پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۰۱۹۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲
سالگرد ترور حاج قاسم سلیمانی آمریکا را به ترس انداخته است که نکند ایران در اولین سالگرد شهادت این سردار می‌خواهد انتقامی سخت از آمریکا بگیرد.
شعار سال: تحرکات اخیر نظامی پنتاگون در خاورمیانه (ظاهرا با هدف جلوگیری از حمله ایران به سربازان آمریکایی در سالگرد ترور سردار قاسم سلیمانی) به علاوه گزارش رسانه‌های اسرائیلی درباره فشار عربستان و اسرائیل به ترامپ برای بمباران ایران قبل از خروج از کاخ سفید به گمانه زنی‌ها مبنی بر اینکه ترامپ ممکن است بزرگ‌ترین و احتمالا فاجعه بارترین شیرین کاری خود را در روز‌های پایانی ریاست جمهوری انجام دهد، دامن زده است.
ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری خود بیش از هر کشور دیگری ایران را به جنگ تهدید کرده است. او اواخر ماه گذشته به ارتش دستور داد گزینه‌هایی را علیه تاسیسات هسته‌ای ایران آماده کنند. اگرچه نیویورک تایمز نوشت که دستیاران ترامپ این برنامه را منتفی کرده اند، اما تحرکات نیرو‌های آمریکایی در چند هفته گذشته ممکن است خلاف این مدعی را اثبات کند. پنتاگون از ماه اکتبر دو هزار نیروی اضافی و همچنین یک اسکادران هواپیمای جنگنده به عربستان سعودی اعزام کرده است.
 
آمریکا همچنین بمب افکن‌های بی-۵۲ را به ماموریت‌های در خلیج فارس فرستاده، ناو یو. اس. اس نیمیتز را در نزدیکی ایران نگه داشته و اعلام کرده در حال اعزام یک زیردریایی با قابلیت شلیک موشک‌های کروز توماهاوک به نزدیکی آب‌های ایران است. اسرائیل هم که مقامات آن در گفتگو با چندین روزنامه آمریکایی تایید کرده اند عامل ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته‌ای ایران، بوده، یک زیردریایی مجهز به بمب اتم را به خلیج فارس فرستاده است.
 
در رویکرد رسمی، همه این مانور‌های نظامی با هدف «بازدارندگی» ایران صورت گرفته و این در حالی است که اسرائیل یک مقام ایرانی را در داخل ایران ترور کرده و نه برعکس. واشنگتن پست به نقل از ژنرال کنت فرانک مک کنزی، فرمانده مرکز فرماندهی ایالات متحده، نوشت: «ایالات متحده همچنان به استقرار توانایی‌های جنگی در منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا با هدف مقابله با هرگونه دشمنی احتمالی ادامه می‌دهد تا روشن می‌سازد که ما آماده و قادر به پاسخگویی به هرگونه تهاجمی علیه آمریکایی‌ها یا منافع مان هستیم.»
طبیعتا ایران این تدابیر را به عنوان تهدید و تحریک تفسیر کرده است. اگر ایران هم کشتی‌های جنگی خود را در سواحل فلوریدا مستقر می‌کرد، ایالات متحده همین برداشت را داشت! آنچه نگرانی‌ها از رویارویی قریب الوقوع نظامی را افزایش داده، این بوده که دولت ترامپ مانع از دیدار گروه انتقالی ریاست جمهوری جو بایدن با آژانس‌های اطلاعات دفاع شده است. این اقدام نه تنها موجب خشم گروه بایدن شده، که نگرانی بین المللی را در پی داشته است. توبایس اِلوود، نماینده محافظه کار و رئیس کمیته انتخاب دفاعی مجلس عوام بریتانیا، در توئیتی نوشت: «ترامپ احتمالا به این دلیل مانع از رسیدن گزارش‌های اطلاعاتی به بایدن می‌شود که چندین عملیات مهم در آستین خود دارد و ممکن است بخواهد پیش از ۲۰ ژانویه به آن‌ها چراغ سبز نشان دهد.» کارل بیلدت، نخست وزیر پیشین و وزیر امور خارجه کنونی سوئد، هم رفتار ترامپ را «عجیب» توصیف و این سوال را مطرح کرد: «آیا تغییرات اخیر با یک عملیات برنامه ریزی شده یا احتمالا قریب الوقوع ارتباطی دارد؟»
مساله‌ای که سبب شده گمانه زنی‌ها درباره اینکه ترامپ به جای تلاش برای بازدارندگی ایران زمینه را برای یک جنگ انتخابی فراهم می‌کند، افزایش یابد، اظهارات مقامات ارشد پنتاگون است که تهدید ایران را اغراق شده می‌خوانند. یک مقام ارشد دفاعی که مستقیما درگیر مساله است، به سی ان ان گفته که حتی یک ذره اطلاعات تایید شده وجود ندارد که نشان دهد حمله از سوی ایران قریب الوقوع است. ممکن است ترامپ با امید ایجاد هرج و مرج کافی برای جلوگیری از روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه به دنبال شروع یک درگیری نظامی با ایران باشد؟ هیچ دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم چنین اقدامی جواب می‌دهد، اما جنون آمیز بودن این ایده هم دلیل قانع کننده‌ای برای اینکه ترامپ ناامید به آن روی نیاورد، نیست. او دست کم حمایت مسیحیان انجیلی که خواستار تقابل با ایران هستند و آن را تحقق پیشگویی آخرالزمان در کتاب مکاشفه کتاب مقدس می‌دانند، خواهد داشت و البته پشتیبانی شلدون آدلسون، بزرگ‌ترین حامی مالی حزب جمهوری خواه، را هم نمی‌شود نادیده گرفت. ترامپ پیشتر به همه خواسته‌های آدلسون (به استثنای جنگ با ایران) از انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی گرفته تا پذیرش الحاق بلندی‌های بادگیر به سرزمین‌های اشغالی، عمل کرده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از ساعت ۲۴، تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹، کد خبر: ۵۲۸۰۶۲، www.saat۲۴.news
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
0
0
ترامپ هیچ غلطی نمی توانه بکنه! اون دیگه رفتنیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
0
0
به نظر من كه اين ها همش تئوري و تره و اصلا سنديت اجرايي نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
0
0
ترامپ تا زهرش را نریزد و جنگی شروع نکند دست بردار نیست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین