شعار سال: محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق در گفت و گو با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، تاکید کرد که ایران کشوری بزرگ و قدرتمند است و امثال ترامپ و دولت آمریکا نمی توانند به ایران صدمه ای وارد کنند اما رفتار دولت و رئیس جمهور جدید این کشور در حمله موشکی به سوریه و انفجار بمب در افغانستان برگرفته شده از یک منطق شکست خورده است و اگر قوه عاقله مستقلی در نظام تصمیم گیری آمریکا وجود داشته باشد، حتما جلوی این رفتار را خواهد گرفت.
اهم اظهارات احمدی نژاد در ادامه می آید:
* چهره ای که از آقای ترامپ دارند ترسیم می کنند این است که رفتار و اقدامات او از منطق خاصی تبعیت نمی کند. وی یک فرد خشن است، حمله می کند و زیر بار هیچ منطقی نمی رود. در واقع چهره ای است که برای ایفای یک نقش ساخته و پرداخته می شود. نقشی که سناریو نویسان و کارگردانان پشت صحنه برای او طراحی کرده اند.
* (در پاسخ به این سوال اگر شما به عنوان رئیس جمهور انتخاب شوید فکر می کنید که آمریکا و اسرائیل چه واکنشی نشان خواهند داد؟): منطقی که باید بر جهان حاکم باشد این است که به حقوق و رای ملت ها و تعامل و همکاری میان کشورها احترام گذاشته شود. امروز تنها منطق سردمداران و مسئولان دولت آمریکا ، منطق تهدید است . دورانی که برخی دوست داشتند دنیا را برپایه امیال خود اداره کنند، تمام شده و این مدل از رفتار به پایان خود رسیده است. ما باید دنیا را برمبنای منطق عدالت ، احترام ، دوستی و برادری اداره کنیم و همگان کمک نمایند تا با گسترش همکاری های سیاسی و اقتصادی ، صلح و امنیت پایدار در جهان برقرار شود و ثانیا با فعال شدن همه استعدادهای اقتصادی، همگان از آن بهره مند گردند. متاسفانه معدودی از سرمایه داران اقتصادی نیز وجود دارند که فقط به فکر جیب خودشان هستند و می خواهند جهان را در بند نگه دارند. انتظار ما غیرحق نیست بلکه به حق است و دوست داریم در دنیا احترام به قوانین و حقوق ملت ها و عدالت حاکم باشد.
* هر کشوری برنامه دفاعی خودش را دارد. من آرزو می کنم که یک روزی کل سلاحها و موشک ها از جهان ریشه کن شود و هیچ هزینه ای برای تسلیحات اختصاص پیدا نکند. اگر هزینه هایی که امروز صرف تسلیحات برای کشتار ملت ها می شود، به اشتغال و آبادانی اختصاص یابد، هیچ مشکلی در دنیا پیش نخواهد آمد.
* برجام یک معاهده و سند حقوقی است. مقامات رسمی جمهوری اسلامی آن را تایید و رهبری هم پایبندی خودشان را نسبت به آن اعلام کردند. مشکلی که در ارتباط با برجام وجود دارد، نوع اطلاع رسانی دو طرف در خصوص ظرفیت های این سند است به گونه ای که گویی تمام مشکلات تاریخ بشر قرار است با این معاهده حل شود. این اطلاع رسانی نادرست بود و بعد هم معلوم شد که اینطور نبوده و واقعیت نداشته است. یک سند بوده که در حد خودش ظرفیت هایی داشته است. ما نباید انتظار داشته باشیم که مسائل اقتصادی ایران از طریق این معاهده حل وفصل شود زیرا چنین ظرفیتی در آن وجود ندارد.
* (در پاسخ به این سوال آیا در هفته های اخیر با مقام معظم رهبری دیدار داشته اید؟): سئوال بعدی را بپرسید.
* کشور بزرگ ایران دارای آرمانهای متعالی و فرصت های فراوان خدمت است و سیاست خارجی بخشی از آن محسوب می شود که مبتنی بر عدالت و احترام به همگان است و این ریشه اصلی صلح و ثبات در جهان است. همانطور که در سال 1384 که ما آمدیم ، آقای بوش ایران را تهدید و اعلام جنگ کرد و گفت که ایران محور شرارت است و می خواهد به افغانستان ، عراق و ایران حمله کند اما او در مقابل منطق دولت نهم مجبور شد تغییر رویه بدهد و ما در باره بیرون رفتن آمریکا از عراق و نه درباره باقی ماندن نیروهایش در عراق یا حمله به ایران ، مذاکره کردیم. البته او مایل بود در سایر موضوعات هم با ایران مذاکره کند که دوره اش تمام شد. آقای اوباما هم تا روز آخر نامه می داد و برای گفت و گو و همکاری اظهار علاقه می کرد. ما معتقدیم که همه چیز را می شود برپایه گفت وگوی مبتنی بر احترام حل وفصل کرد.
* (در پاسخ به این سوال که به نظر شما چرا مردم ایران باید به یکی از یاران شما یعنی آقای بقایی شانس انتخاب بدهند؟): از من نباید بپرسید بلکه سئوال شما متوجه مردم ایران است که چرا به آقای بقایی رای می دهند. تشخیص با مردم است . می توانید از مردم استعلام کنید. مردم صاحب تحلیل هستند و برای تصمیمات خود معیار دارند. نمی شود به مردم بگویید که چرا حق خودتان را اعمال می کنید! هر رایی بدهند محترم است.
* ( در پاسخ به این سوال که دوره دولت فعلی تا چند ماه دیگر پایان می یابد. این دوره چهارساله را چگونه ارزیابی می کنید.): نظر من با اکثریت قاطع مردم یکسان است.
* من همچنین تاکید کرده ام که دولت و نظام آمریکا برای خروج از بحرانهای سنگین داخلی دو راه بیشتر ندارد، یک راه این است که به مردم برگردد و با بسیج آنان ، از توانایی های آمریکا برای برطرف کردن مشکلات استفاده کند و اگر در گذشته کوتاهی و نقص و اشتباهی داشته است ، آن ها را جبران کند. یک راه دیگر ادامه راه شصت - هفتاد سال گذشته است. یعنی تامین نیازهای آمریکا با استفاده از چپاول سایر ملت ها با ایجاد جنگ برای به حاشیه بردن مسائل داخلی آمریکا و ساکت کردن مردم و احتمالا تخریب اقتصاد دیگران برای ایجاد فرصت در خدمت به اقتصاد آمریکاست. من دو ماه قبل گفتم که ظاهرا سیاستمداران آمریکایی همچنان می خواهند بر مدار قبل حرکت کنند. حمله به سوریه و جنگ در شرق آسیا در همین ارتباط قابل ارزیابی است. این تهاجمات دارای اهداف سیاسی و اقتصادی و سلطه بین المللی است. من فکر نمی کنم که این کارها حامل پیامی برای ایران باشد زیرا ایران کشور قدرتمندی است و امثال ترامپ و دولت آمریکا نمی توانند به ایران صدمه ای وارد کنند اما این رفتار برای کلیت جهان چیز بدی است زیرا کسی که گفته است من می خواهم با دنیا تعامل داشته باشم و جنگ نمی کنم، رفتار متفاوتی را در پیش گرفته است و ما شاهد هستیم که کشتی های جنگی آمریکا عازم شرق آسیا هستند، سوریه را مورد حمله قرار می دهند و در افغانستان نیز اقدام به انفجار بمب می کنند، این رفتار برگرفته شده از یک منطق شکست خورده است و اگر قوه عاقله مستقلی در نظام تصمیم گیری آمریکا وجود داشته باشد، حتما جلوی این رفتار را خواهد گرفت.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی ساعت 24، تاریخ انتشار: 27 فروردین 1396، کد مطلب: 254337: www. saat24.com