پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۸۵۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۱

دختر ۱۱ ساله قربانی جدید سنت «فصلیه»؟!

هنوز یک ماه از اعتراض فعالان حقوق زنان نسبت به ثبت ملی آیین «فصل و خون‌بس» نگذشته که خبرهایی از معامله شدن یک دختر ۱۱ ساله در اهواز به عنوان «فصلیه» منتشر شده است.
شعارسال:  شبکه‌های اجتماعی خبری را منعکس کردند که بسیار تکان دهنده بود و همه را شوکه کرد کنش‌گران اجتماعی، قربانی کردن یک دختر یازده ساله در مجلس فصل به عنوان فصلیه را اهانت به شعور جامعه دانستند. به نظر می‌رسد این حادثه دهشتناک در هفته گذشته صورت گرفت. ”فصلیه ” زنی است که در سال‌های دور به هنگام وقوع قتل، هتک حرمت، ضرب وجرح و … به عنوان خسارت به خانواده‌های زیان دیده تقدیم می‌کردند. فعالان اجتماعی در اهواز اعتقاد راسخ دارند که این سنت شوم سالهاست از جامعه رخت بر بسته و امروزه هزاران زن در رشته‌های مختلف دانشگاهی فارغ التحصیل شدند. آمار بالای زنان تحصیل کرده نشان از سطح فرهنگ جامعه ما دارد. لیکن در سال‌های گذشته، جامعه ما با خطر افول حاکمیت قانون و رشد روز افزون قبیله گری مواجه شد همچنین وجود کثرت اسلحه غیر مجاز امنیت روحی و روانی جامعه را بسیار آسیب پذیر کرده است.
نگارنده این سطور که چندی است در مورد خطر افول حاکمیت قانون و رشد روز افزون قبیله گری مطالبی را می‌نویسد و کامنت‌ها و پیام‌هایی را دریافته که گویا سنت شوم “نهوه” در بعضی از روستا‌ها و شهر‌ها در حال بازگشت است. نهوه حق اعتراض پسر عمو به ازدواج دختر عموست و ممانعت از ازدواج است. یکی از کنش‌گران اجتماعی در یادداشتی کوتاه نوشته است که مدتی پیش در منطقه وی یک دختر تحصیل کرده که قرار بوده با شخصی ازوداج کند، پسرعموهایش طبق این سنت منحوس عشایری از این ازدواج ممانعت کردند سپس بزرگان قبیله در این میان وساطتی انجام دادن و مبلغ کلانی را که شامل میلیون‌ها تومان است از سوی خانواده خواستگار به پسرعمو‌های دختر تقدیم کردند.
ناگفته نماند که این سنت‌های شوم بعد از انقلاب با برخور‌های محکم قانونی بر طرف شد طوری که اگر در مجلس فصل این سنت‌های شوم اجرا شود شیوخ، سادات و کلیه حضار در مجلس فصل روانه زندان می‌شدند و بدین ترتیب زنان جامعه از این سنت‌های پوسیده رهایی یافتند. سپس افراد تحصیل کرده جامعه با فعالیت‌های فرهنگی خود گام‌های مهمی در راستای ارتقای مقام زن برداشتند و اگر امروزه این موارد اندک را ملاحظه می‌کنیم به علت افول حاکمیت قانون و رشد روز افزون قبیله گری است.
با این وجود اگر فقط یک زن در هر منطقه‌ای از استان خوزستان از این سنت‌های پوسیده رنج می‌برد تمام آحاد جامعه باید بسیج شوند و این زن را رهایی دهند.
تلخی حادثه اخیر، زمانی دوچندان می‌شود که شنیده شده است که متعصبین قبیله‌گرا، تهدید کرده‌اند که ازدواج این دختر یازده ساله بعد از محرم و صفر می‌باشد. گفته می‌شود که علاوه بر حضور بعضی از مردان دو قبیله یک روحانی در این مجلس حضور داشته است که هیچ اطلاعی از موضع آن در اقبال این قضیه هولناک در دسترس نیست.

این حادثه تلخ و ناگوار علاوه بر اینکه چهره جامعه‌ی ما را مخدوش کرده پیام مهمی را به جامعه القا می‌کند که قبیله‌گری به سرعت در حال اوج گرفتن است؛ لذا به اسم انسانیت عاجزانه از تمامی اصحاب رسانه، مسئولین، حقوقدانان، فرهنگیان، روحانیون، سادات، شیوخ و … خواستاریم که مسئولیت اجتماعی خود را بپذیرند و به هیچ وجه من الوجوه اجازه ندهند این سنت شوم به جامعه برگردد

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از عـصــر جـنــوب، تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر: ۴۶۲۴۰:www.asrejonoob.ir
خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Sweden
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
0
1
کاش این رسم و رسوم که دختر رو مثل کالا مبادله می کنند ریشه کن بشه. تا کی باید به ارزش دختران لطمه وارد بشه. این دختران حق زندگی دارند چرا از حقوق زنان دفاع نمیشه
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین