پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۱۷۹۷
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۹
کرج با حدود بیش از 3 میلیون جمعیت حدود 50 روز است که بدون شهردار و با حضور یک سرپرست اداره می‌شود. شهردار مستعفی این شهر پیش از آنکه استیضاحش کلید بخورد، به استعفا رضایت داد تا در کارنامه کاریش، نمره منفی ثبت نشود. اگرچه اکثریت شورایی‌ها هم‌اکنون روی یک گزینه یعنی مجید سریزدی به‌توافق رسیده‌اند، اما ظاهراً ساز طی 3 جلسه متوالی، هنوز اجماع میان همه اعضا حاصل نشده است. «رحیم خستو»، عضو شورای کرج در این زمینه، به پشت پرده‌هایی اشاره می‌کند که از گذشته نه‌چندان دور، باب این مخالفت‌ها را باز کرده است. گفت‌و‌گوی ما با او را در زیر می‌خوانید.

شعار سال: کرج با حدود بیش از 3 میلیون جمعیت حدود 50 روز است که بدون شهردار و با حضور یک سرپرست اداره می‌شود. شهردار مستعفی این شهر پیش از آنکه استیضاحش کلید بخورد، به استعفا رضایت داد تا در کارنامه کاریش، نمره منفی ثبت نشود. اگرچه اکثریت شورایی‌ها هم‌اکنون روی یک گزینه یعنی مجید سریزدی به‌توافق رسیده‌اند، اما ظاهراً ساز طی 3 جلسه متوالی، هنوز اجماع میان همه اعضا حاصل نشده است. «رحیم خستو»، عضو شورای کرج در این زمینه، به پشت پرده‌هایی اشاره می‌کند که از گذشته نه‌چندان دور، باب این مخالفت‌ها را باز کرده است. گفت‌و‌گوی ما با او را در زیر می‌خوانید.

بهتر است کمی به عقب برگردیم. دامنه اختلافاتی که امروز از شورای شهر کرج شنیده می‌شود دقیقاً به‌چه زمانی برمی‌گردد؟

این بحث تقریباً به مرداد ماه سال گذشته و به‌بحث انتخاب شهردار قبلی برمی‌گردد. در آن زمان قرار بود تا هر یک از اعضا نام 2 تا 3 گزینه را پیشنهاد بدهند که در مجموع 30نام جمع‌آوری شد. با رأی‌گیری این اسامی به 5 نفر تقلیل یافت که باید برنامه‌هایشان را ارائه می‌کردند. اما متأسفانه از همان روز یکسری مناسبات و روابط شکل گرفت که اساس این اختلافات شد.

منظورتان روابط داخل شورا با شهردار جدید بود یا مسأله‌ای جدا از این؟

درواقع دخالت های بیرونی به این اختلافات به منتخبان سرایت کرد و نهایتاً در شب آخر رقابت‌ها که قرار بود کاندیدای نهایی معرفی شود، «نصیری» و «سلیمی» دو کاندیدای نهایی، هرکدام 6 رأی کسب کردند و یک رأی ممتنع هم انداخته شد. ما این اتفاق را در همان شب به‌فال نیک گرفتیم و گفتیم با این توصیف بهتر است از این دو گزینه عبور کنیم، چون ممکن است دامنه اختلافات به داخل شورا هم‌ کشیده شود. اما متأسفانه حرف‌های ما شنیده نشد.

یعنی معتقدید در این زمینه زدوبند انجام شد؟

بله، ما 5 نفر هم اگرچه مخالف بودیم، اما برای اینکه وحدت حفظ شود، ما هم آرا را پذیرفتیم و بیانیه حمایتی از شهردار جدید هم صادر کردیم. باید تأکید کنم که اگرچه بر سر انتخاب شهردار، اختلاف نظر وجود داشت، اما بعد از یکی- دو ماه همه این صحبت‌ها فراموش شد. به‌طوری که تاکنون بر سر لوایح و مصوبات شهر، اعضا هیچ اختلافی نداشته و با رأی اکثریت کارها را پیش برده‌اند.

یعنی از عملکرد شهردار منتخب رضایت داشتید؟

اتفاقاً عملکرد شهردار به‌شکلی بود که حتی اکثریت موافق هم از او جدا شدند، چراکه نقدهایی به‌عملکرد او وارد بود. چه آنکه زمانی‌که ایشان شهردار شد، شهرداری کرج حدود هزار میلیارد تومان بدهی روی دستش مانده بود. ما انتظار داشتیم فردی که در کارنامه‌اش اداره یکی از مناطق شهر تهران وجود دارد، شروع به جذب سرمایه کرده و شهرداری را از این بحران عبور دهد. اما نه تنها بدهی پرداخت نشد که حتی بدهی‌های جدید هم اضافه شد. یعنی او همان رویه گذشته را ادامه داد. درحالی که در زمان سرپرست جدید، بودجه اردیبهشت ماه نسبت به سال گذشته، 35 درصد افزایش یافت.

در حوزه عزل و نصب‌ها چطور؟

متأسفانه این عزل و نصب‌ها داد بسیاری را درآورد. حتی همه آنهایی که عامل این موضوع در گذشته بودند چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب، نسبت به این مسأله واکنش نشان دادند. مشکل دیگر این بود که بدنه شهرداری هم نصیری را نپذیرفته بود.

اتفاقاً یکی از بحث‌ها به انتصابات سفارشی برمی‌گشت که شورای شهر در آن دخالت داشت. یعنی اجبار به انتصاب‌های فامیلی برخی شورایی‌ها، این درست است؟

نقد اکثریت فعلی این بود که چرا به خانواده شورایی‌ها سمت داده است.

پس چرا شهردار در این زمینه شاکی بود و داد این انتصاب‌ها هم از همین ناحیه بلند شد؟

چون یکی- دو نفر که به اکثریت نزدیک می‌شدند، وقتی امتیاز می‌گرفتند به سمت اقلیت می‌رفتند. من معتقدم که نصیری با استعفایش کار درستی انجام داد. خب در این میان برخی دوستان با رفتن او، آرزوهایشان بر باد رفت. چون کسی نبود که با او هماهنگ باشند. برای همین با وجود اینکه بیش از یک ماه از رفتن نصیری می‌گذرد هیچ گزینه‌ای را پیشنهاد نداده‌اند.

علت چیست؟

الان هیچ اختلافی در شورا وجود ندارد . 9 نفر از اعضا از 13 نفر روی یک گزینه توافق دارند. اما چون رئیس و نایب رئیس باهم هماهنگ هستند، کار پیش نمی رود. مثلاً در جلسه یکشنبه، طرح دوفوریتی را در شورا نخواندند یا در دقیقه 90جلسه را کنسل می‌کنند. تاکنون 3 جلسه با این دستور شروع شده اما صراحتاً کاری انجام نمی‌شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران ، تاریخ انتشار ------، کدمطلب: 469088، www.iran-newspaper.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین