پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۳۱۷۹۷۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۹
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینک سعی می‌کنیم راهکار‌های جدیدی برای توسعه همکاری‌های بین المللی پیش بینی کنیم، گفت: بالاخره ما در ایران با محدودیت‌های مالی مواجه هستیم و پشتیبانی‌های مالی برای اعزام استاد و دانشجو به کشور‌های دیگر را امسال از دست دادیم، اما سعی کردیم با توافق با برخی دانشگاه ها، مواردی همچون تامین اقامت طرفین هزینه‌های دانشجو و استاد را کاهش دهیم.
شعار سال: رییس دانشگاه تهران با بیان اینک سعی می‌کنیم راهکار‌های جدیدی برای توسعه همکاری‌های بین المللی پیش بینی کنیم، گفت: بالاخره ما در ایران با محدودیت‌های مالی مواجه هستیم و پشتیبانی‌های مالی برای اعزام استاد و دانشجو به کشور‌های دیگر را امسال از دست دادیم، اما سعی کردیم با توافق با برخی دانشگاه ها، مواردی همچون تامین اقامت طرفین هزینه‌های دانشجو و استاد را کاهش دهیم.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی ضمن بیان این مطلب به فعالیت‌های بین المللی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: ما رئیس اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه هستیم و این موضوع فرصتی ویژه‌ای برای دانشگاه تهران و دانشگاه‌های دیگر کشور فراهم می‌کند که هم بتوانیم از دستاورد‌های آن‌ها استفاده کنیم و هم اینکه در عرصه بین المللی شناخته شویم.

وی در ادامه تصریح کرد: اخیرا با محدودیت مسافرت‌ها و جابجایی پول در عرصه بین المللی مواجه هستیم، اما با این وجود فعالیت‌ها و نشست‌های خود را در قالب فضای مجازی انجام می‌دهیم. ضمن اینکه دانشگاه تهران در حوزه آب و بهداشت آب و  فضای دیجیتال نیز عضو کارگروه‌های بین المللی بود که تحولی در این عرصه را ایجاد کرده است.

نیلی اظهار کرد: شکل دوم همکاری‌های دانشگاه تهران با سایر دانشگاه‌های خارجی به شکل نهادی با سایر کشور‌ها است. ما حتی با بنیاد کره موسسه مشترک تشکیل دادیم، اما کره ای‌ها به دلیل بحث‌های تحریم دو سالی است که نتوانستند تعهدات خود را انجام دهند، اما ما همچنان سعی کردیم تعهدات خود را حفظ کنیم تا با بهبود شرایط فعالیت خود را آغاز کنیم.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تشکیل مرکز همکاری مشترک با کشور‌های چین و روسیه گفت: با تعدادی از دانشگاه‌ها مثل دانشگاه‌های آمریکا، فرانسه، سوئد، آلمان و ... دوره‌های مشترک برگزار می‌کنیم که البته در تعامل با برخی از کشور‌ها با مشکل ویزا مواجه شدیم و در سایر کشور‌ها نیز محدودیت‌هایی به دلیل شیوع کرونا شکل گرفت که اگر پروتکل‌های بهداشتی اجازه بدهد تبادل استاد و دانشجو را خواهیم داشت.

نیلی ادامه داد: در حال حاضر  همکاری‌های بین المللی دانشگاه تهران با سایر دانشگاه‌ها به صورت نهادی، مشترک و انفرادی است و ما سعی کردیم مقالات مشترک و طرح‌های مشترک بین دانشگاهی را افزایش دهیم به طوریکه امروزه بین ۲۵ تا ۳۰ درصد مقالات ما مقالات مشترک با نویسندگان سایر دانشگاه‌های معتبر است.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: مشکل ویزای ما با دانشگاه آمریکا بعد از ممنوعیت ورود ایرانیان به آمریکا به وجود آمده و اگر دانشجو یا استادی به کشور آمریکا سفر کند با محدودیت مواجه خواهد شد مگر اینکه استادی گرین کارت داشته و یا مقیم آن کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای همکاری با دانشگاه‌های کشور آمریکا بیشتر با مشکل ویزا مواجه هستیم و در دانشگاه‌های دیگر دنیا به جز محدودیت‌های بهداشتی مشکل ویژه‌ای گزارش نشده است.  در واقع قبل از توافق برجام دانشگاه‌های آمریکایی تمایل و اشتیاق زیادی برای همکاری با دانشگاه ایران را داشتند و ما قبل برجام نیز این همکاری‌ها را در قالب تبادل استاد و دانشجو داشتیم.

دکتر نیلی خاطرنشان کرد: بزرگترین کار مشترکی که با دانشگاه‌های آمریکا انجام دادیم پروژه‌ای در قالب دوره مشترک قراردادی برای دوره کارشناسی ارشد و کارشناسی بود که هنوز نیز این پروژه در جریان است و هیات بلندپایه از دانشگاه آمریکا برای گفتگو و توسعه همکاری‌ها به ایران آمدند و ما نیز به دلیل کیفیت بالای دانشگاه‌های آمریکایی تمایل به ادامه همکاری داریم. زیرا دانشگاه‌های آمریکا در بین ۱۰ و ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا جایگاه دارند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: ما به عنوان دانشگاه تهران علاقمندیم با معتبرترین مراکز علمی کار کنیم. چرا که علم را نمی‌شود به واسطه گرفت بهتر است از منشأ آن یعنی از جایی که بیشترین زایش اتفاق می‌افتد کسب کرد. اگرچه به دلیل عملکرد دانشگاه‌های ایران، دانشگاه‌های آمریکا نیز تمایل به این همکاری دارند. اما امیدوار هستیم مرزی در حوزه علم وجود نداشته باشد و سیاست‌های نابخردانه‌ای که دولت ترامپ در پیش گرفته بود و نه به نفع آمریکا و نه ما است از بین برود و زمینه‌های همکاری‌های علمی بیش از گذشته فراهم شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار: ۲۹آذر ۱۳۹۹، کد خبر: ۹۹۰۹۲۸۲۱۷۴۱، isna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
0
0
داریم از کدوم توسعه حرف میزنیم وقتی این همه مردم تو دل کشورمون مشکل دارن با این روابط بین المللی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
0
0
من مثل این دوستمون فکر نمیکنم حس میکنم که تموم چیزی که در این متن یاد شدهدرست و حقیقت محضه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
0
0
همکاری های بین الملی خواست ملت شریف ایران هست که از این وضعیت اقتصادی رهابشن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین