شعارسال: سکان مدیریت امور اجرایی مازندران امروز با نظر نهایی هیئت وزیران به مهدی یونسی رستمی سپرده شد و دوره مدیریت یوسف نوری در این استان پس از هفت ماه و ۲ روز حضور در رأس هرم مدیریتی استانداری مازندران به پایان رسید. نوری که در دومین روز اردیبهشت امسال پس از پایان دوره استانداری سید محمود حسینیپور از سوی هیئت وزیران دولت سیزدهم به عنوان بیستوپنجمین استاندار مازندران منصوب شده بود، باید در روزهای آینده به طور رسمی از ساختمان استانداری مازندران خداحافظی کند و مسئولیت نمایندگی دولت در این استان را به مهدی یونسی رستمی تحویل دهد.
پرونده انتخاب استاندار مازندران در دولت چهاردهم از نخستین روزهای پس از انتخابات و نیمه دوم تیر ۱۴۰۳ باز شد و پس از تشکیل کابینه دولت چهاردهم در ۳۱ مرداد بیشتر مورد توجه قرار گرفت. انتصاب اسکندر مومنی که اهل قائمشهر است به عنوان وزیر کشور نیز سبب شد احتمال اینکه مازندران یکی از نخستین استانهای مورد نظر هیئت وزیران برای تغییر استاندار باشد بیشتر مطرح شود. از شهریور امسال تا نخستین روزهای آذر هر یکشنبه و چهارشنبه که جلسه هیئت وزیران برگزار میشود، نگاه مازندرانیها و به ویژه سیاسیون و رسانههای این استان به این جلسات بود تا نام استاندار جدید مازندران اعلام شود. در این فاصله نامهای مختلفی هم به عنوان گزینههای تصدی کرسی استانداری مازندران مطرح شد. اما طولانی شدن روند معرفی استاندار مازندران از سوی دولت چهاردهم سبب شد گمانهزنیها در هر هفته تغییراتی داشته باشد. تا اینکه پس از معرفی استانداران دولت چهاردهم در ۲۶ استان، امروز نوبت به مازندران رسید و در نهایت نیز مهدی یونسی رستمی به عنوان بیستشمین استاندار مازندران پس از انقلاب اسلامی معرفی شد.
یونسی رستمی متولد ۱۳۴۱ و دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی ارولوژی است. او در دولت دوم اصلاحات، زمانی که مسعود پزشکیان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود، با حکم پزشکیان در سال ۱۳۸۱ به عنوان سرپرست و در سال ۱۳۸۲ به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران منصوب شد. او پیش از اینکه مسئولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران را برای یک دوره چهار ساله بر عهده بگیرد، در پستهای دیگری مانند معاونت آموزشی، عضو شورای آموزشی، عضو شورای پژوهشی، ︎مسئول پذیرش اساتید، ︎مسئول حراست و مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز فعالیت داشت.
در کارنامه مدیریتی یونسی رستمی، عناوینی همچون مسئول پرسنلی و گزینش برخی نهادها و ارگانهای امنیتی کشور، عضویت در شورای فرماندهی قرارگاه سیدالشهدا (ع) و عضویت در قرارگاه رمضان نیز دیده میشود. استاندار جدید مازندران از رزمندگان دوران دفاع مقدس نیز هست و با پیشینه ۴۳ ماه حضور در جبهه، یکی از جانبازان جنگ تحمیلی به شمار میآید.
در مازندران دو لیست ۸ و ۱۵ نفره بیرون آمد که نشاندهنده این حقیقت بود که ستاد مرکزی مسعود پزشکیان و اصلاحطلبان حامی وی نتوانستند هماهنگی و وفاق داشته باشند. نام پنج تن بیش از سایرین بهعنوان استاندار احتمالی دولت چهاردهم در مازندران به گوش میرسید که شامل مهدی یونسی رستمی، انوشیروان محسنی بندپی، علی نبیان (معاون وزیر راه و شهرسازی و عضو هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی)، عیسی کاکویی (نیروی بازنشسته یکی از نهادهای نظامی و سالها مشاور محمدباقر قالیباف بود و از چهرههای نزدیک به رئیس مجلس)، محمد دامادی (پسر مرحوم عزتالله دامادی. پدر و پسری که چند دوره موفق شدند نمایندگی مردم ساری و میاندورود در مجلس را عهدهدار باشند. محمد دامادی که عضو شورای شهر ساری و دو دوره حضور در مجلس را در کارنامه خود دارد، مدتی نیز معاون وزیر صمت در دولت حسن روحانی بود) میشود.
از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون چهرههای متعددی در کسوت استاندار یا سرپرست به عنوان نماینده عالی دولتها در مازندران منصوب شدند. طی این مدت در چهار بازه زمانی با سرپرست مدیریت شد که مجموع مدت این دورههای سرپرستی ۱۰ ماه و ۲۰ روز بود. سه نفر پیشینه ۲ دوره استاندار شدن در مازندران را دارند.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون