پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۲۰۸۵
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
رفعت مهدیون راد بانوی هنرمندی است که با وجود معلولیت به همگان نشان داده است که اگر‎چه پاهای او توان ایستادن ندارند اما اراده او روح آفرینش را در آثار هنری زنده کرده است.

شعار سال:

گلدان های سفالی رنگ شده، عروسک‎های رنگارنگ دوخته شده با نمد و بافت عروسک‎های کاموایی روی میز نمایشگاه نشان از ذوق هنری خالقی دارد که هر کدام از این آثار کار دست هنرمندی است که انگار از روح خود درآنها دمیده است و جان دوباره به آنها بخشیده است

روحی از جنس توانمندی و عزت اینها نمونه از کارهایی که رفعت مهدیون‎راد آنها را خلق کرده است او تمامی هنر خود را در آفرینش این آثار بکاربرده است تا بتواند آنها را در نمایشگاه‎هایی که تعداد آنها حتی به به انگشتان دست هم نمی رد به فروش برساند
رفعت مهدیون راد بانوی هنرمندی است که با وجود معلولیت به همگان نشان داده است که اگر‎چه پاهای او توان ایستادن ندارند اما این مانعی نشده است که از آفرینش آثار هنری دست بردارد.
این بانوی هنرمند ثابت کرده است که معلولیت چیزی را از انسان سلب نمی کند چراکه می توان با موفقیت در زمینه های هنری و اجتماعی انسانی موفق بود و در جامعه درخشید هر چند که در این راه با بی مهری عده ای مواجه شد.
معلولیت نتوانسته است او را خانه نشین کند و بلکه پر پرواز او در خلق این آثار شکل گرفته است.

رفعت مهدیون راد می گوید: از 25 سالگی شروع به ادامه تحصیل کردم و 3 سال مقطع راهنمایی را جهشی خواندم اما در دوره دبیرستان امکان تحصیل به طور جهشی فراهم نشد و این مقطع را در طول سه سال به اتمام رسانده و وارد دانشگاه شدم
این بانوی هنرمند فارغ التحصیل رشته علوم اجتماعی است که 4 سال است فارغ التحصیل شده است اما تاکنون نتوانسته است جذب سازمان‎های دولتی شود .

وی می گوید: همه انگیزه‎ام برای تحصیل در دانشگاه این بود که بتوانم شغل مناسبی داشته باشم و با سختی‎های زیاد و با وجود محدودیت‎هایی که دارم با گذشت 4 سال از فارغ التحصیلی تنها با وعده توخالی مسئولان مواجه شده‎ام و با بالا رفتن سنم دیگر امکان اینکه بتوانم در استخدام‎های دولتی شرکت کنم وجود ندارد.
مهدوین راد اضافه می کند: بهزیستی می تواند در جذب نیروی انسانی اولویت را به مددجویان خود دهد تا افرادی مانند من که به امید داشتن شغل در این سازمان راهی دانشگاه شده اند در مجموعه بهزیستی فعالیت کنند.

اما این پایان راه برای رفعت مهدیون راد نبوده است او در کنار تحصیل قدم در راه یادگیری آثار هنری گذاشته و بسیاری از هنرها را فراگرفته است
وی در این رابطه می‎گوید: بدلیل علاقه به کارهای هنری سعی کرده ام تا بسیاری از هنرها را بیاموزم و در زمینه گلیم بافی، پته دوزی، ویترای، روبان دوزی، چرم دوزی ،بافتنی و ساخت عروسک‎های کاموایی کارهای زیادی را تولید کرده‎ام اما مکانی برای فروش محصولات ندارم که این موضوع من را دلسرد می کند.
این هنرمند معلول بیان می کند: حمایت سازمان‎ها می تواند باعث حضور بیشتر معلولان در عرصه های هنری باشد چرا که محدودیت جسمی مانع خلق آثارهنری نمی شود.

وی ایجاد غرفه های دائمی برای فروش محصولات هنری در کنار مجموعه های گردشگری را راهی برای کسب درآمد برای افرادی همچون خودش می داند و می گوید: به کارهای هنری علاقه مند هستم و دوست داشته ام که روی پاهای خود م بایستم اما متاسفانه حمایت ها از معلولان جدی نیست و تنها برگزاری چند نمایشگاه در طول سال نمی‎تواند در فروش آثار هنری موثر باشد و باید غرفه‎های دائمی در کنار مجموعه‎های گردشگری و مسافرتی استان برای فروش محصولات ما وجود داشته باشد.

" باید فضایی ایجاد شود تا محدودیت جسمی افراد مانع خلق آثار هنری آن ها نشود و افراد انگیزه کافی برای ادامه فعالیت را داشته باشند که همین موضوع باعث می شود معلولان در اجتماع حضور پیدا کنند اما در عمل حمایت ها بسیار کم است و کمتر به اشتغال مددجویان پرداخته شده است"
مهدیون راد با انتقاد از عدم توجه به جذب افراد معلول در استخدامی های دولتی می گوید: سال به سال سن من بالاتر می رود و کمتردر فرصت شغلی توجه به جذب افراد معلول شئده است و این نگرانی را در من ایجاد می کند که اگر نتوانم منبع درآمدی نداشته باشم چگونه می‎توانم از پس مخارج زندگی خود بر بیایم هرچند در طول این سال‎ها همواره حمایت‎های جدی پدر و مادر و خانواده ام را داشته‎ام.
مهدیون راد می گوید: باید فکر اساسی برای ازدواج، اشتغال و مسکن معلولان اندیشیده شود چرا که اگر شرایط و فضایی فراهم شود که این سه مسئله برطرف شود دیگر دغدغه ای برای افراد معلول وجود ندارد.
وی اضافه می کند: اساسی تر از دو مسئله مسکن و ازدواج توجه به اشتغال معلولان است که با فراهم شدن اشتغال این دومسئله نیز مرتفع می‎شوند.
ارائه توانمندی های معلولان می تواند گامی درراستای آشنایی افراد با نیازها و انتظارات آنان از جامعه باشد و در این زمینه خلاء موجود عدم توجه به اجرای قانون جامع حمایت از معلولان است که باید در کنار توجه به تصویب این موضوع حقوق معلولان در جامعه فرهنگ‌سازی شود .

در این راستا معلولان خودشان می توانند همپای دیگران در راستای احقاق حقوق خود گام بردارند و به جامعه به قبولانند که آن‌ها نیز از حقوق شهروندی برخوردار هستند و باید به آن‌ها احترام گذاشت که این احترام تنها در گفتار نباشد بلکه درعمل و با احقاق حقوق آنها باشد
رفعت مهدیون راد تنها یک نمونه از انسانهایی که معلولیت جامعه ما در بها دادن به آنها سبب نشده است که دست از کار بردارند و حضور بسیار موفقی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، هنری، ورزشی داشته باشند.


با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری-تحلیلی موج رسا، تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ، کد مطلب: 19119: mojerasa.irwww.

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین