شعار سال: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در پاسخ به این سوال که آیا روسیه دولت طالبان (گروه تروریستی ممنوعه در روسیه) را به رسمیت می شناسد؟ گفت که برای روسیه "این پرسش، یک سوال بیهوده نیست... باید بر واقعیت ها تکیه کنیم".
پوتین در ادامه پاسخ به این سوال گفت: "نفوذ احتمالی برخی عناصر افراصی نمیتواند باعث ایجاد نگرانی و دلهره در وجود ما بشود. از جمله اینکه تا کنون مقادیر زیادی مواد مخدر از خاک افغانستان خارج میشود و اینکه منشا ۹۰ درصد مواد مخدر موجود در بازار جهانی افغانستان است، این امر ما را نگران میکند. اما تا آنجا که به رسمیت شناختن ("طالبان") مربوط میشود، در مجموع باید براساس واقعیتها پیش رفت و بر این واقعیت تکیه کرد که نیروهایی که در راس این کشور قرار گرفته اند باید نماینده همه گروههای قومی این کشور باشند. به عقیده من تنها این موضوع میتواند شرایطی را ایجاد کند که بتوان به برقراری ثبات در افغانستان امیدوار بود. "
رئیس جمهور روسیه همچنین گفت: "در مورد به رسمیت شناختن ("طالبان") (گروه تحت تحریم سازمان ملل به جهت فعالیتهای تروریستی)، ما با همه شرکت کنندگان در روابط بین المللی مشترکا (بر روی آن) کار میکنیم، ما موضع خود را داریم، هم اکنون به وضوح آن را بیان کردم، ما تلاش خواهیم کرد که این تصمیم، تصمیمی متحد باشد. "
وی تاکید کرد: "آنچه اکنون باید انجام شود، کمک به مردم افغانستان است، و این باید قبل از هر چیز توسط کشورهایی انجام شود که چنین خسارات و آسیبهای عظیمی را به اقتصاد و جامعه افغانستان وارد کرده اند. کسانی که ۲۰ سال در آنجا بودند و اقتصاد آن را نابود کردند، پیش از همه باید کمک کنند.
پوتین گفت: ما مایل هستیم وضعیت در منطقه باثبات شود، برای روسیه "این پرسش، یک سوال بیهوده نیست"، زیرا مقامات و کشورها از نفوذ افراط گرایان به جمهوریهای مرزی آسیای مرکزی و گسترش مواد افیونی در افغانستان میترسند.
ولادیمیر پوتین ادامه داد که باید در راستای واقعیتها حرکت کرد. کشورهایی که خود بیشترین آسیب را به افغانستان وارد کردند باید به مردم این کشور کمک کنند. به عنوان مثال، ذخایر پول این کشور (داراییهای افغانستان در بانکهای آمریکایی) را آزاد کنند.
پوتین در مورد طالبان (گروه تروریستی ممنوعه در روسیه) گفت که وقتی صحبت از به رسمیت شناختن میشود، باید با واقعیت حرکت کرد. پوتین در ادامه گفت که ما تلاش خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که تصمیم در مورد به رسمیت شناختن طالبان با کشورهای دیگر همراه باشد.
شایان ذکر است، طالبان در ماه اوت پیش حملات خود را علیه نیروهای دولتی افغانستان افزایش داده، ۱۵ اوت ساب ۲۰۲۱، گروه طالبان وارد کابل شده و روز بعد اعلام کردند که جنگ ۲۰ ساله در این کشور به پایان رسیده است. اشرف غنی رئیس جمهور وقت افغانستان با اشاره به تمایل خود به "جلوگیری از کشتار" کشور را ترک کرد. شب ۳۱ اوت، ارتش آمریکا فرودگاه کابل را ترک کرد و به حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان پایان داد. ۶ سپتامبر طالبان اعلام کردند که پنجشیر، آخرین استان از ۳۴ استان افغانستان، تحت کنترل آنها قرار گرفته است. روز بعد، ترکیب دولت موقت افغانستان اعلام شد. ریاست آن بر عهده محمد حسن آخوند است که در زمان حکومت اول طالبان وزیر خارجه بود و تحت تحریمهای سازمان ملل متحد است.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از اسپوتنیک، تاریخ انتشار: ۳دی ۱۴۰۰، کد خبر: ir.sputniknews.com/۲۰۲۱۱۲۲۳