شعارسال: به نقل از ادارهکل آب منطقهای استان سیستان وبلوچستان، اتابک جعفری افزود: به منظور جلوگیری از هدر رفت آب تعدادی پروژه سدسازی در استان در دست اجراست.
وی در ادامه اظهار کرد: در پی بارندگیهای اخیر 5.5 میلیون متر مکعب آب پشت سدهای استان ذخیره شد.
جعفری تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 4 هزار حلقه چاه فاقد پروانه بهره برداری از آبهای زیرزمینی سیستان و بلوچستان برداشت میکنند که این امر لزوم حراست از منابع آبی زیر زمینی را دو چندان میکند.
مدیرعامل آب منطقهای استان گفت: کاهش نزولات جوی سبب میشود سفرههای زیرزمینی تغذیه نشوند و در نتیجه منابع آبی زیر زمینی کاهش چشمگیری را پیدا کنند.
وی افزود: تشدید بحران منابع آب زیرزمینی، تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی و همچنین حفر چاههای غیرمجاز و ناکافی بودن تخصیص اعتبارات از جمله مشکلات بخش آب است.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد منابع آب زیرزمینی استان دربخش کشاورزی مصرف میشود، خاطر نشان کرد: در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف و برداشت بی رویه از سفرههای آب زیرزمینی، در چند سال آینده حتی امکان تامین آب شرب نیز وجود ندارد.
جعفری خاطرنشان کرد: از مجموع 320 میلیون متر مکعب آب چاهنیمهها در شمال این استان 250 میلیون متر مکعب آن آب مرده و غیر قابل استفاده است.
وی بیان کرد: حجم آب چاه نیمههای منطقه سیستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: حجم آب سدهای استان هم اینک به یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب رسیده است.
جعفری تصریح کرد: هم اینک حجم آب موجود در مخازن سدهای سیستان و بلوچستان 61 درصد ظرفیت کلی آنهاست و همچنان حدود نیمی از این مخازن خالی است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان افزود: بنابر این ضرورت دارد هم استانیهای عزیز صرفه جویی در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی را به جد مورد توجه قرار دهند.
وی خاطر نشان کرد: از مجموع 22 سد در دست بهرهبرداری در سیستان و بلوچستان، هفت سد مخزنی و 15 سد تغذیهای است.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 31تیر1397 ، کدخبر: 97043116621: www.isna.ir
ا.ح75
ن.ف83