پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۸۵۹۵
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۸
مشاور و طراح سیستم‌های پیشرفته علم و فناوری، با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند شرکت‌های پرداخت (PSP)، انحصارگری ایجاد کرده و از این طریق مانع رشد فین‌تک‌ها شده‌اند، گفت: چگونه ممکن است با وجود ۱۲ شرکت پرداخت، انحصار ایجاد شود؟ عده‌ای مجوزهای لازم را گرفته و مشغول به کار در PSPها هستند اینکه انحصار نیست.

شعارسال: بنابر اعلام ایران کیش، حمیدرضا نورصالحی درباره اینکه شرکت‌های پرداخت تا زمانی که یک فین‌تک سود دهی نداشته باشد باید از آن حمایت کنند یا نه،اظهارداشت: شاید برخی شرکت‌های بزرگ دولتی چنین کاری انجام دهند اما باید گفت هم‌اکنون یکی از مهم‌ترین طرح‌های حمایتی از فین‌تک‌ها از سوی یک شرکت پرداخت و تحت عنوان طرح PAINTECH در حال اجرایی‌شدن است.

نورصالحی با بیان اینکه «ایران کیش» به عنوان یکی از این شرکت‌های پرداخت طرح PAINTECH را در راستای ریشه‌یابی درد فناوری و فین‌تک‌ها را دنبال می‌کند، گفت: این در حالی است که پیشتر نیز حمایت‌های جسته و گریخته‌ای از استارت آپ‌ها و فین‌تک‌ها از طریق این شرکت‌ها صورت گرفته است ولی هم‌اکنون بهترین کاری که در این زمینه رخ داده، ایجاد ساختاری است تا از طریق آن امکاناتی را در اختیار فین‌تک‌ها قراردهیم و این موضوعی است که توسط PAINTECH تحقق بخشیده می‌شود.


PAINTECH مهم‌ترین طرح حمایتی از فین‌تک‌هاست


وی با بیان اینکه PAINTECH اتفاقی است که به مرور تبدیل به یک ساختمان و چارچوب کاری می‌شود، اظهارداشت: علاوه بر PAINTECH یکی از مواردی که از سال ۹۵ آغاز شده است، تحقیقات کنجکاوی محور در ایران کیش است موضوعی که پیش از این در شبکه بانکی و صنعت ایران وجود نداشته است.

نورصالحی همچنین بیان کرد: تحقیقات کنجکاوی محور که در دنیا به نام Blue Skies Research از آن یاد می‌شود، به این شکل است که شرکت پرداخت یادشده از شما به عنوان یک پژوهشگر حمایت مالی می‌کند تا شما به کنجکاوی بپردازید و در واقع هیچ صورت مساله‌ای برای شما تعیین نمی‌شود.

شرکتی که در ضرر با یک استارت‌آپ شریک می‌شود چگونه می‌تواند انحصارطلب باشد؟

وی در ادامه بیان کرد: شما در این مسیر بارها و بارها ممکن است شکست بخورید یا مساله در میانه مسیر جذابیت خود را از دست بدهد و آن را رها کنید. ولی در این میان آنچه اهمیت دارد قطعات متعدد و پی در پی پازل‌های فناوری است که در حین کنجکاوی در کنار هم ساخته شده و به یک زنجیره از دانش تبدیل می‌شوند که اگر کار به نتیجه رسید آن موقع وارد همکاری با این شرکت می شوید، اگر هم به نتیجه نرسید، حمایت آزمایشگاهی از شما ادامه پیدا می‌کند؛ با این استدلال که اگر فین‌تکی در مسیرش نتیجه نگرفت، می‌تواند با این بستر راه‌های نرسیدن به جواب را پیدا کرده و در ایده‌پردازی بعدی مسیر کوتاه‌تری را طی کند. این بدان معناست که ما در کشور، شرکت‌های پرداختی داریم که هیچ‌گاه به استارت‌آپ‌ها نگفته‌اند اول برای خودتان کارکنید و هر وقت به محصول خوبی رسیدید برای ما کار کنید بلکه این شرکت در ضرر فین‌تک‌ها هم شریک است. شرکتی که در ضرر با یک استارت‌آپ شریک می‌شود، چگونه می‌تواند انحصار طلب باشد؟

این کارشناس فناوری اطلاعات افزود: چگونه عده‌ای اینگونه برداشت می‌کنند که شرکت‌های پرداخت در همکاری با فین‌تک‌ها تنها به نفع خودشان می‌اندیشند؟ حداقل از چیزهایی که درباره PAINTECH و یا تحقیقات کنجکاوی محور در یکی از شرکت‌های پرداخت شنیده شود اینگونه می‌توان متوجه شد که اتفاقا گاهی PSP ها در راستای حمایت از فین‌تک، نفع خودشان را در مرحله آخر می‌بینند.

نور صالحی اضافه کرد: اینکه بعضی می‌خواهند بگوید شرکت‌های پرداخت در مقابل فین‌تک‌ها قرار گرفته‌اند، شوکه‌کننده است. این در حالی است که یک شرکت پرداخت مطابق قانونی که شاپرک تعیین کرده است به کسی می‌تواند درگاه پرداخت اینترنتی بدهد که الزاما نماد الکترونیکی داشته باشد. یعنی اگر بازار درگاه‌های اینترنتی ایران را صد درصد فرض کنیم دارندگان نماد چیزی نزدیک به ۳۰ درصد هستند؛ این درحالی است که فین‌تک‌ها اجازه دارند به هر کسی درگاه بدهند چه نماد داشته باشند چه نه. اکنون دراین ماجرا پرسش اینجاست که آیا این PSP ها هستندکه انحصار دارند؟

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا ، تاریخ انتشار: 21 مرداد 1397 ، کد خبر: 97052111191 ، www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین