شعارسال: با توجه به آنکه تولید آبزیان نجات دهنده انسانها در سال ۲۰۵۰خواهد بود، تامین امنیت غذایی به آبزیان وابسته است. چهارمین کارگروه تخصصی شیلات و آبزیان ستاد هماهنگی امنیت غذایی در سازمان شیلات ایران، با حضور معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران، معاونان برنامه ریزی و مدیریت منابع، صیدو بنادر ماهیگیری، مدیرکل دفتربهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان، نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، اتحادیهها و تشکلهای تولیدی و سایر بخشهای مرتبط، به بررسی اقدامات انجام شده در خصوص زنجیره تامین آبزیان و محصولات شیلاتی نشست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات در این جلسه با اعلام آنکه قرار گرفتن پروتئین آبزیان در کنار سایر پروتئینها دارای چالشها و فرصتهای متفاوتی است، گفت: با تشکیل کمیته امنیت غذایی نقشه راه مشخص ترخواهدشد.
سید حسین حسینی افزود: با تغییر درنوع نگرش مردم باید به سمت آبزی مصرفی حرکت کنیم و در مرحله نخست، فرهنگ سازی انجام شود، ارزان سازی و مصرف آسان آبزیان از دیگر مولفههای ضروری در این راستاست. وی ادامه داد: وجود بازار تخصصی آبزیان همراه با کشف قیمت، که علاوه بر دارا بودن انواع محصولات، همیشه دردسترس باشد و خریداران بتوانند مایحتاج خود را همچون سایر پرو تئینها تامین کنند مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. حسینی با اعلام آنکه حیات و ممات تولید، به بازار وابسته است، تصریح کرد: بازار، پیشخوان عرضه آبزیان بوده و بایستی پاسخ گوی سلایق مختلف مخاطبان نیز باشد و عرضه مستقیم تا فرآوری و غذاهای آماده طبخ را دربرگیرد. وی به کمک سازمان هایی، چون دامپزشکی برای تضمین سلامت آبزیان اشاره کرد و گفت: ایجاد بازارهای تخصصی، یک ماموریت چندجانبه است و سازمان هایی، چون دامپزشکی در کنار بهره برداران و تولیدکنندگان و سایر بخشهای خارج از وزارت جهاد همچون سازمان شهرداری ها، برای رسیدن به یک هدف واحدکمک بزرگی خواهند کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: برای کم کردن فشار بر روی سایر پروتئینها و تامین امنیت غذایی، ضرورت دارد که خیال تولیدکننده و مصرف کننده، راحت باشدکه در راستای آبزی مصرفی، برگزاری جشنوارهها در استانها بسیار اثر بخش بوده و علاوه بر آن تبلیغ غذاهای تهیه شده از آبزیان در برنامههای پر مخاطب تلوزیونی، نیز قابل توصیه است. رئیس سازمان شیلات کشور در ادامه با اعلام آنکه تامین امنیت غذایی فقط با کمک آبزیان امکان پذیر خواهد بود، خاطرنشان کرد: آبزیان تا سال ۲۰۵۰ میلادی مردم را از گرسنگی نجات خواهند داد و در حال حاضر بایست به دانش فناوری صادرات، دستیابی به بیوتکنولوژی و تکثیر تعداد بیشتری از آبزیان، تطبیق با الگوی تولیدکشت، تولید غذای ارزانتر از سایر پروتئینهای حیوانی و تکیه براسناد بالادستی برای امنیت غذایی توجه ویژه داشت.
شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از اقتصاد سرآمد، تاریخ انتشار: 12آذر1403، کدخبر:147010، eghtesadsaramad.ir