پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۷۹۲۵
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۵

آبرسانی به 99.8 درصد جمعیت شهری و 76 درصدجمعیت روستایی لرستان

پس از انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد پیشرفت‌های زیادی در عرصه‌های مختلف در جای جای ایران پهناور بوده‌ایم، که در این میان استان لرستان نیز تا به امروز بخش قابل توجهی از این پیشرفت‌ها را به خود دیده و هم اکنون از جایگاه بسایر خوبی در حوزه آبرسانی نسبت به دوران پیش از انقلاب برخوردار است.

شعارسال: دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی شاید فرصت مغتنمی باشد برای بازخوانی، مرور و لمس انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزه‌های گوناگون است.

یکی از بزرگترین خدمات و دستاوردهای انقلاب اسلامی لرستان در حوزه آبرسانی روستایی و شهری است. طبق آمار و مستندات، قبل از انقلاب تنها 184 روستای استان از نعمت آب آشامیدنی عمومی بهره‌مند بودند این درحالی است که هم اکنون این رقم به 2 هزار و214 روستا افزایش پیدا کرده که رقم قابل توجهی است.

البته از کنار این نکته نیز نباید به سادگی عبور کرد که برخی از روستاهای استان فاقد آب آشامیدنی سالم یا با کمبود آب مواجه هستند که نیازمند تلاش و توجه بیشترمتولیان این حوزه است.

از دیگر دستاوردهای انقلاب حوزه آبرسانی شهری است؛ به نحوی که پیش از انقلاب جمعیت تحت پوشش آب شهری تنها 35 درصد بوده اما هم اکنون این رقم به 99 درصد رسیده است.

در همین زمینه گفت‌وگویی با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی و شرکت آب و فاضلاب شهری ترتیب داده‌ایم تا از روند آبرسانی در حوزه شهری و روستایی آگاه شویم.

ضرورت نتایج آبرسانی روستایی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با بهداشت آب، کاهش هزینه‌های درمانی، کاهش روند مهاجرت روستاییان، افزایش سرمایه‌گذاری در مسکن روستایی، افزایش و بهره‌وری نیروی کارو افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی را از نتایج آبرسانی روستایی عنوان کرد.

علیرضا کاکاوند گفت: ایجاد زمینه برای استقرار صنایع روستایی، افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی، افزایش رفاه روستاییان و تحقق عدالت اجتماعی نیز از دیگر نتایج آبرسانی به حوزه روستایی است.

وی با اشاره به اینکه لرستان طبق آمار لرستان دارای 3 هزار و 145 روستا سکنه و خالی از سکنه است، گفت: از این تعداد دوهزار و 886 روستا طبق اعلام سازمان مدیریت، در برنامه‌ریزی فعالیت‌های شرکت آبفار لرستان به عنوان روستا مدنظر قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت آبفار لرستان در ادامه بیان کرد: درصد روستا نشینی طبق مستندات 35 درصد است که 10 درصد بیشتر از میانگین کشوری است و از نظر روستا نشینی در جایگاه دوازدهم قرارگرفته است.

افزایش روستاهای بهره‌مند از آب آشامیدنی

کاکاوند با اشاره به اینکه تا قبل از انقلاب تنها 184 روستا آبرسانی شده بود‌، تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی درحال حاضر 2 هزار و 214 روستا معادل 72. 76 درصد شامل 166 هزار و 124 خانوار بهره‌مند از آب سالم هستند که از این تعداد یک هزار و 492 روستای آبدار بالای 20 خانوار هستند.

وی در ادامه گفت: در اولین سال تاسیس شرکت آبفار یعنی سال 1377 تعداد 916 روستا دارای شبکه آب آشامیدنی و تعداد327 روستا با 25 هزار و 554 مشترک تحت پوشش خدمات این شرکت قرار گرفتند که درحال حاضر 1463 روستا با 125 هزار و 843 مشترک معادل 71 درصد تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آبفار لرستان خاطرنشان کرد: تا پایان شش ماهه اول سال 1397 شاخص بهره‌مندی از آب آشامیدنی 37/80 درصد است که تقریبا 7 درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

دوازده میلیارد تومان طلب شرکت آبفار

کاکاوند در بخش دیگری از صحبت‌های خود به طلب آب و فاضلاب از مشترکین نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت از مشترکین خود 12 میلیارد تومان طلب دارد همچنین انشعابات مجاز شده این شرکت در سال جاری 2 هزار و 76 مورد بوده است.

وی با اشاره تعداد پروژه‌های در دست اجرای شرکت آبفار لرستان در سال 97 افزود: این پروژه‌ها شامل 94 پروژه با پوشش 247 روستا و با جمعیتی معادل 106 هزار و 476 نفر هستند و همچنین تعداد پروژه‌های فعال 52 پروژه شامل 147روستا با میانگین پیشرفت فیزیکی 78 درصد است.

این مسوول ادامه داد: همچنین تعداد 13 مجتمع آبرسانی شامل 374 روستا در برنامه کلی شرکت هستند که از این تعداد 73 روستا طی سال 97 در دستور کار قرار دارند.

کاکاوند با اشاره به اینکه 182 تانکر چرخدار و ثابت در شرکت آبفار وجود دارد، عنوان کرد: 87 روستای تحت پوشش آبرسانی سیار داریم که 17 روستا ثابت و 70 روستا مقطعی بوده که شامل 5367 خانوار با جمعیت 22 هزار و445 نفر است.

مدیرعامل شرکت آبفار لرستان درپایان حجم آب توزیع شده بوسیله تانکر سیار را 102 هزار و 708 مترمکعب عنوان کرد.

افزایش جمعیت تحت پوشش آب شهری

در همین راستا مدیرعامل شرکت آبفا لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به جمعیت تحت پوشش آب شهری استان گفت: درصد جمعیت تحت پوشش آب شهری ابتدای انقلاب 35 درصد بوده درحالی که هم اکنون 99.8 درصد تحت پوشش آب شهری قراردارد که رقم قابل توجهی است.

حمیدرضا کرموند افزود: تعداد مشترکین آب شهری استان نیز ابتدای انقلاب 57 هزار فقره بوده اما این عدد در سال جاری به 403 هزار فقره افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به تعداد تصفیه خانه‌های آب شهری لرستان نیز عنوان کرد: قبل از انقلاب هیچ تصفیه خانه آبی در استان احداث نشده بود اما هم اکنون 2 تصفیه خانه آب شهری در استان احداث شده است، همچنین تعداد تصفیه خانه‌های قبل از انقلاب صفر بود اما درحال حاضر 4 تصفیه خانه راه‌اندازی و 5 تصفیه خانه دیگر نیز درحال ساخت است.

مدیرعامل شرکت آبفا لرستان ادامه داد: تعداد مشترکین فاضلاب در ابتدای انقلاب 20 هزار و400 فقره بوده اما هم اکنون به 263 هزار فقره افزایش پیدا کرده است.

به گفته کرموند جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری استان قبل ازانقلاب 20 درصد بوده و درحال حاضر 57 درصد است.

وی خاطرنشان ساخت: همچنین شبکه جمع آوری و انتقال آب فاضلاب درابتدای انقلاب 40 کیلومتر بوده و هم اکنون یک هزار و 150 کیلومتر است.

این مسوول همچنین به آب بدون درآمد شهری نیز اشاره کرد و افزود: ابتدای انقلاب آب بدون درآمد شهری46 درصد وهم اکنون به 27 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: تعداد مشترکین آب شهری ابتدای دولت یازدهم 304 هزار و 198 فقره بوده که درابتدای دولت دوازدهم به 308 هزار و 305 فقره افزایش پیدا کرد.


سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری  فارس، تاریخ انتشار :18 بهمن 97، کدخبر:13971118000097 ،www.farsnews.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین