پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۴۵۶۷
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۶
رئیس جمهور گفت: از سال آینده حقوق‌های ثابت مردم را افزایش می‌دهیم.

شعارسال: حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه‌شنبه در نشست شورای اداری استان کرمان با بیان اینکه کشور گفت: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون سخت‌ترین سال‌ها، این روز‌ها و ماه‌های اخیر بوده، زیرا از ابتدای انقلاب تاکنون برای فروش نفت و حرکت یک کشتی نفتکش اینگونه مشکل نداشتیم.

روحانی ادامه داد: کسانی که به بودجه و به اقتصاد کشور آشنا نیستند؛ می‌گویند نفت را می‌توان بعد به فروش رساند، اما منابع بزرگ خدادادی برای استفاده است و درب بستن و قفل کردن هنر نیست.

رئیس جمهوری افزود: در سال ۹۰ و ۹۱ که تحریم به نفت فشار آورد، فروش آن کاهش پیدا کرد و بعد از برجام از یک میلیون بشکه به ۲ میلیون ۸۰۰ بشکه نفت رسیدیم و در سال ۹۴، ۸۰۰ میلیون دلار خرج کردیم تا چاه‌ها را روی خط بیاوریم و در سال ۹۵ بالاترین فروش را داشتیم و ایران در آن سال بالاترین رشد اقتصادی را در سطح جهان داشت.

او با اشاره به اینکه وقتی نفت استخراج نمی‌شود، دوباره به روی مدار آوردن چاه‌ها سخت است، تصریح کرد: وقتی کشور با مشکلات فروش نفت مواجه می‌شود چگونه باید کشور را اداره کنیم؟ سالانه حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اداره کشور در خزانه نیاز است و باید به همه خدمات هم پاسخ دهد.
دولت تا چه میزان می‌تواند مالیات بگیرد؟

روحانی در پاسخ به کسانی که می‌گویند «برخی می‌گویند دولت چرا فلان کار را انجام داد یا فلان کار را با تاخیر انجام داد» اظهار داشت: بدون پول که نمی‌شود کاری کرد، بالاخره به یک منبع مالی نیاز است.

او با تاکید بر اینکه «دادن مالیات یک امر واجب است» افزود: ما فکر می‌کنیم خمس و زکات واجب و مالیات مستحب است و اگر از مالیات فرار کنیم زرنگی کرده‌ایم، در حالی که مالیات واجب است و مقام معظم رهبری گفتند، همه به مردم تاکید کنند که پرداخت کردن مالیات واجب شرعی و قانونی است.

رئیس جمهوری با طرح این سوال که دولت تا چه میزان می‌تواند مالیات بگیرد، ادامه داد: بالاترین درآمد مالیاتی که برای سال آینده پیش بینی شده، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است؛ اما برای اداره کشور به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است و حال باید پرسید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان باقیمانده را باید از کجا آورد.

روحانی میزان درآمد‌های دولت از محل حقوق گمرکی را حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: با وجود برخی درآمد‌های متفرقه، درآمدی که می‌تواند کشور را اداره کند، پول نفت است.

او تصریح کرد: اگر امروز در شرایط عادی بودیم، در هر سال به طور متوسط ۶۰ میلیارد دلار نفت می‌فروختیم و اگر هر دلار را ۱۰ هزار تومان محاسبه کنیم، مبلغی معادل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان به دست می‌آمد.

رییس جمهور اضافه کرد: اینکه پول نفت را کجا مصرف کنیم بحث دیگری است، اما کشور چگونه باید اداره شود وقتی اداره کشور به ریال نیاز دارد.

او گفت: اکنون با وجود همه تلاش‌ها تنها ۳۰ درصد درآمد مورد نیاز دولت از طریق مالیات و عوارض گمرکی به دست می‌آید در حالی که در سایر کشور‌ها درآمد مالیاتی ۸۰ تا ۱۰۰ درصد خزانه دولت‌ها را تشکیل می‌دهد.

روحانی بیان کرد: مردم باید همکاری کنند و دادن مالیات را وظیفه خود بدانند چرا که منابع حاصل از مالیات صرف امنیت، آموزش، بهداشت و درمان، محیط زیست و انرژی می‌شود.

او با بیان اینکه «تصور کنید به اندازه لازم در خزانه ریال داریم» اظهار داشت: ما به ارز خارجی نیاز داریم، زیرا تامین بخشی از کالا‌ها و خدمات نظیر واردات قطعات و کالا‌های اساسی با ارز خارجی امکان پذیر است.

رئیس جمهوری تامین ارز مسافرتی مردم، پرداخت حقوق ارزی به کارکنان خارج از کشور و پشتیبانی از بانک‌های ایرانی در سایر کشور‌ها را از دیگر مصارف ارزی کشور برشمرد و گفت: در سال حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار برای واردات نیاز است که بخشی از آن همچون خرید دارو و تامین کالا‌های اساسی به دوش دولت است و دولت برای آن سالی در حدود ۲۰ میلیارد دلار هزینه می‌کند.

روحانی با اشاره به اینکه ارز مورد نیاز واردات کالا‌های اساسی و دارو با ارز یارانه‌ای تامین می‌شود، گفت: کالا‌های پزشکی را با ارز چهار هزار ۲۰۰ تومانی تامین می‌کنیم که البته در بازار آزاد ارز ممکن است بیشتر باشد؛ این یعنی اینکه دولت بابت واردات آن یارانه‌ای پرداخت می‌کند که در غیر این صورت قیمت دارو و کالا‌های پر مصرف مردم همچون گوشت و مرغ و لبنیات گران می‌شود.

رئیس جمهور با یادآوری اینکه «برخی از اقتصاددانان و نمایندگان مجلس از سال گذشته از دولت می‌خواستند که دلار ۴۲۰۰ تومانی را کنار بگذارد و سراغ ارز تک نرخی برود، گفت: البته ارز تک نرخی فواید زیادی دارد و وقتی ارز دو نرخی است، متاسفانه در گوشه و کنارها، فسادی رخ می‌دهد، اما محاسبات دولت نشان می‌داد که اگر ارز را تک نرخی کنیم، قیمت برخی اجناس و کالا‌های ضروری مردم، دو برابر می‌شود و آن پولی که بخواهیم بعدا به عنوان یارانه به مردم برگردانیم نمی‌تواند کمبود‌ها را تامین کند.

روحانی در عین حال خاطرنشان کرد: شاید زمانی لازم باشد ارز را تغییر دهیم، الان هم خروج تدریجی برخی کالا‌ها را از ارز دولتی مد نظر قرار دادیم.

رئیس جمهوری با تبریک میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) افزود: در قرآن کریم آمده که باطل ماندنی نیست و آنچه در این تاریخ می‌ماند؛ حق است و همه آرزوی ما این است که در مسیر حق زندگی کنیم و این توان و امیدی است که خداوند در قرآن کریم به ما وعده داده است.

او با اشاره به اینکه امیدواریم در هفته وحدت و همدلی بتوانیم از فضای معنوی این هفته و ماه به خوبی استفاده کنیم، اظهار داشت: باید از این فضا برای خدمت به خلق استفاده کنیم و اگر حاصل عمر ما خدمت به مردم و هدایت یک انسان بود برای ما کافی است، همانگونه که نبی مکرم اسلام به حضرت علی (ع) می‌فرماید «علی جان اگر بتوانی یک نفر را هدایت کنی؛ کافی است».

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از کسانی که مردم را نسبت به آینده نگران می‌کنند و به آن‌ها می‌گویند راهی که انتخاب کرده اند، اشتباه است، گفت: این راه استکبار است که یک جمع، گروه و فردی به یک ملت رشید بگوید همه اشتباه می‌کنید و حرف یک جمع کوچک درست است.

او با بیان اینکه تمام مسیری که قرآن کریم برای ما ترسیم می‌کند درست است، گفت: عزت ملی، احقاق حقوق مردم، ایستادگی در برابر دشمنان، وحدت، نشاط مردم، دروغ نگفتن حق است، اما تهمت نزدن هم لازم است و در هفته وحدت باید همه دست به دست دهیم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان ، تاریخ انتشار: 21 آبان 1398 ، کدخبر: 7136664 ، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین