چشم انداز ناروشن
نویسنده این مقاله تاکید دارد: " روندهای نامطلوب اقتصادی ، پابرجایی روندهای پیشین نظارتی ، کاهش مردم پسندی اصلاح طلبان و افول کار آمدی دولت نشان از کاهش مشارکت مردمی درانتخابات بر انطباق هرچه بیشتر گفتمان نخبگان سیاسی با گفتمان جامعه ندارند.ااین روندها به احساس سرخوردگی بخش های عمده ای از جامعه دامن زده است واز گرایش های به مشارکت سیاسی کاسته اند. در یک برداشت اولیه می توان برعدم انطباق هرچه بیشتر گفتمان نخبگان سیاسی با گفتمان جامعه به عنوان یکی از علت های بی اقبالی هرچه بیشتر مردم به کمتر شدن مشارکت انتخاباتی انگشت گمارد. ایجاد امکان برای ظهور گفتمان های تازه که برخاسته از متن جامعه باشند ، تداوم روند کنونی مبارزه بافساد اقتصادی ، جهت این مبارزه و عمق و دامنه آن نیز در کاهش احساس سرخوردگی سیاسی تاثیر قابل اعتنایی خواهد داشت.
امنیت ملی درتهدید
رحیمی در بخش نتیجه گیری مقاله خود می نویسد: " روندهای کنونی دوکاستی بنیادی را بیش از دیگر کاستی ها برجسته می کنند که اگر چاره اندیشی نشود امنیت ملی را تهدید خواهند کرد. یک کاستی بنیادی ایجاد احساس کارساز نبودن مشارکت انتخاباتی در بخش هایی از جامعه که فراکسیون امید و کارکردهای دولت دوازدهم از یک سو و روندهای پابرجای چرخش نخبگان دربرابر گردش نخبگان درگردونه ای بسته و نارضایتی از فساد اقتصادی است که به کاهش مشارکت مردمی منجر می شود. توان بایگری اپوزیسیون برانداز و رسانه های بیگانه برای تبلیغ عدم شرکت درانتخابات نیز یک مساله دیگر است . ضعف بنیادین کنش سیاسی درمجلس و ناکار امدی فراکسیون های موجود یک کاستی دیگر بنیادین است. برقراری نظام حزبی ، ایجاد امکان ظهور احزاب مردم نهاد ، بازنگری در فرایندهای احراز صلاحیت کاندیداها و بازنگری درروش گزینش نامزده از اقدامهای ضروری برای انتخابات آتی مجلس است.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24 ، تاریخ انتشار: 27 شهریور 1398 ، کدخبر: 461702 ، www.saat24.news