پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۰۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
براساس برآوردهایی انجام شده هر ساله ده ها هزار میلیارد ریال از سوی خیران و مردم در قالب نذر و اطعام در کشور هزینه می شود که اگر این نذرها ساماندهی و درهمکاری با نهادها و سازمانهای حمایتی در اختیار نیازمندان واقعی قرارگیرد، بخش عمده ای از نیازهای آنها برطرف خواهد شد.
شعارسال: فرهنگ خوب نذر و نذری دادن در ایام مختلفی از سال رواج دارد اما در ماه های محرم، صفر و رمضان به این موضوع بطور ویژه ای نگاه می شود و انسان های مختلف در شهرها و کشورهای مختلف با خلوص نیت مبلغی را برای نذری دادن در این ماه کنار می گذارند.

اما سئوال این است که این نذرها با چه شیوه ای به دست نیازمندان می رسد و اینکه این کار با چه آگاهی هایی باید انجام شود؟

در فرهنگ اسلامی روایت های بسیاری در باره خیر و انفاق وجود دارد و به همین دلیل ظرفیت خیر جمعی در ایران بسیار بالاست اما این کمک ها باید سازماندهی شود.

مسئولان سازمانها و نهادهای حمایتی استان بوشهر می گویند: با توجه به گستردگی مشکلات جامعه نیازمندان حضور و همکاری خیران در کنار نهادهای حمایتی باعث خدمات رسانی بهتر به این قشر می شود.

آنان افزودند: با توجه به اینکه بیشترین جمعیت جامعه خدمات گیرنده از نهادها و سازمانهای حمایتی در استان بوشهر زنان سرپرست خانوار هستند و سقف کمکها و مستمری این نهادها نیز محدود است همکاری خیران می تواند کمک بزرگی به این افراد باشد.

مسئولان این نهادها اضافه کردند: در ماه های محرم، صفر و رمضان شمار زیادی از خیران اقدام به برپایی سفره های نذری و اطعام می کنند که اگر این نذرها و سفره های اطعام به صورت هماهنگ شده با نهادهای حمایتی سازماندهی شوند امکان ارائه خدمات زیادی به نیازمندان فراهم می شود.

معاون مشارکتهای اداره کل بهزیستی استان بوشهر گفت: ماه های محرم، صفر و رمضان فرصتی برای درک و شناخت الگوی عملی و رفتاری بخشش و انفاق تا حد جان و مال است.

منصور احمدی با بیان اینکه بخشش کمال ارزشهای متعالی در انسان است افزود: بخشش و انفاق در راه خدا وسیله ای برای نجات انسان در روز قیامت است و همانند بذری است که رویانده می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح مشارکت های مردمی در ماه های محرم و صفر در بهزیستی استان بوشهر ادامه داد: مردم نیکوکار بوشهر در این مدت 160میلیون ریال نذرهای خود را بصورت نقدی، غیرنقدی و خدماتی از جامعه هدف بهزیستی حمایت کرده اند.

معاون مشارکت های مردمی بهزیستی استان بوشهر گفت: در زمان حاضر چهار هزار و 200 زن سرپرست خانوار زیر پوشش این سازمان هستند که با فرزندانشان هشت هزار و 400 نفر می شوند.

احمدی گفت: تنها منبع درآمد برای گذران زندگی این خانوارها مستمری ناچیز این سازمان است و به حمایت خیران نیاز ضروری دارند.

وی یادآور شد: علاوه براین 20 هزار معلول که شامل 2 درصد جمعیت استان می شوند نیز زیرپوشش بهزیستی استان بوشهر هستند.

احمدی تاکید کرد: با توجه به تنوع مددجویان و خدماتی که در سازمان بهزیستی دریافت می کنند حضور نیکوکاران برای بهبود سطح خدمات به جامعه هدف ضروری است.

وی با تقدیر از همدلی و همراهی مردم استان بوشهر در سوق دادن نذرهای خود به سمت جامعه هدف بهزیستی افزود: همه ادارات بهزیستی استان آماده دریافت نذرهای نقدی و غیرنقدی هستند.

وی گفت: خیران و نیکوکاران می توانند کمک ها و هدایای خود را به شماره حساب 160890734510141 و یا با کارت مجازی 50290801020000028 واریز کنند.

معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد استان بوشهر نیز گفت: سازمانهای حمایتی نهایت تلاش خود برای خدمات رسانی به نیازمندان انجام می دهند ولی مشارکت خیران و نیکوکاران می تواند سطح خدمات را با توجه به گستردگی نیازها ارتقا دهد.

رضا یاری منفرد افزود: تلاش می شود از طریق 27 مرکز نیکوکاری فعال در استان کمکهای خیران به صورت نقدی و یا خشک جمع آوری و به صورت سازماندهی شده برای استفاده بهتر نیازمندان در اختیار آنان قرار گیرد.

وی اضافه کرد: 40 درصد نذرهای مردم در ماههای محرم، صفر و رمضان در استان جمع آوری می شود که انتظار می رود میزان این همکاریها در طول سال افزایش یابد.

یاری منفرد ادامه داد: با همکاری مردم در کمک رسانی به محرومان تلاش می شود بسته های غذایی را به نیازمندان واقعی برسانیم.

وی با اشاره به اجرای طرح احسان حسینی افزود: تاکنون بیش از پنج میلیارد ریال از سوی عزاداران حسینی به نیازمندان استان بوشهر کمک شده است که بیش از 75 درصد این کمکها نذرهایی است که در قالب غذای گرم بین نیازمندان توزیع شده است.

یاری منفرد یادآور شد: در زمان حاضر 70 هزار نفر در قالب 32 هزار خانوار از جمعیت استان بوشهر زیر پوشش کمیته امداد استان قرار دارند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا گفته است: در جامعه مدرن جمعیت های بزرگ شکل گرفته و مباحثی همچون خیر جمعی مطرح شده است، به همین دلیل دولت تدبیر و امید از آغاز فعالیت موضوع خیر جمعی را بطور جدی دنبال کرده است.

سید ابوالحسن فیروز آبادی افزوده است: در این ارتباط باید از ظرفیت های بدون استفاده در بخش های مختلف یاری گرفت و خیرجمعی را به نهضت تبدیل کرد.

وی با تاکید بر اینکه اسلام یک سیستم مشخص برای خیرات دیده است، گفت: امروز در جامعه ما پشتوانه نظری برای کار خیر وجود دارد و ما در فرهنگ شیعه خود و آیین‌های دینی سرمایه‌های اجتماعی بزرگی در امر خیر داریم.

فیروزآبادی ادامه داد: عزاداری اباعبدالله و حماسه عاشورا یک سرمایه است و سرمایه بسیار بزرگی برای ملت ما که باعث شده به وحدت برسند و انقلاب اسلامی پیروز شود و تمام جامعه ما از این سرمایه تا ابد استفاده می‌کند و باید قدردان آن باشد.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به علاقه مردم به حضرت اباعبدالله (ع) و عزاداری برای دهه محرم گفت: فقط نذرهایی که در دهه اول محرم در کشور داده می‌شود حدود 20 هزار میلیارد ریال هزینه دارد که این میزان پولی که صرف نذری‌ها می‌شود ۲ برابر بودجه سازمان بهزیستی است.

وی بیان کرد: می‌توان این مبالغ را بخوبی هدایت کرد و یک احصای کامل درباره کارهای خیر به وجود آورد.

فیروزآبادی یادآور شد: این در حالی است که رقم 20 هزار میلیارد ریال فقط بخش کوچکی از نذرها و خیراتی است که مردم در طول سال انجام می‌دهند و اگر بخواهیم تمام خیراتی که در طول سال هزینه می‌شود را بررسی کنیم به رقم‌های بسیار بیشتری می‌رسیم.

وی افزود: می‌توان با یک برنامه‌ریزی و نگاه پیشگیرانه این هزینه‌ها را بخوبی هدایت کرد و حتی سازمان‌های بیمه‌گر را نیز در این بخش به صحنه آورد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری خلیج فارس، تاریخ انتشار: دوشنبه 10 آبان 1395، کدخبر: 122300، www.pgnews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
0
0
فرهنگ اشرافی گری و چشم و هم چشمی اجازه اینکار را نمی دهد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین