پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۷۴۹۰
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۳
حفظ و افزایش «فشار حداکثری بدون تقابل نظامی» تا تحریم ها موجب فروپاشی جمهوری اسلامی یا تن دادن به مذاکره شوند.

شعارسال: به گفته مقامات آمریکا و مقامات منطقه‌، با فروکش کردن خصومتها بین ایران و آمریکا، دولت دونالد ترامپ به دنبال حفظ فشارها علیه تهران بدون سوق دادن منطقه به یک رویارویی جدید است. مقامات آمریکا می گویند که آنها به طور فزاینده‌ای مطمئن هستند که ایران و متحدان منطقه‌ای این کشور به دنبال دوری گزیدن از یک جنگ مستقیم با آمریکا هستند.

با این که رهبر عالی ایران، آیت الله علی خامنه ای ، در نماز جمعه تهران سخنان آتشینی بیان کرد. اعضای کلیدی تیم امنیت ملی کاخ سفید از ترامپ خواسته‌اند که محکم بایستد، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را حفظ کند و منتظر بماند ببیند سران کشورهای اروپایی به سمت بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران حرکت خواهند کرد یا نه.

برخی از چهره‌هایی که از قتل قاسم سلیمانی در ۳ ژانویه حمایت کرده‌اند معتقدند که ادامه فشارها به ایران می‌تواند به تضعیف حکومت یا حتی فروپاشی در آینده کوتاه مدت منجر شود. دولت ترامپ ادعا می کند که به دنبال تغییر رژیم نیست، اما برخی مقام های دولت معتقدند که سرنگونی رژیم ایران می تواند شرایط را برای دولت معتدل تری فراهم کند. برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: «ترکیبی از فشار اقتصادی حداکثری و احیای بازدارندگی از طریق یک تهدید نظامی معتبر، در صورتی که آمریکا مورد حمله قرار گیرد، بهتر از یک سیاست همراهی با رژیم ایران است.»

اما برخی دیگر از مقامات دولت ترامپ که درباره ترور سردار سلیمانی هم تردید داشتند معتقدند که مذاکرات مستقیم یا از طریق یک کانال پشتیبان بین تهران و واشنگتن راه موثرتری برای جلوگیری از یک درگیری مجدد است. این مقامات در برابر گروه اول در اقلیت هستند. ترامپ پیش از این پیشنهاد مذاکرات مستقیم، مثل مذاکرات با کره شمالی، را ارائه کرده است، با این حال مقامات ایرانی رویکرد تهدید نظامی، تحریم و مذاکره را قویا رد کرده‌اند، مگر این که آمریکا برخی تحریم ها را کاهش دهد.

مقامات آمریکایی در حال حاضر معتقدند که ایرانیها طرحی برای حمله به نیروهای آمریکایی و دیپلماتهای این کشور در منطقه ندارند. یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «به نظر می‌رسد همه کمی عقب نشسته‌اند.

سوال الان این است که برای پیشبرد دستور کار رئیس جمهور چه کارهایی می‌توانیم بکنیم؟» این درحالی است که متحدان آمریکا در منطقه برخی مثل اسرائیل خواستار حفظ فشار نظامی علیه متحدان ایران در منطقه هستند و کشورهای عربی از واشنگتن خواسته‌اند تنش نظامی با ایران را کاهش دهد. مقامات آمریکا گفتند ، در ماه جاری ترامپ دوبار با شیخ تمیم امیر قطر که با تهران روابط نزدیکی دارد به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است.

به گفته مقامات آمریکایی که درباره این دو مکالمه تلفنی توجیه شده‌اند، شیخ تمیم پیشنهاد میانجیگری بین تهران و واشنگتن را در راستای کاهش تنشهای نظامی ارائه کرده است. با این حال مقامات کاخ سفید معتقدند که بعید است تلاشهای امیر قطر بیشتر از آنچه که رهبران فرانسه، ژاپن، عمان و پاکستان در این زمینه انجام داده اند ، موفق‌تر باشد. یک مقام آمریکایی گفت: «قطر در سطحی بالا مشغول کار خود در این راستا است.»

کاخ سفید پیش از این یکی از این دو گفت‌وگوی تلفنی میان ترامپ و امیر قطر را رسانه‌ای کرده بود. عربستان سعودی نیز با اعزام شاهزاده خالد بن سلمان به واشنگتن از ترامپ خواسته بود به دنبال دوری از یک جنگ منطقه‌ای باشد....یک دیپلمات ایرانی گفت: «بدون تسهیل تحریمها، میانجیگری‌ها نمی‌تواند به موفقیتی دست یابد.» وی تاکید کرد «فرقی نمی‌کند که از چه کانالی(برای میانجیگری) استفاده کنیم، مشکل اصلی در آن طرف اقیانوس اطلس است.»

 شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت حقایق آمریکا، تاریخ انتشار: 17دی1398، کدخبر: 981110203: usfacts

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین