پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۴۲۰۲
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
مهناز افشار در سال‌های اخیر در فعالیت‌های سیاسی نیز حضور پررنگی داشته است. او در انتخابات سال 96 از حسن روحانی حمایت کرد، اما خیلی زود به جمع منتقدان روحانی پیوست. افشار در سال 97 برای حضور در مراسم افطار رئیس‌جمهور دعوت شده بود که در اقدامی اعتراضی نسبت به وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور از حضور در این مراسم خودداری کرد. جمعی دیگر از هنرمندان از جمله پرویز پرستویی نیز همچون افشار مراسم رئیس‌جمهور را تحریم کردند

شعارسال: مهناز افشار ، بازیگر شناخته شده سینما، تلویزیون و تئاتر ایران است. او به واسطه موقعیت هنری، زندگی شخصی و خانوادگی و فعالیت‌های اجتماعی اش در سال‌های اخیر به یکی از سلبریتی‌های جنجالی در ایران تبدیل شده است.

افشار زندگی حرفه‌ای و پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. در ادامه نگاهی به زندگی و کارنامه مهناز افشار داریم.

زندگی شخصی

مهناز افشار متولد ۲۱ خرداد سال ۱۳۵۶، در تهران است. دیپلمش را در رشته تجربی گرفت و برای ادامه تحصیل به مدت چهار سال در موسسه‌ای غیرانتفاعی به تحصیل در رشته تدوین پرداخت و در کلاس‌های بازیگری حمید سمندریان، استاد برجسته تئاتر و بازیگری تعلیم دید.

زندگی در یک خانواده مذهبی باعث شد که او با محدودیت‌ها و نارضایتی‌هایی برای کار بازیگری روبه رو شود، اما نارضایتی خانواده در نهایت نتوانست فعالیت حرفه‌ای او را محدود کند.

تصویری از دوران دبیرستان مهناز افشار

بسیاری از سلبریتی‌ها غیر از شغل حرفه‌ای خود، به صورت تفننی و تفریحی به مشاغل دیگری هم روی می‌آورند، مهناز افشار هم از این دسته است.

برادر کوچکتر مهناز افشار جواهر ساز است و همین موضوع باعث شده است که او نیز گاهی در این حوزه فعالیت کند. او درباره همکاری با برادرش در زمینه جواهرسازی می‌گوید: «گاهی طراحی‌های جدیدی به او ارائه می‌دهم و او آن‌ها را می‌سازد

او مدتی نیز مزون لباس داشته است، اما به دلیل وقت گیر بودن آن کار را رها کرده است.

مهناز افشار در خرداد ۱۳۹۳ با یاسین رامین فرزند محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد ازدواج کرد. خطبه عقد او را سید محمد خاتمی رییس جمهور پیشین خواند.

مهناز افشار و یاسین رامین در ۴ خرداد ماه سال ۱۳۹۴ صاحب دختری به نام لیا شدند.

فعالیت حرفه‌ای

افشار فعالیت حرفه‌ای در بازیگری را با مجموعه تلویزیونی "گمشده" به کارگردانی مسعود نوابی در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد. او فعالیت سینمایی اش را با بازی در "شیر‌های جوان" و فیلم سینمایی "دوستان" به کارگردانی علی شاه حاتمی در سال ۷۸ آغاز کرد.

این بازیگر سینما و تلویزیون با بازی در فیلم سینمایی "شور عشق" به کارگردانی نادر مقدس در سال ۷۹ به شهرت رسید. البته این شهرت او به خاطر بازی درخشانش در این فیلم نبود بلکه به خاطر چهره او بود. شباهت فراوان مهناز افشار به گوگوش خواننده مشهور پاپ در شهرت او در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد تاثیر به سزایی داشت.

در آغازدهه هشتاد مهناز افشار آرام آرام در کنار چند بازیگر دیگر از جمله محمد رضا گلزار ، امین حیایی ، بهرام رادان به چهره‌های پر فروش و موثر درگیشه و سینمای تجاری ایران تبدیل شد.

مهناز افشار و محمد رضا گلزار در فیلم آتش بس

فیلم سینمایی "کما" از جمله تجربه‌های موفق مهناز افشار در گیشه بود. فیلمی ساخته آرش معیریان که با حضور محمد رضا گلزار و امین حیایی از فیلم‌های پر فروش سال ۸۲ شد.

پس از بازی در "کما" مهناز افشار با کارگردانان شناخته شده تری همچون فریدون جیرانی (سالاد فصل)، مانی حقیقی (کارگران مشغول کارند)، سیروس الوند (تله) همکاری کرد.

در سال ۸۴ مهناز افشار در فیلم "آتش بس" ساخته تهمینه میلانی بازی کرد. فیلمی که آن سال بیش از یک میلیارد تومان فروخت. نقش مقابل افشار در این فیلم را محمدرضا گلزار بر عهده داشت. او دو سال بعد در فیلم دیگری از تهمینه میلانی یعنی "تسویه حساب" نیز بازی کرد.

دیگر فیلم‌های سینمایی که مهناز افشار در دهه هشتاد در آن‌ها نقش داشت عبارتند از: محاکمه (ایرج قادری)، رییس (مسعود کیمایی)، کلاغ پر (شهرام شاه حسینی)، دعوت (ابراهیم حاتمی کیا)، شیرین (عباس کیارستمی)، پوپک و مش ماشالله (فرزاد موتمن)، خاطره (نادر طریقت)، پسرآدم دختر حوا (رامبد جوان) "قصه پریا" (فریدون جیرانی).

اما مهناز افشار در سال ۸۹ در دو فیلم سینمایی "برف روی کاج ها" (پیمان معادی)، "سعادت آباد" (مازیار میری) ایفای نقش کرد که در هر دو مورد توجه قرار گرفت. به عقیده برخی منتقدان بازی او در این دو فیلم از موفقترین بخش‌های کارنامه هنری اوست

نقش آفرینی افشار در فیلم برف روی کاج ها

مهناز افشار در دهه ۹۰ فعالیت سینمایی اش را بازی در فیلم "یک عاشقانه ساده" (سامان مقدم) آغاز کرد. از دیگر آثاری که او در این دهه تا سال ۹۷ در آن‌ها حضور داشته است می‌توان به: چه خوبه که برگشتی (داریوش مهرجویی)، پل چوبی (مهدی کرم پور)، متروپل (مسعود کیمیایی)، بیگانه (بهرام توکلی)، دلم می‌خواد (بهمن فرمان آرا)، نهنگ عنبر ۱ و ۲ (سامان مقدم)، ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا (عبدالرضا کاهانی)، گیلدا (امید بنکدار، کیوان علیمحمدی)، دارکوب (بهروز شعیبی)، لس آنجلس تهران (تینا پاکروان)، شاه کش (وحید امیرخانی)، اشاره کرد.

افشار در سال 93 در فیلم آموزگار ساخته ناصر سعیداف کارگردان تاجیکستان بازی کرد، که این حضور و نقش آفرینی او در تاجیکستان مورد توجه قرار گرفت

 مهناز افشار در فیلم "آموزگار" ساخته سعیداف کارگردان تاجیکستانی

مهناز افشار در سال ۹۷ نیز در آثاری همچون "آشفتگی" ساخته فریدون جیرانی، "آبی به رنگ آسمان" به کارگردانی امیر رفیعی و "ناگهان درخت" ساخته صفی یزدانیان بازی کرده است.

در کارنامه افشار ۵ سریال نیز دیده می‌شود. او سال ۷۷ در "گمشده"، ۹۲ در "کلاه قرمزی" به عنوان بازیگر مهمان، ۹۳ در "عشق تعطیل نیست"، ۹۵ در "عاشقانه" و ۹۷ در "گلشیفته" ایفای نقش کرده است.

او در دست کم در چهار نمایش نیز حضور داشته است. ۹۰ "آمدیم، نبودید، رفتیم"، ۹۱ "بیست و یک بار مردن در سی روز"، ۹۳ "دورهمی زنان شکسپیسر" و ۹۶ "اولیور توئیست" از جمله تئاتر‌هایی است که افشار در آن‌ها بازی کرده است

نقش آفرینی افشار در نمایش "اولیور توئیست"

افشار در سال‌های حضور حرفه‌ای اش در سینما توانسته است جوایز فراوانی کسب کند، مهمترین آن‌ها عبارتند از:

برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن از انجمن منتقدان برای طبقه سوم ۱۳۸۸

برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فجر برای سعادت‌آباد ۱۳۸۹

برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن از بخش نگاه نو جشنواره فجر برای برف روی کاج‌ها ۱۳۸۹

برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از انجمن منتقدان برای برف روی کاج‌ها ۱۳۸۹

برنده تندیس بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر برای طبقه سوم ۱۳۹۰

او در جشنواره فیلم فجر در سال ۸۶ نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم "تسویه حساب" و در سال ۹۶ نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم "دارکوب" شد که در هیچکدام موفق به دریافت سیمرغ نشد.

مهناز افشار و رضا عطاران در فیلم پرفروش نهنگ عنبر

افشار یک سابقه تهیه کنندگی نیز در کارنامه خود دارد، اما نه در حوزه سینما و تئاتر بلکه در حوزه موسیقی. در آبان ۱۳۹۱ کنسرت خیرخواهانه روزبه نعمت‌اللهی به تهیه‌کنندگی مهناز افشار در مرکز همایش‌های برج میلاد برای کمک به زلزله‌زدگان آذربایجان برگزار شد. در این مراسم تعدادی از سینماگران و بازیگران و همچنین ورزشکاران حضور داشتند.

حاشیه‌های زندگی شخصی

زندگی شخصی مهناز افشار و زندگی حرفه‌ای او در سال‌های اخیر پیوستگی فراوانی پیدا کرده است. در سال‌های اولیه فعالیتش در سینما شباهت چهره اش با گوگوش بازیگر و خواننده مشهور فعالیت حرفه‌ای اش را تحت تاثیر قرار داد و او را در کانون توجه رسانه و حاشیه قرار داد. اما حاشیه‌ها در دهه نود برای افشار اوج گرفت. از سال ۹۳ و پس از ازدواجش با یاسین رامین فرزند محمد علی رامین سیاستمدار نه چندان خوشنام اصولگرا، زندگی نسبتا آرامش بر هم ریخت.

محمدعلی رامین پدر یاسین رامین در دوران مدیریتش بر معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بسیاری از روزنامه‌ها را به تعطیلی کشانده بود.

شاید اولین حاشیه این بود که در مراسم عقدش پدر همسرش حضور نداشت. ظاهرا او از ازدواج پسرش با مهناز افشار راضی نبود.

حواشی دیگری نیز درباره ازدواج آن‌ها مطرح شد از اختلاف سنی او با یاسین رامین گرفته تا شرایط مالی ازدواجش. گفته می‌شد یاسین رامین حدود ۱۰ سال از مهناز افشار کوچکتر است، اما بعد‌ها مشخص شد که این ادعا صحت نداشته و رامین متولد سال ۱۳۶۰ است یعنی اختلاف سنی او با مهناز افشار ۴ سال است

 مهناز افشار در کنار محمد رضا گلزار و همسرش یاسین رامین در یک مراسم

درباره شرایط مالی ازدواج آن‌ها نیز مرضیه برومند کارگردان سینما ادعایی علیه افشار مطرح کرد و گفت که ۲۲ میلیارد تومان پشت قباله ازدواج مهناز افشار بوده است. ادعای برومند بازتاب گسترده‌ای داشت، اما مهناز افشار این ادعا را رد کرد .

بعد‌ها یاسین رامین نیز در این باره گفت: «مهریه همسرم ٥ شاخه گل نرگس، یک جلد کلام الله مجید و آینه و شمعدان بوده است

حاشیه‌های ازدواج و پس از ازدواج افشار به همین جا ختم نشد. یاسین رامین پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی با اتهاماتی روبه رو شد. جمعیت هلال احمر از او شکایت کرد.

رامین مسئولیت اداره شرکت رشد وابسته به هلال احمر در آلمان را برعهده داشته است. ظاهرا دلیل شکایت از رامین به اختلاف حساب پس از واردات تجهیزات پزشکی از آلمان توسط شرکت رشد باز می‌گردد. هلال احمر ۲ میلیون یورو به شرکت رشد داده تا تجهیزات پزشکی خریداری کند، این تجهیزات خریداری شده و به داخل کشور آمده، پول از جانب هلال احمر پرداخت شده، اما به فروشنده نرسیده است.

یاسین رامین به دلیل "عدم توانایی در تودیع وثیقه ۲۹ میلیارد تومانی" ۲۶ مرداد سال ۹۵ بازداشت شد. او پس از حدود هفت ماه زندان در اسفند ۹۵ آزاد شد. دادگاه رامین همچنان در جریان است و تاکنون حکمی برای پرونده او صادر نشده است.

با این که موضوع شکایت هلال احمر از رامین مسئله مالی بوده است، اما در رسانه‌ها و افکار عمومی این تصور وجود دارد که واردات شیر خشک آلوده در جریان تحریم‌های ایران از سوی غرب موضوع شکایت از اوست.

مهناز افشار و یاسین رامین بار‌ها اتهام واردات شیر خشک آلوده را تکذیب کرده اند، با این حال این اتهام در فضای مجازی همچنان پررنگ است.

یکی دیگر از مسائلی که در سال‌های اخیر مهناز افشار با آن‌ها درگیر بوده است، شایعات پیرامون دستمزد او در پروژه‌های مختلف سینمایی و تلویزیونی است. در آخرین مورد این شایعات گفته می‌شد او برای نقش آفرینی در سریال "گلشیفته" که در شبکه خانگی توزیع می‌شود دستمزد یک میلیاردی دریافت کرده است. افشار اسفند ماه سال ۹۶ با انتشار فایلی صوتی این شایعه را به تندی تکذیب کرد.

افشار در جلسه دیدار هنرمندان با حسن روحانی در سال 92

از حواشی دیگری که مهناز افشار در سال‌های اخیر درگیر آن بوده است می‌توان به نقش آفرینی‌های سیاسی و مدنی او اشاره کرد. افشار در دو سال اخیر حضور پررنگی در شبکه‌های اجتماعی دارد و درباره مسائل مختلف اظهار نظر می‌کند. او سعی می‌کند در قامت حامی حقوق زنان ظاهر شود. در این راستا سال گذشته در جریان یک موضع گیری از سحر قریشی درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها مهناز افشار به تندی به او تاخت.

قریشی گفته بود: «دوست ندارم بروم استادیوم، از اینکه کنار تعداد زیادی آقا قرار بگیرم، منقلب می‌شوم. کاملاً موافقم که اجازه نمی‌دهند خانم‌ها به استادیوم بروند

در پاسخ به او افشار توئیت کرد: «نمیشه خیلی راحت حق نیمی از جامعه رو انکار کرد، چون یک نفر وقتی در کنار مردان قرار می‌گیره «منقلب» میشه! ورود به ورزشگاه‌ها حق زنان است. والسلام #زنان_علیه_زنان

مهناز افشار در سال‌های اخیر در فعالیت‌های سیاسی نیز حضور پر رنگی داشته است. او در انتخابات سال ۹۶ از حسن روحانی حمایت کرد، اما خیلی زود به جمع منتقدان روحانی پیوست. افشار در سال ۹۷ برای حضور در مراسم افطار رئیس جمهور دعوت شده بود که در اقدامی اعتراضی نسبت به وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور از حضور در این مراسم خودداری کرد. جمعی دیگر از هنرمندان از جمله پرویز پرستویی نیز همچون افشار مراسم رییس جمهور را تحریم کردند.


سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی فرارو ، تاریخ انتشار 1 شهریور 97، کدمطلب:   369317،www.fararu.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین