یکی از حساسیتهای مدیریت کارآمد در بخش کشاورزی، واقعی کردن هزینههای تولید و افزایش تمایل به سرمایه گذاری در کنار کاهش قیمت تمام شده برای کاهش قیمت محصول نهایی است. قیمت ۱۰۰ هزار تومانی یک شانه تخم مرغ شاید هزینه طبیعی تولید باشد، اما هنر مدیریت در این است که چطور میتوان قیمت نهادهها و سایر عوامل تولید را پائین آورد تا هزینه نهایی کاهش یابد. آیا ساداتی نژاد فهمی از این موضوع دارد؟
شعار سال: ناصر نبیپور اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمت هر شانه تخم مرغ در مرغداری حدود ٧٣ هزار تومان است با احتساب کرایه حمل و سود برای فروشنده، قیمت ١٠٠ هزار تومان برای مصرف کننده منطقی است.
وی با اشاره به افزایش قیمت نهادههای دامی و هزینههای تولید، گفت: قیمت تمام شده تولید هر کیلو تخم مرغ بین ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان است، اما هم اکنون میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری حدود ٣۵ هزار تومان است ضمن اینکه شرکت پشتیبانی امور دام مقداری از تخم مرغهای مازاد را جمع آوری میکند.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: اگر هزینه تولید هر کیلوگرم تخم مرغ زیر ۳۰ هزار تومان باشد، صادرات آن به صرفه است، اما وقتی که بالای ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان است، صادرات آن برای تولیدکنندگان به صرفه نیست.
وی درباره اینکه افزایش بیشتر قیمت تخم مرغ، مصرف کننده را تحت فشار قرار میدهد و منجر به کاهش قدرت خرید آنان میشود، افزود: تولیدکننده مقصر این مسأله نیست و دولت باید از مصرف کننده به نحو دیگری حمایت کند تا قدرت خرید آنها افزایش یابد.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، تاریخ انتشار:۲۰ تیر ۱۴۰۱، کد خبر: ۸۳۲۵۴، www.agrofoodnews.com