پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۵۷۸۹
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷
محمود زاده نماینده مهاباد: سئولان می‌گویند احتمال دارد در میان کولبر‌ها کسانی وارد کشور شوند؛ این در حالی است که کولبران اهالی همان منطقه هستند و امنیت مرز را بهتر از من و شما دوست دارند و پیگیرش هستند. کولبر‌ها و مرزنشینان اجازه نمی‌دهند امنیت مرز به هم بریزد، چون معیشت و زندگیشان در همین مرزهاست. آن‌ها سال‌ها امنیت مرز را حفظ کرده‌اند و الان هم همین کار را انجام می‌دهند. اگر معیشت مردم مرزنشین تأمین شود و درآمد داشته باشند، مطمئناً امنیت مرز‌ها خیلی بیشتر از حالا بالا می‌رود و این میزان بالای بیکاری در آن مناطق، به سمت درآمدزایی در بازارچه‌های مرزی، معابر رسمی کولبری و شرکت تعاونی می‌رود. به وزارت کشور توصیه می‌کنیم به مرز‌ها نگاه امنیتی نداشته باشد و آن‌ها را موقعیتی برای تبدیل تهدید به فرصت بداند
شعار سال: جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس پس از گذشت یک سال از این گفته رئیس قوه مقننه، در گفت‌وگویی درباره فعالیت بازارچه‌های مرزی و مرزنشینان توضیح داده؛ اگرچه دستگاه‌هایی مانند وزارت کشور مسئولیت اجرایی کشور را بر عهده دارند.

آیا فعال نبودن بازارچه‌های مرزی مردم غرب کشور و مشکلاتی که درباره کولبر‌ها در رسانه‌ها اعلام می‌شود، به علت بی‌انگیزگی مسئولان نسبت به تقویت مناطق مرزی است یا علت دیگری وجود دارد؟

تعدادی از بازارچه‌های مرزی با کشور‌های همسایه یا محدود فعالیت می‌کنند یا تعطیل هستند که در موارد فعال هم، به صورت ترانزیتی فعالیت دارند و محصولات از بازارچه به داخل یا خارج مرز کشور منتقل می‌شود. بی‌انگیزگی برای فعال کردن مرز‌ها به این علت است که با ترانزیت و انتقال یک محصول از مرز، هیچ درآمدی برای مرزنشینان وجود ندارد و این موضوع، نه تنها درآمدزا نیست، بلکه زیرساخت‌های مرزی را هم تهدید می‌کند.

این شیوه انتقال کالا در مرز‌ها چه نفعی برای کسانی دارد که در مرزها، سال‌ها کشور را حفظ کردند و در تیررس دشمن بودند؟ این در حالی است که هیچ تأثیری هم برای معیشتشان ندارد. انتقال کالا از این بازارچه‌های مرزی فعال، زمانی بروی روی زندگی مرزنشینان تأثیر دارد که محموله‌های وارداتی در همان شهر‌های مرزی باز شود و اهالی همانجا محصولات را در کشور پخش کنند یا به کشور‌های دیگر انتقال دهند؛ بازارچه‌های مرزی به این شیوه می‌توانند تأمین درآمد داشته باشند.

در مقاطع مختلف زمانی، پیشنهاد ایجاد تعاونی برای مناطق مرزی مطرح می‌شد. آیا نتیجه‌ای در بر داشت؟

معابر کولبری در مناطق مرزی و غرب کشور وجود داشت که نزدیک به ۸۰ تا ۸۵ هزار نفر از آنجا عبور می‌کردند و درآمد داشتند. ما با این شیوه که افراد بار‌های سنگین را جا‌به‌جا کنند، موافق نیستیم؛ اما موافق بودیم که در مناطق مرزی شرکت‌های تعاونی برای کولبران ایجاد شود و کولبران از طریق این شرکت‌ها، اقلامی را که دولت اجازه وارداتشان را داده، در مرز توزیع کنند و وارد کشور شود.

قرار شده بود این حدود ۸۵ هزار نفر را بیمه‌های حوادث و درمانی کند و با وارد کردن اقلام دارای مجوز، کولبر‌ها درآمد را میان خودشان توزیع و تقسیم کنند، آن هم بدون اینکه بار سنگینی بردارند؛ اما این اتفاق نیفتاد. ما این موضوع را مرتب پیگیری کردیم، اما بعضاً مسائل امنیتی را پیش می‌کشند. در صورتیکه چنین نیست و کولبر‌ها در طول تاریخ فقط اقلامی را حمل کردند که اقلام عادی بوده.

آیا اسلحه و مانند آن قاچاق می‌شود؟

اصلاً چنین چیزی نیست. مسئولان می‌گویند احتمال دارد در میان کولبر‌ها کسانی وارد کشور شوند؛ این در حالی است که کولبران اهالی همان منطقه هستند و امنیت مرز را بهتر از من و شما دوست دارند و پیگیرش هستند. کولبر‌ها و مرزنشینان اجازه نمی‌دهند امنیت مرز به هم بریزد، چون معیشت و زندگیشان در همین مرزهاست. آن‌ها سال‌ها امنیت مرز را حفظ کرده‌اند و الان هم همین کار را انجام می‌دهند.

اگر معیشت مردم مرزنشین تأمین شود و درآمد داشته باشند، مطمئناً امنیت مرز‌ها خیلی بیشتر از حالا بالا می‌رود و این میزان بالای بیکاری در آن مناطق، به سمت درآمدزایی در بازارچه‌های مرزی، معابر رسمی کولبری و شرکت تعاونی می‌رود. به وزارت کشور توصیه می‌کنیم به مرز‌ها نگاه امنیتی نداشته باشد و آن‌ها را موقعیتی برای تبدیل تهدید به فرصت بداند تا کشور بتواند از مزایایش برای توسعه بازارچه‌های مرزی بهره ببرد. هرقدر معیشت مرزنشینان تضمین شود، به همین نسبت در مرز‌ها امنیت بیشتر خواهد شد.




شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱، کد خبر: ۱۲۹۱۳۸، www.didbaniran.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین