پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۸۹۴
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۴
یکی از ایرادات عملکردی روسای جمهور در جمهوری اسلامی ایران این است که فاقد نظام پشتیبان تصمیم بوده و خدم و حشم تعریف شده (نظیر مشاوران، دستیاران، دبیرخانه‌ها و غیره) فاقد کارامدی جهت اثرگذاری بر نظام‌های برنامه ریزی، نظارت و راهبری، سیاستگذاری و ... است. در چنین وضعیتی روسای جمهور بجای مطالبه گری از دستگاه‌ها و پاسخگو کردن آن‌ها، بیشتر به بازدید می‌روند و به انبوهی از غلوها، بلوف ها، ایده ال‌ها، برنامه‌های تاریخ گذشته، نظرات فردی و ... گوش داده و بشکل ساده گونه‌ای سرشان کلاه می‌رود. چرا نباید آقای پزشکیان از مهندس عبدالکریم حسین‌زاده بپرسد که الگوی/ الگو‌های مصوب مجموعه شما برای توسعه روستایی چیست؟ تعامل این الگو‌ها با سایر الگو‌های توسعه بخشی و موضوعی (اقتصادی، اجتماعی، کشاورزی و.) به چه صورتی است؟ تعامل الگوی شما با الگوی توسعه ملی به چه شکلی می‌باشد؟ وظایف شما در برنامه توسعه هفتم چیست و چالش‌های کار کدامند؟ سه برنامه اصلی و محوری معاونت کدام است؟ و غیره. آقای پزشکیان عزیز، جناب دکتر گرامی، شربت خوردن و میوه پوست کندن و گل گفتن و گل شنفتن، نشد مدیریت و راهبری کلان کشور. شخص آقای مهندس عبدالکریم حسین‌زاده را به مناظره تلویزیونی یا دانشگاهی دعوت می‌کنیم. جناب مهندس، شما از اول هم نباید این پست را می‌پذیرفتی، وقتی که می‌دانستی صلاحیت کافی در این خصوص نداری و صد‌ها فرد توانمندتر از شما برای تصدی این پست وجود داشتند. خدمت آقای دکتر عارف هم باید گلایه کرد و گفت که مگر ما به شخص شما و به دست شما رزومه تخصصی پیشنهادی برای تصدی این پست ندادیم؟ اگر منکر می‌شوید بسم الله بگویید که خلاف گفته ایم.

شعارسال: مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز - سه‌شنبه - با حضور در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، ضمن بازدید از برخی بخش‌های این معاونت و شنیدن گزارش‌های ارائه شده از سوی مهندس عبدالکریم حسین‌زاده مسئول معاونت و تعدادی از معاونین و مدیران آن، طی سخنان کوتاهی، نکات و نظرات خود را درباره این گزارش‌ها و ماموریت‌ها و اقدامات معاونت توسعه روستایی بیان کرد.

پزشکیان: برنامه‌های توسعه با تکیه بر داده‌های دقیق از ظرفیت‌های هر منطقه تدوین شود + آقای دکتر ، معاونت توسعه روستایی الگوی تعریف شده برای توسعه روستایی ندارد، در این وضعیت داده مثلا به چه درد می خورد؟

رئیس جمهور ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات انجام شده در این معاونت در ماه‌های گذشته اظهار کرد: طراحی و اجرای سامانه‌های یکپارچه برای پایش کیفیت و کمیت پیشبرد اقدامات در حال انجام در سراسر کشور، اقدام بسیار مفیدی است، اما باید در کنار آن، داده‌های مربوط به هر بخش، شهرستان و استان نیز جمع‌آوری و بررسی شود، تا مشخص شود که هر منطقه‌ای چه ظرفیت‌هایی دارد و بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده، برای توسعه هر منطقه چه اقداماتی می‌توان انجام داد یا اساسا آن منطقه زمینه توسعه دارد یا خیر!

پزشکیان با اشاره به تجربیات مدیریتی خود افزود: متاسفانه داده‌های به‌روز و دقیقی از ظرفیت‌ها و زمینه‌های توسعه مناطق مختلف کشور موجود نیست؛ نه به طور دقیق مشخص است که مناطق مختلف چه ظرفیت‌ها و استعداد‌هایی دارند، نه برنامه مشخصی برای بهره‌برداری بهینه از این ظرفیت‌ها وجود دارد و نه مشخص است اگر منطقه‌ای ظرفیت توسعه ندارد، برای آن چه باید کرد!

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از همه توانمندی‌های علمی و دانشگاهی کشور در زمینه شناسایی و احصای ظرفیت‌ها و استعداد‌های مناطق مختلف کشور تصریح کرد: متاسفانه برخی طرح‌های توسعه‌ای تهیه و تدوین شده در کشور جامعیت و دوراندیشی کافی نداشته و حتی قبل از اتمام اجرا، به اصلاح و بازبینی نیاز پیدا می‌کنند، در حالی که اگر این طرح‌ها بر اساس داده‌های کافی، دقیق و به‌روز تهیه می‌شدند، از جامعیت بیشتری برخوردار می‌شدند.

پزشکیان اضافه کرد: وقتی طرح‌های توسعه‌ای با جامعیت و دوراندیشی مناسب تدوین شوند، به طور طبیعی همه ظرفیت‌های کشور شناسایی و لحاظ و برای هم‌افزا و به خدمت گرفتن آن‌ها نیز برنامه‌ریزی می‌شود. بر این اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور از عرصه آموزش تا اقدام و عمل و نظارت در یک راستا تعریف و هم‌افزا می‌شوند.

رئیس جمهور گفت: اگر نگاه و روش عمل خود را اصلاح نکنیم، نمی‌توانیم انتظار تغییر داشته باشیم. اگر راهکار‌ها و سیاست‌هایی که تا کنون اجرا شده، نتیجه‌بخش بود، شاهد وضعیت امروز نبودیم. اجرای همان نگاه‌های ناکارآمد باعث صرف هزینه و وقت زیادی در روستا‌ها شد که ثمربخش نیز نبود و با وجود تلاش‌های صورت گرفته، شاهد تخلیه بسیاری از روستا‌ها بودیم.

پزشکیان: برنامه‌های توسعه با تکیه بر داده‌های دقیق از ظرفیت‌های هر منطقه تدوین شود + آقای دکتر ، معاونت توسعه روستایی الگوی تعریف شده برای توسعه روستایی ندارد، در این وضعیت داده مثلا به چه درد می خورد؟

پزشکیان همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده درباره اقدامات انجام شده در طرح احیای واحد‌های اقتصادی راکد، خاطرنشان کرد: راهکار‌های علمی می‌گویند که ۸۰ درصد مشکلات به ۲۰ درصد مسائل مربوط است و اگر این ۲۰ درصد اصلاح شوند، مشکل آن بخش ۸۰ درصدی رفع خواهد شد. با جمع‌آوری داده‌های دقیق سعی کنید به جای تمرکز بر حل مشکلات جزئی، اولویت را به حل مشکلاتی بدهید که واحد‌های اقتصادی بیشتری را تحت تاثیر قرار داده است؛ این طرح باید در معاونت توسعه روستایی به سرانجام برسد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به انتقاد مطرح شده در گزارش مربوط به مدیریت برنامه توسعه عدالت آموزشی و رفع کاستی‌های فضا‌های آموزشی، مبنی بر عدم ارائه اطلاعات و داده‌های به‌روز و دقیق از سوی دستگاه‌های دیگر به معاونت توسعه روستایی، بر ضرورت ارائه و تجمیع هر چه سریع‌تر این اطلاعات و داده‌ها در این معاونت تاکید کرد.

پزشکیان در بخش پایانی سخنان خود بر ضرورت و اهمیت بهره‌گیری از ابزار‌ها و امکانات نوین در توسعه مناطق محروم تاکید کرد و همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده درباره طرح توکنایز پنل‌های خورشیدی، با بیان اینکه بخش‌های مالی این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی است، از مجریان طرح خواست برای تامین زمین با وزیر جهادکشاورزی رایزنی کرده و اجرای طرح را با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی پیش ببرند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار: 9اردیبهشت1404، کدخبر:1404020906502، www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین