پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۹۶۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
شاید بتوان میزان صادرات حدودا ۲۰ درصدی تولیدات داخلی محصولات شیلاتی را مبتنی بر عدد و رقم گمرک راست پنداری نمود و قابل قبول دانست. اما ادعای تولید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات آبزیان را چه کسی با چه مکانیزمی تائید می‌کند. به فرض هم که این رقم درست باشد، چه میان از این حجم قابلیت خوراک مستقیم توسط انسان‌ها را دارد؟ شیلات مدعی مصرف سرانه ۱۴ کیلویی آبزان توسط شهروندان ایرانی (غیر از تهران که حدود ۸ کیلو ذکر شذه است) می‌باشد. آیا واقعا خانواده‌های ایرانی تائید می‌کنند که یک خانواده چهار نفره در حدود ۵۶ کیلو ماهی و میگو مصرف می‌کند؟ یعنی بطور متوسط هفته‌ای یک کیلو در کل سال؟ استراتژی‌های افزایش بهره وری هم در تولید ابزیان جای، اما و اگر دارد (کلی گویی و متناقض بودگی). بهره برداری پایه از منابع آبی و حفظ ذخایر دریایی، استفاده از دریا و همه کرانه‌های آن، افزایش بهره وری با تسهیل گری رسوخ دانش، استفاده از نانو حباب (آب‌های مغناطیسی و پودر پری بیوتیک به جای آنتی بیوتیک) و به‌کارگیری هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی؟ کسی که اندکی با ادبات شیلاتی آشنا باشد، می‌داند که سازمان اقدام به کلی گویی نموده است. ضمن تکریم اقدامات انجام شده و برنامه‌های سازمان شیلات، انتظار می‌رود که مدیران عزیز، از کلی گویی پرهیز نموده چرا که بنا بر اطلاعات دریافتی، رسانه‌ها و منابع عدیده‌ای بر وضعیت سازمان تمرکز نموده و اقدام به رصد منجر به طی رویه‌های نظارتی-بازرسی را دنبال می‌کنند.

شعارسال: معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور شیلات، از برنامه تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن آبزیان در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تولید آبزیان کشور ۳۵ هزار تن بود که اکنون به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است.

کلی گویی و متناقض گویی شیلات برای افزایش تولید آبزیان  + چه کسی میزان تولید را اندازه گیری می کند و چقدر از این تولیدات قابلیت خوراک مستقیم انسانی دارند؟

«سید حسین حسینی» روز (سه شنبه) در هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذا‌های دریایی و صنایع وابسته که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، با بیان اینکه تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن پروتئین دریایی تکلیف سند امنیت غذایی کشور است، افزود: امنیت غذایی مساله درجه یک کشور است و ایران در حوزه تولید آبزیان چهلمین کشور از بین ۱۸۰ کشور است که یکی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه ایران دارای پنج هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل دریایی است، تصریح‌کرد: امنیت غذایی در بخش شیلات نیز با مشارکت مردمی می‌تواند محقق شود.

حسینی گفت: فائو برای سال ۲۰۵۰ میلادی به‌منظور نجات بشر از قحطی غذا سه موضوع آبزی پروری (پروتئین‌های کم آب بر)، گاز‌های گلخانه‌ای (معضل امروز جهان، و سلامت و قدرت جذب پروتئین آبزیان را در اولویت قرار داده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور شیلات ایران، به پنج راهبرد برای تحقق افزایش تولید اشاره کرد و افزود: بهره برداری پایه از منابع آبی و حفظ ذخایر دریایی، استفاده از دریا و همه کرانه‌های آن، افزایش بهره وری با تسهیل گری رسوخ دانش، استفاده از نانو حباب (آب‌های مغناطیسی و پودر پری بیوتیک به جای آنتی بیوتیک) و به‌کارگیری هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی از جمله فناوری‌های نوینی است که می‌تواند منجر به ارتقای بهره وری در این بخش شود.

۱۴.۱ کیلوگرم سرانه مصرف آبزیان درایران

وی، افزایش مصرف آبزیان از طریق ارزان سازی و فرهنگ سازی را از دیگر راهبرد‌های سازمان شیلات ایران برشمرد و اظهار داشت: اکنون میانگین سرانه مصرف آبزیان در ایران حدود ۱۴.۱ کیلوگرم است که این رقم در تهران هشت کیلوگرم است.

نیاز صنعت شیلات ایران به ۳۰ همت سرمایه

وی، نمایشگاه شیلات ایران را در خاورمیانه و غرب آسیا بی نظیر دانست و افزود: برای رونق شیلات در ایران علاوه بر استفاده صحیح از سواحل به جذب ۳۰ همت سرمایه نیاز داریم که باید محقق شود.

افزایش مصرف پروتئین دریایی راهکاری برای کاهش آسیب‌های زیست محیطی

«علیرضا رفیعی پور» نیز افزود: ایران از لحاظ منابع طبیعی و نفوذ دانش ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ارزشمندی دارد که باید از آن‌ها بهره بگیریم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: با توجه به محدودیت‌های آبی و خاکی در کشور و چالش تغییر اقلیم و گاز‌های گلخانه‌ای افزایش تولید دام و طیور به محیط زیست آسیب وارد می‌کند و به طور حتم جایگزینی محصولات پروتئین دریایی می‌تواند آسیب کمتری به محیط زیست وارد کند.

وی تصریح کرد: پشتیبانی و حمایت دامپزشکی از صنعت شیلات از ابعاد سرمایه گذاری و سلامت و کیفیت آبزیان است که در اولویت قرار دارد.

رفیعی پور با بیان اینکه برای تامین سرمایه مورد نیاز باید صادرات داشته باشیم افزود: در بخش سلامت محصولات شیلاتی باید شاخص‌هایی تدوین و تعریف شود.

هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات آبزیان ماهیگیری غذا‌های دریایی و صنایع وابسته از روز (۱۳ آذر) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران آغاز شده است که تا ۱۶ آذرماه ادامه خواهد داشت.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از ایران اقتصادی، تاریخ انتشار: 13آذر1403، کدخبر:387، inn.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین