 کیلوگرم رسیده‌، با قیمت 13 هزار تومان خریداری می‌شوند. قیمت خوراک دام‌ها چندی پیش یک‌هزار و 100 تومان بوده که هم‌اکنون این رقم به یک‌هزار و 300 تومان رسیده است. وی با تصریح بر این‌که پرورش‌دهندگان دام سنگین ضرر می‌دهند، ادامه داد: هم‌اکنون برای خرید علوفه به پول نقد نیاز داریم؛ اما قیمت علوفه بالا رفته و نقدینگی دامدارها نیز چندان نیست؛ به عنوان مثال سال گذشته پرس را با قیمت 200 تومان خریداری کردیم و هم‌اکنون با قیمت 520 تومان خریداری می‌کنیم و قیمت کاه و یونجه و نیز افزایش یافته و مجبور شده‌ایم کاه را با قیمت 650 تومان و یونجه را با یک‌هزار و 400 تومان خریداری کنیم.

علوفه به اندازه کافی موجود است؛ اما قیمت بالاست

حسینعلی حصاری، مدیرعامل اتحادیه گاوداران بجنورد، نیز با ابزار نگرانی از افزایش قیمت علوفه در بازار گفت: متأسفانه قیمت علوفه روزبه‌روز بالاتر می‌رود و دامدار نیز به دنبال آن متضرر می‌شود. وی افزود: در حال حاضر دامدار مجبور است تا علوفه را با قیمت هر کیلوگرم یک‌هزار و 150 تومان خریداری کند. وی خاطرنشان کرد: علوفه به اندازه کافی در بازار موجود است و هیچ کمبودی در این خصوص وجود ندارد؛ اما قیمت آن بسیار بالاست و دامدار توان خرید آن را ندارد. حصاری با تصریح بر این‌که 70 درصد از هزینه‌های تولید در بخش دامپروری مربوط به علوفه می‌شود، ادامه داد: اما در شرایط کنونی پرواربند گوساله ما مشکل فروش دارد و لاشه گوشت از آن‌ها خریداری نمی‌شود. وی اظهار کرد: پرواربند گوساله در سال گذشته این لاشه‌ها را با قیمت کیلویی 28 هزار تومان به فروش می‌رساند؛ اما این قیمت هم‌اکنون به حدود 25 هزار و 500 تومان رسیده است. حصاری بیان کرد: به علت مشکل به وجود آمده دامدار مجبور است تا چند صباحی دام پروار شده خود را با این علوفه گران‌قیمت نگه دارد؛ اما زمانی‌که دام فربه شد، دیگر به وزن آن اضافه نمی‌شود و چاق‌تر نخواهد شد. وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته هر رأس دام سنگین با قیمت کیلویی حدود 16 هزار تومان فروخته می‌شد؛ اما این رقم در حال حاضر به حدود 14 هزار و 500 تومان رسیده است. این مسئول در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت دامداران دام سبک نیز به این‌گونه است، اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌های خوبی که طی چند هفته اخیر در این استان انجام شد، وضعیت مراتع بهتر شده و این دام‌ها در وضع خوبی به سر می‌برند. وی بیان کرد: از سوی دیگر قیمت دام زنده افزایش یافته و هر کیلوگرم دام سبک زنده به رقم 21 هزار تومان و لاشه گوسفندی به حدود 45 هزار تومان رسیده است.

برای حمایت از صنعت دامداری به اختصاص نهاده‌ها توجه شود

احمد داوطلب، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، نیز در ادامه اظهار کرد: بخش زیادی از نهاده‌های دامی همچون جو، ذرت، کنجاله سویا وارداتی هستند و با افزایش قیمت ارز، قیمت این نهاده‌ها نیز افزایش یافته است. وی تأکید کرد: برای حمایت از صنعت دامداری باید توجه ویژه‌ای به اختصاص این نهاده‌ها از سوی پشتیبانی امور دام شود تا قیمت علوفه در بازار متعادل شود، چراکه در غیر این صورت قیمت‌ها همچنان متغیر و نامشخص خواهد بود.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار:26اردیبهشت1397 ، کدخبر: 44190: www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین