شعارسال: دفتر سردار محسن رفیق دوست امروز -۲۰ اسفند- توضیحاتی درباره مصاحبه اخیر محسن رفیق دوست ارائه کرد.
متن جوابیه دفتر رئیس اسبق بنیاد مستضفان به شرح ذیل است:
محسن رفیق دوست، رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی در روز ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ با سایت دیده بان ایران گفت و گویی ویدئویی بیش از ۲ ساعته انجام داد.
در این گفت و گوی ویدئویی بیش از ۲ ساعته مباحثی درباره خاطرات دوران مسئولیت آقای رفیق دوست از جمله مسئولیت ایشان در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در جوار امام راحل و در دوران دفاع مقدس اشاره شد. بخش دیگری از این گفتگو درباره دوران مسئولیت موفق ایشان در بنیاد مستضعفان با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
در بخش کوتاهی از انتهای مصاحبه (دقایق پایانی) مجری سوالی درباره کتاب خاطرات انیس نقاش میپرسد که آقای رفیق دوست در پاسخ به خاطره شخص دیگری مطالبی را طرح میکند که مورد بهره برداری و سو استفاده رسانههای معاند خارج از کشور و رسانههای مغرض داخلی با اهداف سیاسی خاص قرار میگیرد.
در ادامه ذکر چند نکته درباره مسائل طرح شده در مصاحبه ویدئویی اخیر حائز اهمیت است:
۱- سوال مذکور در پاسخ به خاطره انیس نقاش ذکر شده که به صورت کامل و مشخص از سوی مجری بدان پرداخته نشده بود، بنابراین پاسخ آقای رفیق دوست به این پرسش در دقایق پایانی مصاحبه کامل نبوده و به لحاظ حقوقی قابل استناد نیست.
۲- آقای رفیق دوست درسنوات گذشته جراحی مغز با عوارض گسترده انجام داده و ممکن است برخی خاطرات و اسامی را به اشتباه به خاطر آورد به هر صورت اظهارات مطرح شده به لحاظ حقوقی و تاریخی قابل استناد نمیباشد.
۳- برخی رسانههای مغرض در داخل و رسانههای ضد انقلاب در خارج با اهداف خود صحبتهای ایشان را تحریف کرده و با حذف قبل و بعد مصاحبه تصویری، ادعاهایی را درباره ایشان و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درباره ترور برخی افراد مطرح کردند که صحیح نیست و تکذیب میگردد.
۴-لازم به یادآوری است این رسانهها به دلیل بیش از ۵۰ سال خدمت آقای رفیق دوست به نظام و امامین انقلاب موضوعات موهوم را دستاویزی برای تخریب ایشان و نظام قرار داده اند. بی تردید در دستکاری گفت وگوی یاد شده ردپای عناصر منافق خارج نشین در تخریب نظام جمهوری اسلامی و دیپلماسی نظام دیده میشود. محتوای منتشر شده در رسانههای ضدانقلاب بخش تقطیع شده مصاحبه کامل ایشان است و مورد تایید دفتر ایشان نمیباشد.
۵- ذکر این نکته حائز اهمیت است که با توجه به بیماری قبلی ایشان و زمان طولانی مصاحبه، مطالب طرح شده در بخش پایانی فاقد اصالت و استناد حقوقی، تاریخی و بین المللی است و رسانه منتشر کننده هم باید به این موارد پیش از انتشار توجه میکرد. انتظار میرفت رسانه منتشر کننده با توجه به شرایط کشور و الزامات بین المللی اقدام به انتشار مطالب میکرد.
۶- قضاوت برخی رسانهها درباره مطالب طرح شده با توجه به وضعیت سلامت سردار رفیق دوست پس از عمل جراحی، زمان طولانی مصاحبه و گستردگی مباحث طرح شده صحیح نیست، فقط روایت رسمی درباره وقایع طرح شده قابل تایید است.
۷- پیش از مصاحبه بحثهایی درباره خاطرات دیگران از برخی ترورها در خارج از کشور مطرح میشود که در سوال آخر مصاحبه به این مباحث و اسامی اشخاص دیگر و خاطرات آنها ارجاع میشود ودر حقیقت نقل قول از افراد دیگر میباشد و از سوی دیگر برخی قتلها مانند قتل فریدون فرخزاد ارتباطی با دوران مسئولیت آقای رفیق دوست ندارد.
۸- با توجه به جمیع جهات درباره روایت آقای محسن رفیق دوست و منافع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ رسانهها از پیش داوری وقضاوت درباره مطالب مطرح شده از سوی ایشان خودداری کرده و روایت درست را به لحاظ حقوقی از منابع رسمی دریافت کنند.
ماجرا چه بود؟
محسن رفیق دوست، اولین وزیر سپاه و رئیس اسبق بنیاد مستضعفان در گفتگو با برنامه تاریخ شفاهی دیده بان ایران در ۱۸ اسفند به تشریح بازجویی از اعضای حزب توده و اعدام ناخدا بهرام افضلی پرداخت. رفیق دوست در بخشی از گفتوگوی تفصیلی بیش از دو ساعته خود به سخنرانی در حسینیه اوین پرداخت.
او مسوولیت قتل ژنرال اویسی، بختیار، پسر اشرف پهلوی و فریدون فرخزاد را برعهده گرفت.
این وزیر اسبق همچنین گفت: عملیات ترور توسط گروه جدایی طلب باسک اسپانیا انجام شد و پول هم از کانال یک روحانی مصری در آلمان به گروه باسک پرداخت شد.
این برای نخستین بار است که یک مقام سابق ایران، مسوولیت انجام این قتلها را برعهده میگیرد.
ارتشبد غلامعلی اویسی (فرماندار نظامی تهران در زمان تظاهرات ۱۷ شهریور ۱۳۵۷) در بهمنماه ۱۳۶۲ در پاریس به قتل رسید.
شاپور بختیار (آخرین نخست وزیر حکومت شاهنشاهی) هم در ۱۵ مرداد ۱۳۷۰ در خانهاش در حومه پاریس به قتل رسید.
شهریار شفیق (خواهرزاده شاه) فرزند اشرف پهلوی و افسر ارشد نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی نیز در آذر ۱۳۵۸ در شلیک گلوله در پاریس به قتل رسید.
فریدون فرخزاد شاعر، بازیگر و مجری برنامههای رادیو تلویزیونی در قبل از انقلاب نیز در مرداد ۱۳۷۱ در خانهاش در آلمان به قتل رسید.
شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از اکوایران، تاریخ انتشار: 20اسفند1403، کدخبر:۸۶۸۷۸، https://ecoiran.com/