
شعار سال: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی گفت: وجود یک هزار خیریه بدون مجوز آماری بسیار عجیبی است.
ظهر امروز نشست مراکز غیردولتی و سازمانهای مردمنهاد مرتبط با بهزیستی با حضور جمعی از مسئولین خراسان رضوی پیرامون تعامل سمنها با سازمان بهزیستی و بیان مشکلات هر کدام از این بخشها برای ارائه خدمت در اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد.
در ادامه این جلسه، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در پاسخ بهمشکلات مطرح شده توسط نمایندگان مراکز غیردولتی و سمنها گفت: وجود یک هزار خیریه بدون مجوز آماری بسیار عجیبی است و در مورد اشتغال خانگی نیز با اینکه عملکرد خوبی دارد، اما مشکلاتی نیز وجود دارد که اولویت اول همه دستگاههای کشور مسئله اشتغال است.
محمد رحیم نوروزیان هدف بهزیستی را در دو مورد روح و جسم دانست و بیان کرد: جامعه هدف بهزیستی، افراد دارای معلول هستند که امتیازاتی نسبت بهافراد عادی دارند و از همه استعدادهای خدادادی خود استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه اشتغال، اولویت دستگاههای کشور است؛ تصریح کرد: همه سمنهای معلولین دارای مجوز باید در جلسات مربوط به خود دعوت شوند، تاسیس خانه تشکلها سبب شده تا امکان برگزاری جلسات تشکلات فراهم شود، همچنین مناسبسازی فضاها باید در کمیته مناسبسازی پیگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی بیان کرد: مهدکودکها قانون دارد و متولی آن آموزش و پرورش است، بهزیستی نیز با توجیهاتی این اقدام را انجام میدهد، همچنین استخدامها نیز در دستگاههای دولتی با محدودیتهایی مواجه بوده که نیاز است تا تشکلها در این خصوص طرح دهند.
* وجود 2 هزار و 700 مرکز غیردولتی در خراسان رضوی
در ابتدای این جلسه، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: بهزیستی، سازمانی با وظایف مختلف و جامعه گسترده است که زنان سرپرست خانوار، افراد آسیبدیده اجتماعی و افراد درگیر اعتیاد و کودکان بیسرپرست و افرادی که بهنوعی زیر نظر مجموعه بهزیستی هستند، شامل میشود.
حمیدرضا پوریوسف بیان کرد: فعالیتهای بهزیستی محدود بهجامعه هدف نمیشود و کل جامعه، جامعه هدف بهزیستی است و فعالیتهای پیشگیرانه، فعالیتهای در مهدکودکها، درمان اعتیاد و مقابله با آسیبهای اجتماعی که مربوط بهکل خانوادهها میشود.
وی با بیان اینکه بهزیستی با چند قشر ارتباط تنگاتنگ دارد؛ افزود: یک قشر جامعه هدف بهزیستی هستند و قشر دوم مراکز غیردولتی است که مجوز دریافت کردهاند که بهجامعه هدف خاص بهزیستی خدمات ارائه میدهند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: 2 هزار و 700 مرکز غیردولتی در این استان وجود دارد و تشکلات صنفی که مراکزی برای ترک اعتیاد یا مشاور دارد نیز بخش دیگری هستند که با بهزیستی ارتباط دارند.
پوریوسف با اشاره بهاینکه مراکز خیریه از جمله جامعه هدف بهزیستی محسوب میشوند؛ آنها را همیاران گمنام و مستقل بهزیستی دانست و یادآور شد: سازمان بهزیستی بیش از 95 درصد فعالیت خود را بهبخش غیردولتی واگذار کرده و تنها بخشهای حاکمیتی توسط سازمان بهزیستی اداره میشود.
* اهتمام دولت در انجام قانون حمایت از جامعه معلولین
در ادامه این جلسه، مدیرعامل جامعه معلولین خراسان رضوی نیز گفت: قانون جامعه حمایت از معلولین بهمجلس رفت و با بازنگری صورت گرفته، تصویب و ابلاغ شد، توقع سمنهای معلولین این است که دولت اهتمام بیشتری بر اجرای این قانون داشته باشد.
محمد ایمانیراد با بیان اینکه تصویب قانون جامعه معلولین روزنه امیدی برای معلولین جامعه است؛ بیان کرد: برای تصویب این قانون زحمات بسیاری کشیده شد و توقع داریم، دولت اهتمام بیشتری برای اجرای آییننامههای تدوین شده داشته باشند.
وی درباره سازمانهای مردم نهاد مرتبط بهمعلولین اظهار کرد: متاسفانه سازمانهای مردمنهاد معلولین بهاین دلیل که مجوز از سازمان بهزیستی دریافت کردهاند در جلسات استانداری که برای سازمانهای مردمنهاد برگزار میکند، دعوت نمیشوند و لازم است تا از سمنهای معلولین نیز در این جلسات دعوت شود.
مدیرعامل جامعه معلولین خراسان رضوی تصریح کرد: باید خانه تشکلهای استان، ساختمانی داشته باشد، چراکه بسیاری از تشکلهای خراسان رضوی با مشکل نداشتن مکان روبهرو هستند که این معضل بهراحتی حل نمیشود و نیاز بهکمک دولتی است.
ایمانیراد درباره مناسبسازی فضای شهر و ادارات گفت: مناسبسازی یکی از دغدغهها است که بسیاری از سازمانهای مردمنهاد معلولین برای انجام فعالیتهای اداری نیاز بهمناسبسازی فضای شهری دارند، متاسفانه هنوز بسیاری از ساختمانهای عمومی و دولتی با مشکل مناسبسازی مواجه هستند و حتی بسیاری پاسخگو نیستند و بهانه برای عدم مناسبسازی میآورند.
* معافیت مهدهای کودک مناطق کمتر توسعهیافته خراسان رضوی از پرداخت مالیات
در ادامه این جلسه، مشاور مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی درباره مشکلات مالیاتی نهادها و کانونها گفت: همه مالیاتهای وضع شده یا حذف شده بر اساس قانون بوده و خیریهها از مالیات معاف هستند، اما شرط آن این است که آنها اظهارنامه را تسلیم کنند.
محمد خاکسار بیان کرد: مهدکودکها در مناطق کمتر توسعهیافته و روستایی از مالیات معاف هستند، اما در شهر که معاف نیستند، میتوانند با تسلیم درآمدهای خود در صورت نداشتن درآمد مهدکودک از مالیات معاف میشوند.
وی اظهار کرد: قانونگذار کلینیکها را بهداشتن دفاتر مکلف کرده و زمانی که درآمد با هزینه برابری کند، هیچ موقع مشمول مالیات نمیشود.
مشاور مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی درباره کسب و کار خانگی بیان کرد: مهمترین رکن کسبوکار خانگی، تسلیم اظهارنامه است که در سال گذشته، 18 میلیون تومان درآمد کسبوکار خانگی را معاف از مالیات کردهایم و مازاد آن مشمول مالیات میشود.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 28 تیر 1397، کدخبر: 13970428000655 ، www.razavi.farsnews.com
خیریه بدون مجوز یعنی کلاه برداری از مردم به بدترین شیوه ممکن! مسئولین چرا برخورد نمیکنن؟