شعارسال: در سالهای اخیر متاسفانه نان سفید فاقد ارزش غذایی، جایگزین نان سبوسدار در سفره جامعه شده است که به گفته نانوایان و آسیابانان، مردم خواهان نان سفید هستند و به گفته برخی کارشناسان، از بعد دیگر منافع کارخانههای آرد با تولید آرد سبوسدار به خطر میافتد و به همین دلیل برخی از آسیابانان از تولید آرد سبوسدار استقبال نمیکنند! برای بررسی این موضوع به سراغ تعدادی از آسیابانان رفتیم و به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
تولید آرد سبوسدار به ضرر آسیابانانبه گفته تعدادی از مدیران کارخانههای آردسازی، با تولید آرد سبوسدار، سبوس کمتری از دانه گندم استحصال میشود بنابراین به لحاظ درآمدی به ضرر آسیابانان است.
به عبارتی دیگر هرچه سبوس بیشتری از گندم استحصال شود، به نفع آسیابانان است چرا که در بازار آزاد، سبوس با قیمت بالاتری معامله میشود!
آرد سبوسدار تولید کنیم، مشتریانمان را از دست میدهیم!مدیرعامل یکی از واحدهای آردسازی کشور در این خصوص به غلات نیوز گفت: طبیعتا فروش جداگانه سبوس به نفع ما است؛ بسیاری از آسیابانان کشور به دنبال منافع خود نیستند، اما به دلیل شرایط رقابتی بازار، مجبور به تولید آرد سفید هستند و برای جلب رضایت نانوا، چارهای جز این ندارند.
این آسیابان افزود: اگر آرد تیره تولید کنیم، عملا مشتریانمان را از دست میدهیم!
در حال حاضر به گفته برخی آسیابانان، بالاتر بودن نرخ آرد سفید نسبت به آرد سبوسدار و قیمت نازل فروش سبوس آن هم به صورت غیرآزاد، از دلایل اصلی عدم استقبال از تولید آرد سبوسدار است چرا که با این وضع، تولید آرد سبوسدار توجیه اقتصادی ندارد و در شرایط حاضر که وضعیت درآمدی در کارخانههای آرد مساعد نیست، از تولید آرد سبوسدار استقبال نشده و عملا آسیابانان متضرر میشوند بنابراین آزادسازی صنعت آرد و نان یا در غیر این صورت اصلاح قیمت فروش آرد، از گامهایی است که باید در راستای اصلاح فرهنگ تولید و مصرف نان و حذف نان سفید برداشته شود.
شعارسال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از غلاتنیوز، تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰، کدخبر: ۳۱۶۱۷، ghalatnews.ir.