پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۳۲۷۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۹
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هماهنگی بین نهاد‌ها را مبنا قرار دادیم و قرار شد غیرازاینکه محله محور کارکنیم، کوچه محور کار کنیم و از نیروی همان کوچه کمتر از ۳۰ سال استفاده کنیم و سمت آن‌ها شهردار کوچه باشد.
شعار سال: علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در آئین آغاز به کار عملیات اجرایی طرح مشترک طرح تحولات محلات کشور و شروع فعالیت‌های اجتماع محور مراکز مثبت زندگی در مناطق آسیب خیز و حاشیه‌ای که صبح امروز (۱۱ مردادماه) برگزار شد، گفت: هدف این برنامه جامعه بزرگ مستضعفین جامعه است نه به صورت اینکه آن‌ها را بخواهیم کمک کنیم بلکه به صورت اینکه گنج‌های آن‌ها را کشف کنیم بنابراین دنبال کسانی نیستیم که قرار است آن‌ها را کمک کنیم بلکه می‌خواهیم موانعی که سر راه رشد آن‌ها قرار گرفته و موانع غیرضرور و کمی را برداریم.

او افزود: این امر به تخصص و تلاش مستمر نیاز دارد اینگونه نیست که با برداشتن گام تمام شود بلکه به صورت مداوم آن را دنبال کنیم تا موفق شویم.
 
۷۰ جلسه با مشارکت همه نهاد‌های کشور برگزار شد که چرا فقر تداوم پیدا می‌کند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ۷۰ جلسه با مشارکت همه نهاد‌های کشور برگزار شد که چرا فقر تداوم پیدا می‌کند و با اعتبارات اختصاص داده شده این چرخه شکسته نمی‌شود و جغرافیای خاصی شامل آن‌ها می‌شود. اگر به طور طبیعی می‌گفتیم زایش فقر در کل اقتصاد است معنا نداشت در یک جغرافیای خاص اینگونه باشد پس مسئله‌ای در جامعه وجود دارد که باید آن را رفع کرد.

آقامحمدی افزود: پس از بحث‌های زیاد به اجماع این امر رسیدیم که دو مسئله وجود دارد، اول آنکه آنچه باید تغییر کند باید به اراده خود مردم باشد. نمی‌توانیم تشخیص دهیم که چگونه به آن‌ها کمک کنیم یا مسئله آن‌ها چیست. نکته‌ای که غالبا مغفول بود و همه تشخیص می‌دادند که نیاز به این یا آن چیز است درصورتیکه اولویت‌ها تشخیص نحوه انجام و مطابقت با روحیات و فرهنگ‌ها باید لحاظ می‌شد.

او بیان کرد: نکته دوم این بود که نهاد‌هایی که باید خدمت می‌دادند هماهنگی باهم نداشتند و هرکدام خدمت خود را ارائه می‌دادند ناقص و ناتمام می‌ماند بنابراین قرار شد این دو مشکل بدون ایجاد ساختار جدید رفع شود، چون یکی از ضعف‌ها این بود که ساختار‌های موجود را بدون هیچ دلیلی ناکارآمد تلقی می‌کردند و صرف اینکه نتیجه نگرفتند، عامل را ساختار یا حتی بودجه می‌دیدند؛ بنابراین هماهنگی بین نهاد‌ها را مبنا قرار دادیم و قرار شد غیرازاینکه محله محور کارکنیم، کوچه محور کار کنیم و از نیروی همان کوچه کمتر از ۳۰ سال استفاده کنیم و سمت آن‌ها شهردار کوچه باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از سوی دیگر با هماهنگی بین نهادها، دستگاهی مسئول شود و هر کسی وظایف خود را در راستای برآورد تقاضا‌ها انجام دهد. اگر عرضه و تقاضا برابر باشد که مشکلی نیست. اگر عرضه بیشتر از تقاضا است بازهم مشکلی وجود ندارد. اگر تقاضا بیشتر از عرضه است، باید برویم برای آن راه حل پیدا کنیم. اگر وظیفه‌ای می‌خواهد که هیچ سازمانی برعهده ندارد باید این وظیفه را به یکی از سازمان‌ها محول کنیم.
 
۲۰۲۰ محله با ۲۵ میلیون نفر جمعیت باید ساماندهی شود/۶۵ درصد مردم محله دروازه غار اجاره نشین هستند/محله‌های دروازه غار و هرندی مبنای آغاز کار ماست

آقامحمدی افزود: شروع کار را محله‌های دروازه غار و هرندی مبنا قرار دادیم. توافق شد در آنجا هلال احمر محور باشد. نهاد هماهنگ کننده نیز به اسم خانه هلال احمر نامیده شد که بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد مسکن و نهاد‌های دیگر آنجا کار خود را انجام می‌داد. خوشبختانه در آنجا به نتیجه رسیدیم که در طرف عرضه علاوه بر شورا، کمیته تخصصی هم داشته باشیم به طورمثال اگر کار بهزیستی، پیشگیری و مبارزه با آسیب‌ها است پس در دو کمیته عضو می‌شود. در مجموع هشت کمیته تشکیل شد. اولین بحث ما این بود که پایه اطلاعات ما چیست که اطلاعات را سرشماری نفوس و مسکن کردیم.

او گفت: با مرکز آمار به توافق رسیدیم کل محله را سرشماری کرد و یافته‌هایی که در محله به دست آوردیم بسیار جالب بود به طور مثال در مورد اعتیاد، همه شهر و ایران، دروازه غار را به اعتیاد می‌شناسند. کل معتادان ساکن ۲۸۰۰ نفر هستند و بقیه کسانی هستند که آنجا مواد تهیه یا مصرف می‌کنند و ساکن محله نیستند یعنی محله توزیع متادون را آنجا گذاشتند و آنجا را به این کار معروف کردند. این برای محله زیاد نیست و قابل مهارکردن و برنامه ریزی است و طی یک برنامه پنج ساله می‌توان با آن‌ها به توافق رسید تا معتادان بازگردند و پیشگیری هم انجام دهیم.
 
در محله دروازه غار، اجاره‌نشینی بالا است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دیدیم در محله دروازه غار، اجاره نشینی بالا است. ۶۵ درصد مردم آنجا اجاره نشین هستند درصورتی که در کشور ۶۵ درصد افراد مالک هستند با احتساب خانه‌های سازمانی ۷۵ درصد ملک در اختیار دارند. اکنون این طرح روی ۱۰ محله مانند شوش و مظاهری دارد انجام می‌شود. همه محلات آسیب پذیر منطقه ۱۲ تهران، تحت پوشش این طرح هستند.

آقامحمدی بیان کرد: به جمع بندی رسیدیم که هر نهادی محلات خود را انتخاب کند که او هماهنگ کننده باشد به طور مثال کمیته امداد امامزاده یحیی را انتخاب کرد و خانه امداد را ایجاد کرد بنابراین نهاد هماهنگ کننده مشخص شد و بر این اساس ۲۰۲۰ محله‌ای که تمام حاشیه‌نشینی ایران آنجا است؛ ۲۰۲۰ محله با ۲۵ میلیون نفر جمعیت باید ساماندهی شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از برنا، تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۲۱۴۸۹۸، www.borna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین