شعارسال: به نقل از روابط عمومی خانه سینما، هیأت مدیره خانه سینما (بزرگترین نهاد صنفی سینماگران ایران مشتمل بر ۳۲ صنف مختلف و یکی از مهمترین ارکان سینمای داخل ایران )مرضیه برومند فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران را به عنوان مدیر عامل خانه سینمای ایران انتخاب کرد.انتخاب این نوبت از مدیرعاملی خانه سینما یکی از طولانیترین بازههای زمانی را در تاریخ انتخابات خانه سینما به خود اختصاص داد.
هیات مدیره خانه سینمای ایران مرضیه برومند فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران را به عنوان مدیرعامل خانه سینمای ایران انتخاب کرد.در متن ارسالی خانه سینما آمده است: "مرضیه برومند با بیش از چهل سال سابقه فعالیت در تئاتر ، تلویزیون و سینمای ایران یکی از مهمترین زنان تاثیر گذار ایرانی است. هیات مدیره خانه سینمای ایران به نمایندگی از جامعه اصناف سینمایی با ابراز خشنودی از پذیرش این پیشنهاد از سوی خانم مرضیه برومند، امیدوار است این انتخاب زمینه بهبود وضعیت جامعه سینماگران ایران را فراهم سازد.
از مهمترین بخش ها و وظایف خانه سینما می توان به شورای داوری خانه سینما ،شورای صنفی نمایش ، بانک فیلمنامه ایران، بیمه و رفاه هنرمندان ،کتابخانهٔ خانه سینما ،جشن سینمای ایران ،جشن کتاب سال سینمای ایران ،کارگروه امور اصناف ، شورای صیانت خانه سینما و مواردی همانند، اشاره داشت.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
مرضیه برومند بعنوان اولین مدیرعامل زن و ۱۳ امین مدیرعامل این نهاد محسوب می شود. قبل از این ، منوچهر شاهسواری مدیرعاملی خانه سینما را برعهده داشت. محمدعلی نجفی، رئیس هیئت مدیره قبلی خانه سینما، ۴ شهریور سال جاری از سمت مدیرعاملی این نهاد صنفی استعفا داده بود. او دوگانگی در تصمیمگیریهای هیئت مدیره و همچنین دخالتهای فراقانونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دلیل استعفای خود میدانست. با توجه به استعفای او و سایر اعضای هیات مدیره، اقدام به تعیین هیات مدیره تازه گردید.اما در این دوره حدودا شش ماهه ، خانه سینما فاقد مدیرعامل بود و در این مدت مدیرعامل پیشین خانه سینما اسناد مالی خانه را امضا میکرده، تا امور صنف بر روی زمین نماند. در حال حاضر ، محمدمهدی عسگرپور سیرده نیز رییس هیأت مدیره این نهاد صنفی است.
خانهٔ سینما در سال ۱۳۶۸ پس از مصوبهٔ مجلس شورای اسلامی، مبنی بر اختصاص ۲٪ از درآمد فروش سینما جهت بهبود وضعیت رفاهی و صنفی شاغلان سینما بنیانگذاری شد. سه سال بعد خانهٔ سینما با حضور مدیران دولتی راهاندازی شد که بنیانگذاران آن (فخرالدین انوار، معاون سینمایی وقت وزارت ارشاد)، سید محمد بهشتی (مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی) و محمدمهدی حیدریان (مدیرکل نظارت و ارزشیابی) بودند. نخستین هیئت مدیرهٔ انتخابی در سال ۱۳۷۲ با حضور ۱۹ صنف مختلف تشکیل شد. خانهٔ سینما به عنوان جامعهٔ اصناف سینمای ایران، فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. در این سال اعضای هیئت مدیره که از سوی مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بودند مسئولیت تأسیس این نهاد صنفی را برعهده داشتند. از زمان آغاز فعالیت خانهٔ سینما به عنوان محلی برای تجمع صنوف مختلف سینمایی؛ تا زمان اعلام تأسیس آن چهار سال طول کشید که این زمان شامل عضوگیری از اعضای صنفهای مختلف سینما و معرفی بیشتر این نهاد به آنها بود. به همین دلیل تاریخ فعالیت رسمی خانهٔ سینما فروردین ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در ادارهٔ ثبت شرکتها و مؤسسههای غیرتجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ ذکر شدهاست. از جمله اهداف اصلی تشکیل خانهٔ سینما حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران حرفهای تولید، توزیع و نمایش هنر/ صنعت سینما و همچنین ایجاد امنیت شغلی و تأمین اجتماعی و ارتقای سطح آموزشی و حرفهای دست اندرکاران سینمای جمهوری اسلامی ایران است.
اصناف 32 گانه تشکیل دهنده خانه سینما به شرح زیر است:
انجمن بازیگران سینمای ایران
انجمن بازیگران و بدلکاران
انجمن جلوههای ویژه میدانی
انجمن چهره پردازان سینمای ایران
انجمن سینماداران ایران
انجمن سینمایی فیلم انیمیشن (آسیفا)
انجمن صدای سینمای ایران
انجمن طراحان فیلم
انجمن طراحان فنی و مجریان صحنه
انجمن عکاسان
انجمن فیلمبرداران
انجمن کارکنان لابراتوار
انجمن گویندگان
انجمن مدیران تدارکات
انجمن مدیران تولید
انجمن مدیران سالنهای سینما
انجمن مستندسازان
انجمن منشیان صحنه
انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی
شورای عالی تهیهکنندگان
کانون تدوینگران سینمای ایران
کانون دستیاران فیلمبردار
کانون دستیاران کارگردان و برنامه ریزان
کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران
کانون کارگردانان سینمای ایران
انجمن مدرسان سینما
کانون آهنگسازان سینمای ایران
انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند
انجمن فیلم کوتاه ایران
کانون طراحان و مدیران تبلیغات سینمای ایران
انجمن جلوههای بصری
کانون پخش کنندگان
اسامی مدیران عامل سیزده گانه خانه سینما بشرح زیر است:
منوچهر عسگرینسب (۱۳۶۸–۱۳۷۱)
محمد آقاجانی (۱۳۷۲–۱۳۷۳)
تورج منصوری (۱۳۷۳–۱۳۷۵)
احمدرضا درویش (۱۳۷۵–۱۳۷۷)
یدالله صمدی (۱۳۷۷–۱۳۸۰)
منوچهر محمدی (۱۳۸۰–۱۳۸۱)
ابوالحسن داوودی (۱۳۸۱–۱۳۸۳)
سید ضیاء هاشمی (۱۳۸۳–۱۳۸۵)
رضا میرکریمی (۱۳۸۵–۱۳۸۷)
محمدمهدی عسگرپور (۱۳۸۷–۱۳۹۳)
رضا میرکریمی (۱۳۹۴)
منوچهر شاهسواری (۱۳۹۵-۱۴۰۱)
مرضیه برومند (۱۴۰۱-)
صبح چهارشنبه مورخ ۱۴ دی ماه سال ۱۳۹۰ سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت از انحلال خانه سینما بهطور رسمی خبر داد. وی گفت: با توجه به تخلفاتی که خانه سینما انجام داده؛ هیئت نظارت بر مراکز فرهنگی، انحلال این تشکل را اعلام کرده که کاملاً مطابق قانون است. در مقابل این حرکت وزیر، محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل وقت خانه سینما، بیان داشت که موضوع انحلال خانه سینما را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری میکند. وی که در نشستی خبری در تالار خانه سینما سخن میگفت؛ عنوان کرد، "در این دو سه سال اتهامات و هوچیگریهایی به راه انداختند و همیشه نتیجه وزنکشیها مشخص بوده و بارها اتفاق افتاده است، اما بیتدبیری در جایی به اوج میرسد که در این روزگار شکایت صورت گرفته است، اما تا زمان دادگاه هم صبر نمیکنند. من همیشه برای شأن مسئولان حرمت قایل بودم، اما گویا نمیخواهند حرمتی قایل باشیم. سید محمد بهشتی شیرازی از اعضای هیئت مؤسس خانه سینمای ایران نیز گفت:" وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان انحلال تشکل صنفی سینماگران را ندارد.
جمعی از هنرمندان و اعضای خانه سینما نظیر مجید مجیدی، منوچهر محمدی، کمال تبریزی، علیرضا خمسه، رضا کیانیان، تهمینه میلانی، داریوش مهرجویی، اصغر فرهادی، حمید فرخنژاد، رخشان بنی اعتماد، داوود رشیدی، محمدرضا هنرمند، ابراهیم حاتمیکیا، مجتبی راعی، حسن برزیده، سیدرضا میرکریمی و احمد رضا درویش نیز در بیانیههایی با انحلال خانه سینما مخالفت کردند.
محمود احمدینژاد در تاریخ شانزدهم تیرماه سال ۹۲ در نامهای به جواد شمقدری (رئیس سازمان سینمایی ایران) دستور لغو انحلال خانه سینما و بازگشایی آن را ابلاغ کرد. اما جواد شمقدری با ممکن ندانستن این درخواست در دولت دهم، جواب منفی به درخواست رئیس جمهور وقت داد. اما پس از چند روز وزارت فرهنگ خبر از تأسیس خانه سینما ۲ خبر داد این نهاد بر خلاف خانه سینما یک نهاد کاملاً دولتی بود که موجب اعتراضات گستردهای از طرف مردم و سینماگران به این تصمیم شد. خانه سینما پس از تقریباً دو سال تعطیلی همزمان با روز ملی سینما و با حضور گروهی از اعضای این نهاد صنفی ۲۱ شهریور ۱۳۹۲ بر اساس حکمی از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت حسن روحانی بازگشایی شد.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون