پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 01
کد خبر: ۳۸۳۷۵۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
بر اساس گزارش مرکز آمار نرخ تورم دوازده ماهه و نرخ تورم نقطه‎‌ای برای خانوارهای روستایی بیشتر از شهری ها بوده است.تورم نقطه‎‌ای برای خانوارهای کشور در شهریور ۱۴۰۱، ٤٩,٧ درصد می­‌باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان­ آذربایجان غربی با ٥٧.٩ درصد و کمترین آن مربوط به استان بوشهر با ٤٤.٦ درصد است. برخی از تحلیل گران، خروج روستاها از حداقل خوداتکایی در تامین نیازها ، رواج سبک زندگی شهری و فراگیر بودگی آن ، پائین بودن سطح و میزان درآمد روستائیان ، فاصله داشتن روستاها از کانون های توزیع کالا و خدمات را عوامل مهم موثر بر بالاتر بودن تورم روستایی از تورم شهری می دانند.

شعار سال : بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم دوازده ماهه و نرخ تورم نقطه‎‌ای برای خانوارهای روستایی بیشتر از شهری ها بوده است.

نرخ تورم نقطه‎‌ای برای خانوارهای کشور در شهریور ۱۴۰۱، ٤٩,٧ درصد می­‌باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان­ آذربایجان غربی با ٥٧.٩ درصد و کمترین آن مربوط به استان بوشهر با ٤٤.٦ درصد است. تورم نقطه به نقطه برای خانوار‌های شهری کشور نیز ٤٨,٤ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوار‌های شهری مربوط به استان اردبیل (٥٦.٥درصد) و کمترین آن مربوط به استان بوشهر (٤١.٣ درصد) است. تورم نقطه به نقطه برای خانوار‌های روستایی ٥٦,٣ درصد می­‌باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (٦٤.٩ درصد) و کمترین آن مربوط به استان یزد (٤٧.٠ درصد) است.

فشار تورم دوازده ماهه و تورم نقطه ای، بر روستاییان بیش از شهری ها است

در شهریور ماه ۱۴۰۱، نرخ تورم ماهانه درحالی برای خانوار‌های کشور ۲.۲درصد می‌باشد که بیشترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان‌­ لرستان با ٣.٣ درصد و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان مرکزی با ٠.٨ درصد است. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های شهری مربوط به استان لرستان با ٣.٢ درصد و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان­ مرکزی با ٠.٦ درصد است. بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های روستایی در شهریور ماه ۱۴۰۱ نیز، مربوط به استان زنجان با ٤.٣ درصد و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان­های کرمان و سمنان با ١.٠ درصد می­‌باشد. در این ماه استان گیلان با تورم ماهانه ٠.٣- درصد مواجه بوده است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٤٠١، برای خانوار‌های کشور به عدد ٤٢,١ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد (٤٧.٩ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ خوزستان (٣٧.٩ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٤٠١، برای خانوار‌های شهری به عدد ٤١,٥ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان مازندران (٤٦.٩ درصد) و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان (٣٦.٩ درصد) است.نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٤٠١، برای خانوار‌های روستایی به عدد ٤٥,٣درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان­ قزوین (٥٠.٩ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ همدان (٣٨.١درصد) است.

فشار تورم دوازده ماهه و تورم نقطه ای، بر روستاییان بیش از شهری ها است

برخی از تحلیل گران، خروج روستاها از حداقل خوداتکایی در تامین نیازها ، رواج سبک زندگی شهری و فراگیر بودگی آن ، پائین بودن سطح و میزان درآمد روستائیان ، فاصله داشتن روستاها از غالب کانون های توزیع کالا و خدمات را عوامل مهم موثر بر بالاتر بودن تورم روستایی از تورم شهری می دانند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از اقتصاد آنلاین. منتشره در نهم مهرماه ۱۴۰۱. کد خبر: ۶۷۱۱۲۲. https://www.eghtesadonline.com.
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
0
0
طفلک روستایی ها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین