شعارسال: رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ ساختمان ناایمن در شیراز شناسایی و پرونده برای آن تشکیل شده گفت: مراکز درمانی مانند بیمارستانهای زینبیه، نمازی، سعدی و شوشتری در این کلانشهر حدود ۵۰ درصد ایمنی دارند.
هادی عیدیپور یکشنبه در نشست خبری به موضوع ساختمانهای ناایمن پرداخت و گفت: برای بیش از ۱۰۰ ساختمان ناایمن در شیراز پرونده تشکیل شده که از این تعداد، ۲۰ ساختمان تجاری و اداری هستند که مجتمع تجاری بحرینیها، شهر شب، فرجادیان، پاساژ ولیعصر، مجتمع تجاری مسعود و ... در اولویت ایمنسازی قرار دارند.
وی ادامه داد: اکثر این سازهها قدیمی بوده و از نظر ایمنی در وضعیت مطلوبی نیستند که به طور کلی ساختمانهایی که پایان کار ندارند، یعنی چک نهایی نشدهاند و از نظر ایمنی تأیید نشده است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنان خود از جذب ۳۰۸ آتشنشان جدید و نیرو به این سازمان که معادل ۶۰ درصد نیروهای این سازمان است، خبر داد.
عیدیپور همچنین به وضعیت بیمارستانهای شیراز از جمله بیمارستان زینبیه، نمازی، سعدی و شوشتری اشاره کرد و گفت: این بیمارستانها ۵۰ درصد ایمنی دارند و، چون مورد رجوع مردم هستند و به عنوان ظرفیت درمانی شهر شناخته میشوند نمیتوان نسبت به مسائل ایمنی آن بیتفاوت بود.
وی با اشاره به اینکه سالیانه باید سطح ایمنی بیمارستانها ارتقا پیدا کند تا به سطح ایمنی مطلوب برسد، گفت: سازمان آتشنشانی در مورد امنیت جان مردم با هیچ ارگان و سازمانی تعارف ندارد، لذا باید در حوزه ایمنسازی بیمارستانها به صورت ویژه کار کرد.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
در خرداد ۱۴۰۱ اعلام شد که هتل آسمان شناخته شدهترین ساختمان متهم به ناایمنی در شیراز است. ۱۰ طبقه اضافه بر پایههای ساختمانی که برای ۷ طبقه ساخته شده و آتش سوزی مقاومت سازه را زیر سئوال برده و مسئولان در حال جلسه گذاری برای تایید یا تکذیب این مسئله اند. برج ۱۷ طبقه هتل آسمان، در خیابان باریک فردوسی، در دل بافت تاریخی شیراز قد علم کرده است. مجوز اولیه این برج سال ۸۱ برای ۷ طبقه صادر شد. اما مالک هتل با تغییر مداوم نقشههای اولیه تا سال ۹۳ ارتفاع آن را تا ۱۷ طبقه افزایش داد. در طی این سالها، پیاپی تغییرات نقشهها به کمیسیونهای ماده ۵ و ماده ۱۰۰ ارسال و در کمال تعجب با افزایش ارتفاع موافقت میشد.
تصویب تخریب بخشی از ساختمان و تعدیل ارتفاع آن در سال ۹۵ از جمله اتفاقات پس از این اعتراضات بود که البته در تخریب نیم طبقه خلاصه شد و تاثیر چندانی در ارتفاع هتل و سایه افکندن آن بر مجموعه زندیه نداشت. ماجرای هتل آسمان پس از این تخریب جزئی، در همین اندازه متوقف شد و در ساکت شد. قسمتهای مزاحم و اضافه ساختمان در میان داربستها فرو رفت و با لایهای از پوشش آبی، از چشمها پنهان ماند تا سال ۹۸، که آتش سوزی در طبقات زیرین هتل آسمان بار دیگر آن را در صدر توجه قرار داد. دپوی نا ایمن لوازم موردنیاز هتل در طبقات زیر زمین، به آتش سوزی منجر شد. به دلیل اینکه تشک و تختخواب در این طبقات پر بوده است و مواد تشکیل دهنده تشکها آرامسوز بودهاند این آتش ساعتها شعلهور باقی ماند. حرارت آتش در این طبقات به ۷۰۰ تا هزار درجه سانتیگراد رسید، اما سرانجام پس ۱۴ ساعت تلاش ماموران آتش نشانی خاموش شد. غلبه آتش سبب ترک خوردن سازه و کاهش مقاومت پایههای ساختمان شد، که از ابتدا برای ۷ طبقه پایه گذاری شده بود، اما اکنون ۱۷ طبقه داشت. مسئلهای که با تجربههای پلاسکو و تلخ متروپل، این سوال را مطرح کرده است که مبادا ساختمان بعدی، هتل آسمان باشد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون